[O2] Chce kupic Octavie II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cartel1
    Ambiente
    • 2007
    • 249

Wersja MINT, deska szara i ponura. Może i warto się zainteresować.
    [center:a5df0a9dad]

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Zamieszczone przez sew1981
      TDCI w Mondeo II to jedna wielka kupa, co innego słabszy ale dużo lepszy TDDI, to odpowiednik naszego skodowskiego Agra, taki wół roboczy o mocy 90 ps.
      Tylko co z tego jak cala reszta leci. Na innym forum wlasnie gosc pozbyl sie niezniszczalnego TDDI, bo go caloksztalt dobil :diabelski_usmiech
      Spritmonitor.de

Komentarz

• BADYL
        RS
        • 2011
        • 2396
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Maicroft
        Zamieszczone przez sew1981
        TDCI w Mondeo II to jedna wielka kupa, co innego słabszy ale dużo lepszy TDDI, to odpowiednik naszego skodowskiego Agra, taki wół roboczy o mocy 90 ps.
        Tylko co z tego jak cala reszta leci. Na innym forum wlasnie gosc pozbyl sie niezniszczalnego TDDI, bo go caloksztalt dobil :diabelski_usmiech
        tylko gdby mnie (odpukać) przytrafiło się wymienić od razu turbo+dwumase+ sprzęgło+ regenaracja wtrysków to bym chyba owiesic
        nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

Dzida, odszukaj sobie na giełdzie ofertę kogoś z wiśniową O2 salon kombi 2005r za 29?tyś ... , wtedy takie przywożone zaczną sie od 25tyś.. . ja nie mówie że te z ogłoszeń sa jakieś super żeby ktoś nie myślał , choć ta z lubartowa wizualnie niezła. takie sa ceny po prostu , a ludzie juz się przekonali że O2 to nie taki miód jak O1.
          a ile Ty dałeś za swoją ? i kiedy ?

Zamieszczone przez BADYL
          Adrenalina, http://otomoto.pl/skoda-o...-C22132719.html prawie zero informacji ale na pierwszy rzut oka wygląda nie tak żle....
          hehe ,zaczynają się te toury i minty pojawiać na wtórnym , to dopiero będzie zjazd cen octavii niedługo :szeroki_usmiech

[ Dodano: Pon 19 Gru, 11 13:52 ]
          Zamieszczone przez BADYL
          tylko gdby mnie (odpukać) przytrafiło się wymienić od razu turbo+dwumase+ sprzęgło+ regenaracja wtrysków to bym chyba owiesic
          to jeszcze chyba nie taka masakra cenowa... , w dodatku to też się i w O2 coraz częściej przytrafia a ceny części zamiennych forda nie sa chyba jakieś z kosmosu w tej chwili..
          myślę też o A6 , poczytaj sobie ile ludzie wpieprzają w naprawy 2.5 dti + automat..
          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• BADYL
            RS
            • 2011
            • 2396
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez leszekmw
            hehe ,zaczynają się te toury i minty pojawiać na wtórnym , to dopiero będzie zjazd cen octavii niedługo
            no właśnie o tym pisałem we wcześniejszym poscie....poczekajmy 2-3lata wtedy za relatywnie niewielkie pieniądze będzie można sobie sprawić fajnego TOURA z roku 2010-2011 :wink:

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

choć ta z lubartowa wizualnie niezła
              Taaa, wizualnie Leszku, to każdy sprowadzony poskładaniec jest piękny i śliczny

zaczynają się te toury i minty pojawiać na wtórnym , to dopiero będzie zjazd cen octavii niedługo
              O czym ty wogóle mówisz ?? Minty na rynku wtórnym są od ... dobrych paru lat
              Ostatnio kolega sprzedawał w Lublinie swojego minta z 2007 r. 1.9 TDI i sprzedał go po 2 tygodniach od pojawienia się ogłoszenia za 35 tys zł. Auto miało 177 tys km przebiegu.
              P.S.
              Cos masz słabą pamięć odnośnie cen zadbanych aut, bo jak rozmawialiśmy rok temu o sprzedaży Twojego Clio II ph III z 2004 r. to za chorobę nie chciałeś za niego mniej niz 16-17 tys zł choć ten rocznik można było kupić już za 11 tys zł. i jak wiesz ja to doskonale rozumiałem. Chyżby amnezja ??
              Czarny Elegance

