danielpoz, nie to, żebym chciał Cię zmartwić :wink: ale ten sterownik za 120 z Allegro to już w VW nie występuje i trzeba montować zamiennik. Jest to element który mam w Passacie 94 (przejścówka), poza tym był w innych VW ale generalnie do 2000 r. najdłużej. W etce skody ani numer z Allegro ani zamiennik (wg Etki Vw) nie istnieje. Jakoś też nigdy nic takiego nie widziałem pod maską Skody. Tak, że jeśli jest inny to faktycznie może więcej kosztować. Można to rozebrać, trenowałem w Golfie 3, w środku jeden z przekaźników miał opalone styki i nie załączał się 2 bieg wentylatorów.
Nominalnie było to zalane jakimś silikonem no i po otwarciu i oczyszczeniu styków trzeba było z powrotem uszczelnić. Nie wiadomo, czy masz dokładnie to samo ale IMO przed zakupem nowego warto pokusić się o próbę naprawy (najwyżej kupisz nowy, gdyby się nie dało naprawić :szeroki_usmiech )
Nominalnie było to zalane jakimś silikonem no i po otwarciu i oczyszczeniu styków trzeba było z powrotem uszczelnić. Nie wiadomo, czy masz dokładnie to samo ale IMO przed zakupem nowego warto pokusić się o próbę naprawy (najwyżej kupisz nowy, gdyby się nie dało naprawić :szeroki_usmiech )
Komentarz