Zamieszczone przez ahmed799
Kamienie
Zwiń
X
-
Kamienie
Tak się zastanawiam, czy jak mi kamień z pod kół jadącego samochodu z przodu, uszkodzi mi maskę czy szybę to jest możliwość jakoś to udowodnić ?
Jechałem dzisiaj z pracy i jadąca z przodu skoda - prawie taka jak moja, strasznie strzelała do tyłu kamieniami - prawie na 60 - 80m !
Co ukrywać, zwolniłem i przepuściłem dwa samochody - ale widziałem, że gość który jechał pierwszy za "karabinem" też po mniej więcej 2k zwolnił i przepuścił następną ofiarę, która też zwolniła i w koncu nas wszystkich wyprzedził bus i było już oki
Chyba mu to nie wadziło.
Nie wiem czy to wina opon czy czego, bo za innymi nie było ostrzału.
Jak to widzi ubezpieczyciel ??
-
-
Jak to widzi ubezpieczyciel ??
Oberwalem raz kamieniem w szybe ale jadac za wywrotka ktora przewozila piach nie przykryty plandeka. W takim przypadku moglbym sie domagac naprawy szyby z OC kierowcy.
Komentarz
-
-
Tak jak myślałem, beznadzieja.
Co do kamieni, to w zasadzie nie wina drogi, raczej opon jakie miał samochód.
Tą droga jadę codziennie kilaka razy - a takiego przypadku nie miałem.
Trochę się im przyjrzałem, wyglądały mi, jakby były terenowe ?
Podobny bieżnik ma mój sąsiad w quadzie - na pewno nie były to szosówki.
Ja sie zastanawiam, jak gość je założył, były wyższe i znacznie szersze - ale to tak na marginesie.
Komentarz
-
-
Lecące kamienie z pod kół jest to tzw. zdarzenie losowe, ale kamyki przewożone i lecące (nie zabezpieczone jako ładunek) z pojazdu to już inna sprawa. Winny jest kierowca i jest to traktowane jak kolizja drogowa i pokrywane z oc sprawcy.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez progressowyMam załozone nówki fuldy i niemiłosiernie strzelają kamieniami. Słychać jak walą w karoserie. Co począć?
Co sie przejmujesz kupisz kiedyś nowszą a6Zarabiam - podatek, lokata - podatek, kupuje auto -podatek, benzyna - 3zł podatku, sprzedaje samochód podatek. Ile % zostaje z moich pieniędzy ? 20% ?
Komentarz
-
Komentarz