Komentarz

• BADYL
                RS
                • 2011
                • 2396
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Big, no dobrze jednak mnie konkretnie chodzi o toury....przyjmijmy, że gdy wejdzie nowa octa III obecna FL zmieni nazwę na tour i a ceny będą podobne jak obecnie czyli 40tys.....Big, powiedz obiektywnie kupiłbyś za dwa lata supre zadbanego toura z pierwszej ręki nawet od kolegi z ocp (przebieg przymijmy 100tys) za 35tys. jeżeli mógłbyś mieć nówkę FL-tour za te 40koła :?:

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

Zamieszczone przez BADYL
                  Big, powiedz obiektywnie kupiłbyś za dwa lata supre zadbanego toura z pierwszej ręki nawet od kolegi z ocp (przebieg przymijmy 100tys) za 35tys. jeżeli mógłbyś mieć nówkę FL-tour za te 40koła
                  To zalezy. Nie mozesz porównywac Toura do bogatszych wersji bo to 2 rózne światy.
                  Spójrz ze za Tuora II płacisz w solonie ok. 50-52 tys zł a za np. O II FL Elegance 75 do nawet 90 tys zł. No niestety ale spadek wartości i wartości rezydualne będą kształtowały się troche inaczej dla wersji podstawowych i dla wersji z bogatym wypasem. Tak jak w salonie, tak samo na rynku aut używanych auto lepiej wyposażone będzie miało wyższą cenę od golasa.
                  Co zaś się tyczy stricte Twojego pytania - ja lubie auta bogato wyposażone i gdby nie stać mnie było na zakup takowego jako nówki w salonie szukałbym jednak używki. Są różne preferencje. Jeden kupi golasa w salonie, bo mnu to wystarczy, a drugi za te same pieniadze kupić używkę w bogatej wersji, bo ten golas go nie zadowoli. Jeden kupi nówkę bo nikt przed nim tym autem nie jeździł i moze spbie skonfigurowac je pod siebie inny powie ,ze nówka to strata kasy i on woli kupić 3-4 latka bo juz swoje stracił.
                  Jedno jest pewne. NIkt nie odda dobrego auta za ułamek jego wartości i podniecanie się "okazjami" za 25 tys zł jeśli chodzi o O II z 2005 r. jest nie na miejscu, bo takie auto to potencjalna skarbonka.
                  Kiedyś napisałem jeśli ktoś będzie miał do sprzedania super zadbaną, wychuchana i wypielęgnowaną O II, z przejrzystą historią i małym prawdziwym i udokumentownym przebiegiem, za ułamek wartości to sam ją od niego odkupię, chociażby po to, żeby następnego dnia wystawić ją do sprzedazy za cenę wyższą o te 8 tys zł
                  Czarny Elegance

Komentarz

• BADYL
                    RS
                    • 2011
                    • 2396
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Big
                    Co zaś sie tyczy stricte Twojego pytania - ja lubie auta bogato wyposazone i gdby nie stać mnie było na zakup takowego jako nówki w salonie szukałbym jednak używki. Są różne preferencje. Jeden kupi golasa w salonie bo mnu to wystarczy a drugi za te same pieniadz ekupić uzywke w bogatej wersji, bo ten golas go nie zadowoli.
                    no tu zgadzam się z Toba w całej rozciągłości :diabelski_usmiech

Komentarz

• leszekmw
                      RS
                      • 2005
                      • 5356

Zamieszczone przez Big
                      NIkt nie odda dobrego auta za ułamek jego wartości i podniecanie się "okazjami" za 25 tys zł jeśli chodzi o O II z 2005 r

i wszystko w temacie.

