na moje oko niczym.. poza cena
[O2] spalanie 1,6+LPG
Zwiń
X
-
[O2] spalanie 1,6+LPG
hej. Wiem ze wiele było podobnych tematów ale mam pytanie. Chce w tym roku pojechac daleko za granice naszego uroczego kraju i mam pytanie ile pali Octavia tour tegoroczna silnik 1,6 z intalacja Landi Renzo? Producent podaje ze na trasie 5,5 pb ale to przy predkosciach ok 90km/h i delikatnym obchodzeniu sie z gazem jest do zrobienia a jakie jest realne spalanie gazu przy predkosciach autostradowych czyli 130km/h non stop.
-
-
5,5 nie sądze, aby się udało w warunkach drogowych. 8-10l zależne od obciążenia, pogody, stylu jazdy itd. Dane z wczoraj (moje) trasa na mazury łącznie 600km, 3 osoby, prawie pusta droga, dwa wahadła- 5min., V-100-120, czasem chwilowo 140, iii 9l/100km. wyszło z klimą. Motor musi swoje dosac, na glodnego nie poleci.
Przy 130-150 km/h obstawiałbym nie mniej jak 12l.
Komentarz
-
-
Zużycie gazu to 20% więcej niż Pb więc rachunek jest prosty
przykład: 6.0 benzyna + 20% = 7,2 gazuILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osAle trzeba tez brać pod uwage spalanie benzynki przy gazie - patrzac na motostat na 100km wychodzi ok 1 litra lub wiecej. Może w tym temacie tez "praktycy" by sie wypowiedzieliOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osAle trzeba tez brać pod uwage spalanie benzynki przy gazie - patrzac na motostat na 100km wychodzi ok 1 litra lub wiecej. Może w tym temacie tez "praktycy" by sie wypowiedzieliPozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DAN V8ile pali Octavia tour tegoroczna silnik 1,6 z intalacja Landi Renzo?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WaltWyjazd nad morze 2 + 2 z ekwipunkiem i uprawianiem PSJ, to ok. 7,5l/100km gazu (paliwo wg. kompa 5,8). Obecnie bez PSJ i jakiegoś szczególnego obciążenia, to około 9l gazu i jakieś 7l według wskazań komputera (25% miasto)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dudek_t9-10 litrów, nigdy mniej nie spalił. Winna jest skrzynia biegów w 1.6, V bieg ma bardzo krótkie przełożenie i przy stosunkowo niewielkich prędkościach (130km/h) obroty są około 4000/min
Przy zapietym tempomacie na 140km/h moze spalic mniej :roll:
W sobote wytestuje to dokladnie Bede mial traske 1300km niemal w calosci po autostradach.
Sam jestem ciekawypozdrawiam
dab
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81że jeżdżąc na gazie nie patrzmy na to ile podaje komputer pokładowy.....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez baca10Zamieszczone przez szkodatrzeba przyjąć, że będzie palić tą dychę, wtedy nikt się nie rozczaruje jak mu spali litr więcej lub mniej.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
niecałe 11,5l/100km. 90% warszawa po pierwszych jazdach.
dziś mi zresetowali komputer/licznik przy montażu osprzętu taxi do nowego autka, więc nie wiem jak spalanie na drugim zbiorniku.
Wiem jedno, 1,6MPi do najoszczędniejszych nie należy przy tej masie. poniżej 9 litrów to trzeba się nagimnastykować żeby zejść na komputerze.
P.S. Czy da się ustawić aby komp nie resetował się co każdą jazdę, albo żeby 1 wskazywał aktualną trasę po zapłonie, a 2 całość do resetu przez kierowcę?Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NortheuszTym bardziej, że daleki wyjazd, więc pewnie samochód będzie odpowiednio dociążony. Pewnie najlepiej będzie zatankować pod korek przed granicą i później lecieć juz autostradami .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OCPtaxiP.S. Czy da się ustawić aby komp nie resetował się co każdą jazdę, albo żeby 1 wskazywał aktualną trasę po zapłonie, a 2 całość do resetu przez kierowcę?BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsprzecież tak jest 1 pokazuje ostatniej trasy a 2 od skasowania do skasowania. z 1 na 2 zmieniasz przyciskiem z dołu
1 pokazuje aktualny czas jazdy, 2 wczesniejszą jazdę ale nie sumarum od skasowaniaByła Octavia II Tour kombi (sprzedana)
Komentarz
-
-
W Niemczech tankowałem w zeszłym tygodniu po 0,83 E za litr. Stacje przy autostradzie sa generalnie w sporych odstepach , ze znalezieniem gaz tez nie miałem problemu - sa wyraznie opisane i stacje przy autostradach raczej maja lpg. Dobrym pomysłem jest zabrac redukcje do tankowania , bo zdarzaja sie inne systemy . ;-) I tankujesz osobiście ;-)
Komentarz
-
Komentarz