funkcja SAFELOCK

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zibizw
    Classic
    • 2012
    • 2

funkcja SAFELOCK

a ja całkiem odwrotnie słyszałem, mechanik rozmawiał z klientem, że właśnie po wymianie płynu na świeży, przeważnie trzeba uszczelnienia tłoczków, cylinderków wymienić.... :roll:
  • alukow
    Classic
    • 2011
    • 13

funkcja SAFELOCK

Wie ktoś do czego służy funkcja SAFELOCK w OII model 2011?
    W dodatku do instrukcji piszą tylko, że "jeśli po zamknięciu drzwi włączyłeś funkcję SAFELOCK na wyświetlaczy pojawi się informacja "SAFELOCK CHECK" i tyle. Informacja pojawia się po przekręceniu kluczyka w celu zgaszenia silnika.
    Pytałem w serwisie, oczywiście, nigdy nie słyszeli o takiej funkcji! Zresztą w serwisie to prawie nic nie wiedzą.

Komentarz

• krzysiek13
      L&K
      • 2010
      • 1155

Informacja, że po zamknięciu drzwi nie będzie możliwości otwarcia ich od wewnątrz (żeby kogoś nie zatrzasnąć). Czyli do starej funkcji dorzucony komunikat.
      Octavia

Komentarz

• alukow
        Classic
        • 2011
        • 13

dzięki k085, a jak to się włącza i wyłącza? Jak stara funkcja to czemu te matoły z serwisu nie wiedzieli?

Komentarz

• krzysiek13
          L&K
          • 2010
          • 1155

alukow, w O2 za dobrze obeznany nie jestem, więc nie powiem jak tu wyłączyć. To, że w ASO nie wiedzą czegoś jest normalne.
          Octavia

Komentarz

• abstinent
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4842
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

alukow, jeśli chodzi o auto-zamykanie to można ustawić przez maxi-dota(automatyczne zamykanie albo otwieranie, oba razem, albo nic)

Komentarz

• alukow
              Classic
              • 2011
              • 13

Zamieszczone przez abstinent
              alukow, jeśli chodzi o auto-zamykanie to można ustawić przez maxi-dota(automatyczne zamykanie albo otwieranie, oba razem, albo nic)
              czyli funkcja dla przeciętnego użytkownika dostępna nie jest? U siebie tej funkcji niczym nie uruchamiałem, a komunikat się wyświetla, drzwi też się nie zamykają automatycznie (rozumiem, że chodzi o blokowanie drzwi po ruszeniu samochodu). W każdym bądź razie działania SAFELOCKA nie widzę.

Komentarz

• abstinent
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4842
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

alukow, maxi-dot to komputer pokładowy w samochodzie.
                Wszystko ustawiasz prawą manetką jeżeli masz kompa. Chodzi o blokowanie drzwi po ruszeniu. Powyżej 20km/h zamykają się same, a otwierają jak wyciągam kluczyk, lub ręcznie otwierasz przyciskiem ewentualnie dwa razy za klamkę(tak mam ustawione u siebie)
                Jeżeli nie masz maxi to można jeszcze chyba przez kompa ustawić.
                Wszystko jest opisane w instrukcji.

Jaka masz wersję wyposażenia?

Komentarz

• splawik
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1292

Zamieszczone przez abstinent
                  jeśli chodzi o auto-zamykanie
                  Nie nie chodzi o to.

Zamieszczone przez alukow
                  czyli funkcja dla przeciętnego użytkownika dostępna nie jest?
                  Jest dostępna , to podwójne ryglowanie zamków.
                  Zamykasz z pilota, nie otworzysz auta klamką wewnętrzną, żeby po zbiciu szyby nikt nadal drzwi nie dał rady otworzyć. Jak chcesz wyłączyć chwilową tą funkcję po zamknięciu pilotem jeszcze raz naciśnij guzik od zamykania, to powinno wyłączyć. Najlepiej jak będziesz siedział w środku, to będziesz mógł sprawdzić jak to działa.

Pozdro.
                  A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
                  AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
                  O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
                  -------------------------------------------------
                  Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• alukow
                    Classic
                    • 2011
                    • 13

mam wersję Ambiente ze zwykłym komputerem pokładowym i ryglowania zamków po ruszeniu nie da się tam ustawić

Jest dostępna , to podwójne ryglowanie zamków.
                    Faktycznie jest taka funkcja, ale w instrukcji nie ma słowa, że jest to funkcja SAFELOCK, stąd moja niewiedza, jeśli to o to chodzi to dzięki splawik. Mogliby to lepiej objaśnić w dodatku do instrukcji, albo zrobić odnośnik z numerem strony.
                    Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...