co sadzicie o tej skodzie??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jachu
    Drive
    • 2006
    • 78

Zamieszczone przez karmel
    ale to jest o 4 tysiące wiecej a wiecie ze w dzisiejszych czasach czeba sie liczyć z każdym groszem a do ceny czeba jeszcze doliczyć ubezpieczenie gdzie jak podejżewam ze o2 jest droższe od o1!!! poza tym czym dokładnie sie różnia poza opakowanie oba autka??
    Zamieszczone przez Maicroft
    To jak Ci sie OI podoba to po co zmieniac Jeszcze dlugo pojezdzi.
    bo teraz mam benzynke 1,6 a mamuska weszła w firmie na vat i czeba sie bronic po 2 zbloiża sie 3 rok naszego auta i pasowało by zmienić na nowe a przy dzisiejszych cenach benzyny diesel jest najodpowiedniejsza jednostka napędową!!! a tak ile moge dostać za octe 1 1,6 przejechane ma 80Kkm wersja wyposażenia to ice 2 nowe opony na przodzie i niedługo nowe tarcze ATE nacinane i klocki ATE?
    Czlowieku bez urazy ale ty zajmij sie "ukladaniem klockow" a mame wyslij do salonu niech kupi samochod a tam jej powiedza czym OI rozni sie od OII i ze za taka cene lepiej kupic OII.
    pozdrawiam

Jachu
    www.pdaclub.pl

Komentarz

• Tymon
      RS
      • 2004
      • 2970

poza tym czym dokładnie sie różnia poza opakowanie oba autka??
      Panie widzisz i nie grzmisz....... :niewiem
      Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
      Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
      BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• karmel
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1363

jak pisałem prosiłem o porade który z tych 2 modeli(wyłącznie tych) jest lepszy(wszystkie plusy i minusy takiej wersji) te które podałem na poczatku bo o2 nie biore pod uwage z wielu względów nie tylko estetycznych nikogo nie obrażając biorac!!!!! mamuska jak poszła do salonu zaczeli takie głupoty walić ze był pewna ze o1 jest dostępna tylko w wersji 1,6 silnik i z wypozażeniem tur i powiedzieli ze reszte czeba dokupić !!!! wiem ze moja mamam jest osoba typu tankuj i jeździj i sie nie zna na autach!!! wiec ja wziołem to w swoje rece na zakup mammy przeznaczone około 80k złotych i nie wiedziałem która wersja jest lepsza wiec zapytałem. jesli chodzi salon to tam raczej wszystko powiedza zeby sprzedać auto a ja chciałem opinie osób które maja podobne samochody i je uzywaja a nie sprzedaja bo mam do was wieksze zufanie niz do ludzi z salonu!!!!!!!!
        TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• jachu
          Drive
          • 2006
          • 78

jak pisałem prosiłem o porade który z tych 2 modeli(wyłącznie tych) jest lepszy(wszystkie plusy i minusy takiej wersji) te które podałem na poczatku bo o2 nie biore pod uwage z wielu względów nie tylko estetycznych nikogo nie obrażając biorac!!!!! mamuska jak poszła do salonu zaczeli takie głupoty walić ze był pewna ze o1 jest dostępna tylko w wersji 1,6 silnik i z wypozażeniem tur i powiedzieli ze reszte czeba dokupić !!!! wiem ze moja mamam jest osoba typu tankuj i jeździj i sie nie zna na autach!!! wiec ja wziołem to w swoje rece na zakup mammy przeznaczone około 80k złotych i nie wiedziałem która wersja jest lepsza wiec zapytałem. jesli chodzi salon to tam raczej wszystko powiedza zeby sprzedać auto a ja chciałem opinie osób które maja podobne samochody i je uzywaja a nie sprzedaja bo mam do was wieksze zufanie niz do ludzi z salonu!!!!!!!!
          Skoro masz zaufanie do ludzi tu piszacych to czytaj co CI napisali ... a jesli nie przyjmujesz tych argumentow to juz jest Twoja decyzja. Za 80 K PLN to OII niezle wypasiona wiec nie wiem gdzie chodzisz , szukasz ... Decyzja nalezy do Ciebie ...
          A skoro chcesz OI to spokojnie odpusc sobie z jakies 15 K PLN bo szkoda kasy chyba ze masz jej pod dostatkiem to proponuje dac na gadgety octaviaclub.pl
          pozdrawiam

Jachu
          www.pdaclub.pl

Komentarz

• karmel
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1363

Zamieszczone przez jachu
            A skoro chcesz OI to spokojnie odpusc sobie z jakies 15 K PLN bo szkoda kasy
            czyli od tej ceny katalogowej moge odliczyć 15 kpln bo nie roZumiem!
            TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• Garret
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1196
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez szkoda
              tylko wydaje mi sie ze silnik troszke słaby jest i nie znam go i w tym najwiekszy prblem??
              jak sie nim bedzie jeździło??
              silnik jest ok, z ciekawostek, dzis w MT mierzyl go Garret, wyszlo mu bodajze 114,8KM, Nm niestety nie pamietam :roll: , wykres pewnie pojawi sie w stosownym watku.
              Dokładnie tak :szeroki_usmiech a moment 262,1 Nm :szeroki_usmiech

Karmel, jak masz teraz benzynę 1.6 to różnica naprawdę będzie odczuwalna ;-)
              Natomiast jak zamierzasz tyle kasy wyłożyć to słuchaj kolegów- O2 będzie znacznie sensowniejszym wyborem w tych pieniądzach, w wielkim skrócie : większe auto (dłuższe, szersze, większy rozstaw kół, osi) - zauważalnie więcej miejsca na nogi z tyłu,
              lepsze zawieszenie (z tyłu wielowahaczowe) -> lepsze prowadzenie
              lepsza jakość użytych materiałów w środku - bardziej elegancka deska rozdzielcza- Twoja mama to doceni, myślę :-)
              Garret

-----------
              Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• Samiec
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4287
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Ja bym tez myslal o O II :!:
                Dodatkowo ,po u plywie paru lat dwojka powinna mniej tracic na wartosci.
                W O II jest tez FMIC co jest napewno odczuwalne ,u mnie w O I czuc wyraznie ze auto puchnie :roll:
                O II hamulce tez chyba ma skuteczniejsze (wieksze tarcze).
                Octe I i II dzieli juz przepasc technologiczna ,minelo juz 8-9 lat od jej debiutu.
                Po mimo ze jezdze octa I to wiem ze jest to juz stara konstrukcja (udana ,ale stara) i w tym momencie poszedl bym z duchem czasu i wybral nowe rozwiazania :wink:
                Ale wybor nalezy do ciebie lub raczej twojej mamy :wink:
                TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• karmel
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1363

dzieki za pomoc i uwagi ale wybór końcowy pozostawie Jej!!!!! mnie sie bardzie linia nadwozia podoba o1 ale to co pod blacha to z o2 bym wzioł czyli czeba szukać kompromisu
                  TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

bez zastanowienia O2.
                    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• lonerr
                      Rider
                      • 2006
                      • 402

Popieram Maicroft, za tyle kasy jest O2, w wersji Ambiente, a wyposażonka tam juz troszke jest , wybór należy do Ciebie bo to twoja $ :P
                      Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
                      Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm

Komentarz

Pracuję...