Zamieszczone przez elemenateur
[O2] Regulacja klapy bagaznika - mozliwa?
Zwiń
X
-
dab, musisz pobawic sie w regulacje tymi odbijakami na karoserii od wewnetrznek strony (takie czarne z srubka )Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
No ja jestem świeżo po rozwiązaniu problemu to pomogę. Klapę regulujesz na 2 sposoby, w przypadku korekcji to wspomniane poprzednio odbijaki, ale u mnie zamek nie zamykał się pod własnym ciężarem (trochę mu trzeba było pomóc) i wtedy kombinujesz z zamkiem tj. zdejmujesz plastkik w wewnętrznej tylnej stronie bagażnika (nie klapy) i za pomocą torksa (nr nie pamiętam) możesz podnieść/opuścić zamek co też ma wpływ na późniejsze położenie klapy po zamknięciu. Najpierw pokręć gumeczkami powinno pomóc.
Komentarz
-
-
tylny zamek
Czesc
A jak sie sciaga ta listwe progowa bagażnika, jakies zatzraski sruby, co trzeba zrobić aby nie zniszczyć. U mnei czasami na dziurach jakby klapa zastzraskała więc chciałbym zamek lekko dociągnąć.
Zamieszczone przez karuzelNo ja jestem świeżo po rozwiązaniu problemu to pomogę. Klapę regulujesz na 2 sposoby, w przypadku korekcji to wspomniane poprzednio odbijaki, ale u mnie zamek nie zamykał się pod własnym ciężarem (trochę mu trzeba było pomóc) i wtedy kombinujesz z zamkiem tj. zdejmujesz plastkik w wewnętrznej tylnej stronie bagażnika (nie klapy) i za pomocą torksa (nr nie pamiętam) możesz podnieść/opuścić zamek co też ma wpływ na późniejsze położenie klapy po zamknięciu. Najpierw pokręć gumeczkami powinno pomóc.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamson30U mnei czasami na dziurach jakby klapa zastzraskała więc chciałbym zamek lekko dociągnąć.
w czasie jazdy buda auta pracuje na boki, i klapa sie tłucze na boki. dlatego tam sa kliny regulacyjne, sprawdz ich położenie, stan, i ew. lekko "wyciągnij" na zewnątrz zmniejszając luz boczny.
wiem : łatwo napisać gorzej zrobić, :!:
Komentarz
-
-
Problem może być gdzie indziej. Zamek tylnej klapy ma dwa stopnie zamknięcia i trzeba sprawdzić czy klapa zamyka się na ten drugi czy tylko na jeden. Powoli zamykać klapę do usłyszenia pierwszego kliku i później dopchnąć i zobaczyć czy zamknie się na drugi. Jeżeli tak to rygiel od zamka trzeba trochę dociągnąć. Luzuje się dwie śruby i lekko puka go w dół. Jeżeli nie zamknie się na drugi stopień to oznacza że jest za ciasno i trzeba poluzować. A odbijaki przed regulacją trochę wkręcić.Załączone pliki
Komentarz
-
Komentarz