czy superb z silnikiem 1.4 tsi da rade?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzes74
    Ambiente
    • 2009
    • 176
    • Rapid (NH3)

Zamieszczone przez gebek
    Zamieszczone przez grzes74
    Z tym że u ciebie te konie i momenty są tak wysoko że na codzień pewnie nie piłujesz żelaza do 7000 rpm. Ot cała honda do 4-5 tys nic się nie dzieje....potem v-tec..
    I tu bys sie zdziwil :szeroki_usmiech .Widzialem wykres z hamowni mojego silnika
    serii R20...moment jest plaski jak w TSI,osiaga 180 Nm przy 2700 obr,a max 190 przy
    4000 obr i trzyma go do 6300...takze daje rade
    Oczywiscie nie ma szans do 1.8 TSI,ale jest porownywalny z 1.4 TSI.
    Cóż podaj linka oglądnę.
    Co do wartości - niektórzy co się chwalili wykresami TSI mieli całkiem niezłe gifty (faktycznie moment był wyższy niż 200 Nm). Więc to zależy od samochodu. Jeśli jednak idzie o porównanie prospektowych "wygładzonych" kresek to cóż wg tego TSI ma równe 200 od 1500 do 4000 czyli więcej niż 180 czy więcej niż 190.
    Skoda jest trochę cięższa - więc jeśli chodzi o takie zwykłe codzienne drogowe jeżdżenie wrażenia będą podobne. Przy mniejszym spalaniu i tańszym serwise Superba.

Wg Spritmonitor.de:

Accord 2.0 średnie spalanie ponad 9,0 l (od ponad 7 do prawie 12)
    Superb 1.4 średnie spalanie ok 7 od (5,5 do ponad 8 )

Może powyżej 160 km/h dociążony Superb dostawałby lekkiej zadyszki w porównaniu do Accorda - ale cóż 90% z nas na takie szaleństwa pozwala sobie kilka razy do roku. Pytanie czy ktoś szuka auta do normalnej jazdy czy do ścigania.... Każdy powinien sam sobie sprawdzić, przejechać się itd itp.... Z 1.4 jest taki problem że PL ciężko to znaleźć na jazdę próbną (w Niemczech się zdarzają), u nas do jazd próbnych są same spasione sadzo-miotacze. Ale może i to się zmieni jak "kratkowcy" już przestali oblegać salony.

I jeszcze jedno, link do podobnego wątku na skodacommunity.de

Zufrieden mit 1.4 TSI im Superb Combi (Probleme/Leistung)?

Ci co mają 1.4 i to w kombi chwalą nikt nie narzeka. Narzekają i nie chwalą ci co mają 1.8 lub dizle. Pytanie kto czego szuka
    pozdrawiam
    Grzes
    polecam :

www.octavia-forum.de
    www.skodacommunity.de
    www.briskoda.net........

Komentarz

• gebek
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1214

grzes74, prosze bardzo
      Producent rusztowań i szalunków PIONART oferuje rusztowania budowlane, deskowania, szalunki systemowe oraz wynajem szalunków. Rusztowania wysokiej jakości.
      Tato,tato...czy to auto jest chore?
      Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
      Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• grzes74
        Ambiente
        • 2009
        • 176
        • Rapid (NH3)

Zamieszczone przez gebek
        No faktycznie jak na hondowskie 16V bardzo zacnie się rozkłada.
        pozdrawiam
        Grzes
        polecam :

www.octavia-forum.de
        www.skodacommunity.de
        www.briskoda.net........

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

siedziałem se dzisiaj w superbie wystawowym , alcantara czarna /ale na boki to chyba słabo trzymała/ , generalnie niezły w środku , ale jakość plastików , ewentualnie ich faktura, jakoś siakoś tak sam nie wiem... :? , nie jestem przekonany...
          wyliczyłem sobie tego "mojego" superba na 125tyś mniej więcej /2.0tfsi kombi/ ze zniżkami za optymistycznymi być może ,i nie wiem czy na pewno jest tego wart . popatrzę sobie jutro na konkurencję ...
          jedynym jego niezaprzeczalnym atutem jest wielkość w środku.
          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• paweł2
            L&K
            • 2010
            • 1405

Tez to kiedys analizowalem i wyszlo ze jak nie S2 to w tych pieniadzach tylko Accord,Mazda6.
            Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• leszekmw
              RS
              • 2005
              • 5356

paweł2, no ja sobie założyłem że ewentualnie max +15tyś do tej ceny superba będę szukał.
              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
              GVI 1.4TSI
              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

Pracuję...