Cofając przedni zderzak chciał zostać na krawężniku. Byłem w jakimś zakładzie niby zrobili ale jakieś szpary pomiędzy zderzakiem a światłami grilem są większe. Oprócz tego zderzak na dole wygiął się. Kilka dni temu podobna sytuacja z krawężnikiem. Proszę możecie polecic jakiś zakład...etc?
Mam właśnie ten sam problem. Wczoraj przy cofaniu zderzak zahaczył o krawężnik i efekt jest taki, że są szpary przy łączeniach z lampami ale najgorsze,że nadole się wygiął. Teraz praktycznie na większy krawężnik wiechać nie mogę.
JPS1972
Możesz napisać co oni u ciebie zrobili? Szczególnie jak sobie z tym wygięciem poradzili.
Nie wiem czy naprawiać czy może używkę niepołamaną kupić i założyć.
latego podnioslem przod i problem zniknal jak narazie
lub parkowac tyłem do krawęznika jak mozna i też nie ma problemu.
A tak wogóle uznaje wyższość zderzaka przed FL do tego po Fl bo w starym mamy czarny plastik który wyskakuje z zatrzasków i bardzo łatwo go potem założyć , a w nowym niestety jest cały i jak coś to wieksze straty.
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
polecam takie rozwiazanie (laczace dwie sprawy): przy okazji montazu aluminiowej plyty pod silnikiem mam rozwiazany problem zderzaka (tez mialem naderwany) - jest przykrecony poprzez aluminiowy profil do tej oslonowej plyty silnika - i wyglada to OK i jest przy kazji zabezpieczona miska olejowa - POLECAM!!
Sprobuj podgrzac opalarka od srodka i na cieplo go wyprostowac. Kiedys w paru felkach robilem tak. Zderzaki byly powciskane na rogach i elegancko wracaly na miejsce.
polecam takie rozwiazanie (laczace dwie sprawy): przy okazji montazu aluminiowej plyty pod silnikiem mam rozwiazany problem zderzaka (tez mialem naderwany) - jest przykrecony poprzez aluminiowy profil do tej oslonowej plyty silnika - i wyglada to OK i jest przy kazji zabezpieczona miska olejowa - POLECAM!!
mów szybciutko ile to kosztuje (???), bo własnie likwiduje szkode i przy okazji wymiany zderzaka będą mi robić osłonę silnika i miske olejową, może udałoby mi sie w ten sposób wzmonić spód na przyszłość...
Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic
Możesz napisać co oni u ciebie zrobili? Szczególnie jak sobie z tym wygięciem poradzili
Dół zderzaka przykręcili do...czegoś. Teraz widać, przyglądając się z przodu, że zderzak jest przykręcony na środku. Boki pozostały nietknięte(są niższe niż środek).
mów szybciutko ile to kosztuje (???), bo własnie likwiduje szkode i przy okazji wymiany zderzaka będą mi robić osłonę silnika i miske olejową, może udałoby mi sie w ten sposób wzmonić spód na przyszłość...
w serwisie to dokladnie nie wiem (poszukaj na forum) a w warsztacie na Kartuzkiej jakies 500pln (polecam). Sorki, ze tak pozno odpowiadam, ale dopiero wracam do zywych
Komentarz