a ja całkiem odwrotnie słyszałem, mechanik rozmawiał z klientem, że właśnie po wymianie płynu na świeży, przeważnie trzeba uszczelnienia tłoczków, cylinderków wymienić.... :roll:
funkcja SAFELOCK
Zwiń
X
-
funkcja SAFELOCK
Wie ktoś do czego służy funkcja SAFELOCK w OII model 2011?
W dodatku do instrukcji piszą tylko, że "jeśli po zamknięciu drzwi włączyłeś funkcję SAFELOCK na wyświetlaczy pojawi się informacja "SAFELOCK CHECK" i tyle. Informacja pojawia się po przekręceniu kluczyka w celu zgaszenia silnika.
Pytałem w serwisie, oczywiście, nigdy nie słyszeli o takiej funkcji! Zresztą w serwisie to prawie nic nie wiedzą.
-
-
Zamieszczone przez abstinentalukow, jeśli chodzi o auto-zamykanie to można ustawić przez maxi-dota(automatyczne zamykanie albo otwieranie, oba razem, albo nic)
Komentarz
-
-
alukow, maxi-dot to komputer pokładowy w samochodzie.
Wszystko ustawiasz prawą manetką jeżeli masz kompa. Chodzi o blokowanie drzwi po ruszeniu. Powyżej 20km/h zamykają się same, a otwierają jak wyciągam kluczyk, lub ręcznie otwierasz przyciskiem ewentualnie dwa razy za klamkę(tak mam ustawione u siebie)
Jeżeli nie masz maxi to można jeszcze chyba przez kompa ustawić.
Wszystko jest opisane w instrukcji.
Jaka masz wersję wyposażenia?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentjeśli chodzi o auto-zamykanie
Zamieszczone przez alukowczyli funkcja dla przeciętnego użytkownika dostępna nie jest?
Zamykasz z pilota, nie otworzysz auta klamką wewnętrzną, żeby po zbiciu szyby nikt nadal drzwi nie dał rady otworzyć. Jak chcesz wyłączyć chwilową tą funkcję po zamknięciu pilotem jeszcze raz naciśnij guzik od zamykania, to powinno wyłączyć. Najlepiej jak będziesz siedział w środku, to będziesz mógł sprawdzić jak to działa.
Pozdro.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
mam wersję Ambiente ze zwykłym komputerem pokładowym i ryglowania zamków po ruszeniu nie da się tam ustawić
Jest dostępna , to podwójne ryglowanie zamków.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz