WADA FABRYCZNA SKODY O2----LAKIER!!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paf
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 3140

Zamieszczone przez mariobros
    szkoda napisał/a:
    ale co, te rysy to "same sie robią"?!
    przeciez to niemozliwe :roll:

No trochę to tak wygląda... Ja się na początku nie przyglądałem, bo skąd niby miałbym przypuszczać, że jest coś nie tak z tym lakierem. Tym większe było moje zdziwienie, kiedy nagle któregoś dnia w słońcu doznałem "olśnienia", bo się nazbierało tyle tego, że po prostu zauważyłem przechodząc w odległości kilku metrów od auta, że na lakierze są jakby mazaki. Dokładniejsze oględziny już z bliska i dookoła spowodowały, że zacząłem rozmyślać natychmiast o jakiejś polerce. Kupiłem nawet pastę Tempo, ale zanim cokolwiek zrobiłem, sprzedałem auto. A pasta leży u mnie w domu na lodówce i się przydała do przeczyszczenia plastików na reflektorach w matizie mojej ślubnej
    ja znalazłem na magię czarną 2 sposoby
    1. jak jest czysty - nie przyglądać się z bliska - z daleka wolno
    2. utrzymywać brud na autku - nie myć za często

spokój i relaks zapewniony

Komentarz

• mariobros
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 551

Zamieszczone przez paf
      ja znalazłem na magię czarną 2 sposoby
      1. jak jest czysty - nie przyglądać się z bliska - z daleka wolno
      2. utrzymywać brud na autku - nie myć za często

spokój i relaks zapewniony
      Rewelacja Swoją drogą, pięknie się to auto prezentuje po umyciu i nawoskowaniu... Ale faktycznie, nie wolno się nadmiernie zagłębiać
      Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
      Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• gddemon
        Drive
        • 2006
        • 41

Jakoś nie moge sie pogodzić z tym, ze to ma tak być z tym lakierem !!! Mialem przedtem przez 5 miesięcy O1 w tym samym kolorze i nic takiego sie nie działo !!!! Musze popatrzeć na inne w takim kolorze bo to co jest u mnie to masakra. Czy można jakoś mierzyć twardość lakieru ??

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Wszystkie te lakiery to sa lakiery wodne, i wg mnie ich po zakupie auta nie powinno sie przez jakis czas pucowac, zeby mogl stwardniec. Na tym bez sahara nie widze zadnych rys, bo przez dobre kilka miesiecy nie byl poprostu myty, jakos nie bylo to najwazniejsze dla tego auta. Pamietajcie, kazde mycie zeszlifowuje lakier :lol:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez Maicroft
            Na tym bez sahara nie widze zadnych rys, bo przez dobre kilka miesiecy nie byl poprostu myty
            dokladnie tak jak u mnie
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• Jabar1975
              RS
              • 2006
              • 3331

Zamieszczone przez Maicroft
              Pamietajcie, kazde mycie zeszlifowuje lakier
              bo zasada jest stara jak swiat - czeste mycie skraca zycie
              nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• gddemon
                Drive
                • 2006
                • 41

Jak juz napisałem rysy pojawiły sie po ostatnim myciu a samochód był myty od odbioru z salonu ( poczatek grudnia 2006 ) praktycznie regularnie raz w tygodniu ( tylko myjka cisnieniowa, zadnych automatów ). Tak samo myta i eksploatowana O1 w tym samym kolorze nie miała takich problemów !!!! Jak to możliwe ?? Może moje fotografie nie przedstawiają tego dobrze i nie widzicie dobrze co się dzieje z moim samochodem, czy w trojmieście szykuje się teraz jakis spot - podjechalbym i pokazał wam, jestem załamany, jak tak pojdzie to przy przebiegu 100 tys km ten samochod nie bedzie mial lakieru tylko same rysy !!! Już nawet zaczyna przechodzić mi przez głowe myśl czy ktoś mi tego nie robi celowo !!!!

Komentarz

• onyx73
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 282

moja ma za soba drugą zimę i jedyna rada to znow polerka piekny kolor ale utrzymanie dramat....

Komentarz

• NICO
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 146

u mnie tez poler juz 2-gi bedzie na dniach znowu bedzie błyszczal przy okazji mi zlikwiduja otarcie na zderzaku 20cm bo ktos mnie przerysował i kolo dzwi od dzwi ktos mi dzwiami dobil aha i bym zapomnial xenon i dzwi wymiana...czasami trzeba miac nerwy....ja juz nie patrze jak kiedys bo sie hodzi chorym mi wystarczy jak poogladam raz na 5miesiecy czarny to czarny ,jest duzo miekszy od bieli i srebrnego i innych i dla tego powstaja rysy...
                    aha wazne tez ten lakier czarny raczej nie wytrzyma do 5-tej polerki ---ktos wypoleruje juz chyba wtedy podklad ,oczywiscie zalezy jak sie do tego dopali...
                    2.0tdi(seria nie seria) E100..

Komentarz

• paf
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 3140

NICO, a można wiedzieć - jakiego rzędu koszty związane są z takim polerem? jak się kiedyś przyjrzę swojej to dobrze będzie wiedzieć

no i o z twoimi xenonami?

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

paf, on to robi na gwarancji a śliwka jak go widzi to ucieka z biura

Komentarz

• gddemon
                          Drive
                          • 2006
                          • 41

djczas, to daje rade polerke na gwarancji robic czy to jakis szczególny przypadek ??

Komentarz

• NICO
                            Ambiente
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 146

koszty zero --sila persfazji i wytlumaczenia ze jest problem robia mi to w aso .
                            a xenon wymiana bo sa kropki ----a ich nie było ....jak tak dalej bedzie to jeszcze mi wymienia kilka zeczy ...teraz w kolejnosci poleci do wymiany xenon przednie dzwi i tylne a pozniej sie zobaczy

Komentarz

• ida.mac
                              Ambiente
                              • 2005
                              • 141

Zamieszczone przez Jabar1975
                              Maicroft napisał/a:
                              Pamietajcie, kazde mycie zeszlifowuje lakier
                              bo zasada jest stara jak swiat - czeste mycie skraca zycie
                              Ponoć brud do 2cm nie jest groźny, powyżej tej wartości -
                              sam odpada :szeroki_usmiech
                              ciężko jest lekko żyć,

Komentarz

• leszekmw
                                RS
                                • 2005
                                • 5356

gddemon, co to jest myjka ciśnieniowa tak w zasadzie bo jakos nie za bardzo czaję ?
                                na twoim zdjęciu to wygląda jak zarysowanie czymś ostrym , może podczas ściągania wody ściągaczka na myjni cos w niej siedziało i Ci porysowali . mój teść kiedys tak załatwił cały dach , ale on był przygłuchy i nie słyszał jak mu skrzypi a w sciągaczke wbiło sie szkiełko.
                                pare dni temu widziałem prawie nówkę paska , gdzieś z listopada , kolor szary metalic , taki ciemniejszy , i całą maskę miał w ryskach ewidentnie powstałych na wskutek brudnej sciągaczki lub rudnej szmaty - irchy do wycierania , wiem co mówię bo znam się na tym . pokazałem gościowi te ryski i dopiero na nie zwrócił uwagę . facetod razu wdał się w dyskusję z goścmi z myjki bo okazało się że tylko u nich myje , jak się skończyło niewiem o wyszedlem . wiem że nie kazdy ma taką możliwość ale najlepiej myć samemu i dłuuugo , dłuuugo płukać ......
                                O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                GVI 1.4TSI
                                LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• brutus
                                  Rider
                                  • 2006
                                  • 329

Fotki prezentują sie ... tak jak się prezentują... ja auto kupiłem w sierpniu, parkuje pod chmurką w krakowie też mam czerń magiczną nie myje na ciśnieniowej i nie mam takich rys, uzywam natomiast pasty którą z wielką łaską kuzyn odsprzedał mi a sam zaopatruje się w nią we Francji. stosuje ją raz na 3 tyg. i jak dla mnie jest OK... nie wygląda jak nówka ale dla mnie może być

Wydaje mi się że w tym wypadku polerka to jdyna rada... a maska wygląda tak jak by ktoś wycierał auto z brudu na sucho... albo szmatką z piaskiem :/
                                  OII Golas ale z 1.9 TDI BXE

Komentarz

• Ziomal
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 5841
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

NICO no i u mnie się sprawa rozwiązała , progi zostały jeszcze raz pomalowane , nie robili żadnych scen , własnie 2 dni temu odebraliśmy.
                                    Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• NICO
                                      Ambiente
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 146

oki to sledz uwaznie co sie dzieje -mi tez pomalowali ale juz mi sie to samo dzieje ...

