troche ciemne i nie widac zbytnio ale ladnie to wyglada.Kolega wyzej ma racje troszke 1,5bara to malo troche chyba ze nic nie bedziesz dlubal :szeroki_usmiech
GWIZD TURBINY
Zwiń
X
-
No a wlasnie bo zobaczcie skodke ta maja moi rodzice ale mi sie bardzo spodobala i cche kupic autko za 40tys zlotych i nie wiem jedni mowia kup A6 diselka inni moiwa kup VOLVO a ja jakos mam sentyment do czeskzi, i zadne z wyzej wymienionych aut nie ma takiego swistu jak okta. ciekawe dlaczego. A wy co byscie wybrali?
Komentarz
-
-
szczerze mowiac nie obserwuje (obsluchuje), zeby w VW i audi nie syczalo :roll:Zamieszczone przez lisiaczekhmmmm rto ciekawe dlaczego w audi i pasacie nie syczy?od czego to jest uzaleznione?
wydaje mi sie ze jest dokladnie tak samosaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
trudny wybor tez przed takim stalem, ale ostatecznie wybor padl na Skode, bo Volvo to za rzadkie, A6 to juz za ta sama kase starsze a przebieg to pewnie tez zupelnie niezgodny z poza tym wiecej pali, ale przy kupnie uzywanego TDI to radze na przebieg nie patrzec bo raczej krecone chyba ze sprawdzic przebieg z ECU ;-)Zamieszczone przez lisiaczeki cche kupic autko za 40tys zlotych i nie wiem jedni mowia kup A6 diselka inni moiwa kup VOLVO:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Ja jak jechałem AGR-em bałem się dodać gazu, strasznie gwizda.
Mój AHFik nic, no może teraz drze się jak wściekły, ale tak jak by chciał kogoś wessać do środka GT 20 ruleeeeez :lol:
PozdrawiamŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
do Pulse, masz patent w jaki sposób mozna tewn przebieg sprawdzić z ECU, mi sie wydaje, że jest to nie możliwe.Zamieszczone przez Pulsetrudny wybor tez przed takim stalem, ale ostatecznie wybor padl na Skode, bo Volvo to za rzadkie, A6 to juz za ta sama kase starsze a przebieg to pewnie tez zupelnie niezgodny z poza tym wiecej pali, ale przy kupnie uzywanego TDI to radze na przebieg nie patrzec bo raczej krecone chyba ze sprawdzic przebieg z ECU ;-)Zamieszczone przez lisiaczeki cche kupic autko za 40tys zlotych i nie wiem jedni mowia kup A6 diselka inni moiwa kup VOLVO
Wracając do tematu powyższego ja mam ALH i równiez mi gwiżdze, ojciec ma T4 1.9 TDI i podobny objaw jest, lecz mniej intensywny. Może to zależy od konstrukcji układu dolotowego, jeśli go zdejmiecie w O1 i w T4 to jest podobny dźwięk (podobny poziom "hałasu"-eksperymentowałem).
Pzdr
pozdrawiam1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
www.samochodowy-warsztat.prv.pl/
Komentarz
-
-
Poczytaj forum a znajdziesz, jest możliwe :wink:Zamieszczone przez konos513masz patent w jaki sposób mozna tewn przebieg sprawdzić z ECU, mi sie wydaje, że jest to nie możliweŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
uwierz mi ,że się da bo sam sprawdzał u Mastersa bodajżeZamieszczone przez konos513do Pulse, masz patent w jaki sposób mozna tewn przebieg sprawdzić z ECU, mi sie wydaje, że jest to nie możliwe.
Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Maly OT sie zrobil, ale skoro juz padlo to odpowiemZamieszczone przez Ziomalkonos513 napisał/a:
do Pulse, masz patent w jaki sposób mozna tewn przebieg sprawdzić z ECU, mi sie wydaje, że jest to nie możliwe.
uwierz mi ,że się da bo sam sprawdzał u Mastersa bodajże
konos513 zczytanie jest mozliwe
Sam to robilem opis jest tutaj -> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...light=przebieg
Zanim sie wybierzesz na odczyt a masz auto starsze niz z rocznika 2002 to radze sie doinformowac telefonicznie czy to mozliwe.:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Turbina ma gwizdać, syczenie to raczej objaw nieszczelności (braciak tak miał w swej 1.8T). Syczeć może przez chwilę zawór blowoff. U mnie gwiżdże jak się jedzie z otwartym oknem, przyspiesza przejeżdżając obok jakiejś przeszkody odbijającej dźwięk (np. autobus). No ale to turbobenzyna :roll:
Jak gwizd jest bardzo donośny to możliwe że uszkodzone są łopatki turbinki.
Komentarz
-
-
Re: GWIZD TURBINY
Gwizd turbiny słyszalny jest w dieslach ze zmienną geometrią łopatek w turbince.Zamieszczone przez lisiaczekHeh to znowu ja! mam takie pyatnie w szkudniakch a takze w glofikach jak sie przyspiesza slucyhac cudowny gwizd turbiny. Powiedzice dlaczego tego gwizdu nie slychac w AUDi np A6 czy tez A4. co jest tego powodem. Od czego zalezy ten gwizd?
W grupie VW na pewno ALH i AGR mają tego rodzaju turbiny.
Efekt owszem, bardzo przyjemny o zmiennej charakterystyce akustycznej
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
A serio, to ślicznie gwiżdże, często jeżdżę dlatego właśnie z otwartym oknem, wyłączonym radiem i... się rozkoszuję
Komentarz