Komentarz

• Ziomal
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 5841
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

NICO, gadałem dzisiaj z Taksiarzem w co ma czarnego Superba i mówi że to samo ma a jego fumfel z O1 też dawał do malowania ale po kilku miesiącach znowu wyszło . Trzeba oklejać progi :|

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Brzoskwiniowy
                                          Classic
                                          • 2007
                                          • 25

leszekmw,
                                          ...z ciekawości... długo jeździsz swoją czeszką? miesiąc temu sprzedałem swoją 1,9 ambiente z 2001, teraz czekam na 2,0 tdi elegance... zastanawiam się nad awaryjnością tego modelu w razie czego pisz na:

[email protected]

pozdrawiam dzięki

Komentarz

• Ziomal
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 5841
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Brzoskwiniowy, to chyba nie ten temat :wink:

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• leszekmw
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 5356

co do polerowania - był klient parę dni temu , czarna avensis starszy model 2000r, i wygląd auta naprawdę super. nie było malowane ale miało bardzo fajny połysk i nie było znać dużych rys . klient mówił że jak ja przywiózł to supermat była . i okazuje sie że położyli mu na wóz teflon . js niedaleko lublina taki gostek (już o nim słyszałem kiedyś) który nauczył sie fachu na zachodzie i teraz szykuje ludziom furki na cacy . kolejkę ma na ładnych parę dni i w sumie nie bierze dużo , za cały wózek - pranie i polerowanie około 2.5 stówki. podobno pracuje tylko na środkach holenderskich . może spróbujcie kogoś poszukać koło siebie kto poleruje w ten sposób auta .
                                              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                              GVI 1.4TSI
                                              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• przem1978
                                                Ambiente
                                                • 2006
                                                • 201

Witam wszystkich,

mam mega problem z lakierem w mojej 4-miesiecznej OII !!!

myta była przez zime 3 razy na automacie (nowy Orlen), bo z powodu pogody nieczynna była myjnia reczna i moze 6 razy cisnieniem bezdotykowym.

wczoraj po umyciu auta na recznej, chłopaki po wytarciu auta zapytali mnie co ja mam z lakierem i w słoncu wiosennym oczom mym ukazał sie koszmar...

lakier na drzwiach poniżej szyb, na błotnikach przednich i tylnej klapie stał sie matowy, a na lakierze widac takie jakby rybie łuski... juz dzwoniłem do kolegi który mi sprzedawał to auto w salonie i powiedział, zebym jutro przyjechał na sprawdzenie lakieru (pomiar grubosci itp.)

czy mozliwe, aby solanka doprowadziła do takiego stanu ?

przez ostatnie 3 mies uzytkowania nie mogłem obejrzec dokladnie auta bo pogoda nie pozwalała na to, ato co ujrzałem dzisiaj rano po myjni w mocnym słońcu przeraziło mnie...

co mam z ty zrobic? będa mi malowac auto?
                                                Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic

Komentarz

• Big
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 6389

NIe chcę Cie straszyć ale to mi wygląda na "robotę" myjni automatycznej
                                                  Prawdopodobnie szczotki tak załatwiły Ci lakier.
                                                  NIgdy ale to przenigdy nie myje sie auta w myjni automatycznej jeśli chce sie mieć ładny lakier.
                                                  Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 22543

Zamieszczone przez przem1978
                                                    myta była przez zime 3 razy na automacie
                                                    to masz odpowiedź, wystarczy tylko raz żeby zniszczyć sobie lakier.
                                                    saport techniczny baj DGW
                                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                                    była BXE '08 190kkm
                                                    no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...