nic nie poradzisz , ja też . już kiedyś pisałem że będę swoją sprzedawał i dla mnie jest to również zmartwienie że do nowego wozu trzeba będzie dołożyć z 80tyś
                      GVI 1.4TSI
                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

leszekmw, http://moto.allegro.pl/skoda-octavia...995712103.html i co teraz A to auto sporwadzone.
                        A tu masz auto z polskiego salonu od 1-go własciciela http://otomoto.pl/skoda-octavia-eleg...C21698278.html
                        Sorry za darmo nie ma nic
                        Leszku, znajdz mi proszę zegarek Breitlinga Constelation za 1000 zł, a niech stracę może być nawet za 2000 zł - kupię od ciebie od ręki i dam ci jeszcze 200 zł gratis
                        Leszek, no nie ma bata, dobre auto dobrze kosztuje. Koniec kropka.
                        Czarny Elegance

Komentarz

• leszekmw
                          RS
                          • 2005
                          • 5356

Big, ale zupełnie nie wiem o co chodzi... . chłopak sprzedaje wiśniowego eleganca od miesiąca , w dobrej cenie i niema chętnych .
                          Ty dajesz link do tej zielonej która jest raptem trochę droższa ale ma ksenon i "teoretycznie" lepszy /i droższy/ silnik za to stoi w komisie który przynajmniej swój 1tyś musi przytulić na transakcji co oczywiście podbija jej cenę.
                          tej szarej nie biorę pod uwagę bo jest sprowadzana i jak ktoś nie jest maniakiem skóry i ma równo pod sufitem to nawet na nią nie spojrzy tym bardziej że niema dupogrzania.
                          chcieć ileś tam kasy można - tylko skąd wziąść jeszcze tego kupca który będzie chętny tyle dać. :?
                          GVI 1.4TSI
                          LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• natash
                            RS
                            • 2011
                            • 2599

Zamieszczone przez Big
                            NIkt nie odda dobrego auta za ułamek jego wartości i podniecanie się "okazjami" za 25 tys zł jeśli chodzi o O II z 2005 r

i wszystko w temacie.

nic nie poradzisz , ja też . już kiedyś pisałem że będę swoją sprzedawał i dla mnie jest to również zmartwienie że do nowego wozu trzeba będzie dołożyć z 80tyś
                            To jakiś znany użytkownik forum sprzedaje?

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

Big, ale zupełnie nie wiem o co chodzi...
                              Chce ci pokazać, że porządne O II z 2005 r. mają ceny od 30 tys w górę. Nie da sie kupić porządej O II z 2005 r. za 25 tys zł, no poprostu się nia da. Sam podałeś przykład kolegi z rofum, ja dolożyłem do tego 2 kolejne oferty które powierdzają to co piszę.
                              Jeśli Ty masz taki kaprys to sprzedaj swoja za 20 tys zł, ale nie pisz że takie są ceny, bo ceny takie nie są !!! Jesli ktoś sprzedaje O II z 2005 r. za 25 tys zł to oznacza, że albo na fotelu pasażera tego auta do niedawna stał slup energetyczny, albo rzeczywisty przebieg tego auta oscyluje w okolicach 300 tys km, albo auto jest totalnie zaniedbane.Ewentulanie gośc jest Św. Mikołajem
                              Mówiąc nieskromnie, znajdz twoim zdaniem porządą O II w niskiej cenie (np. taka O II z 2007 r. za 30-31 tys zł) i zadzwon do mnie, a ja przyjadę swoją O II z 2007 r. i postawimy 2 obok siebie. Pokażę ci, a ty porównasz sobie dokumentację potwierdzajacą przebieg auta i jego kompletną historię serwisową. Porównasz stan lakieru, porównasz stan tapicerki i plastików i zobaczysz o czym mówię i na czym polega i czego dotyczy różnica paru tyś zł w cenie niby takiego samego auta z tego samego rocznika
                              Przeraszam cię Leszku ale ty jesteś czlowiekiem który musi coś zobaczyć na własne oczy aby w to uwierzyć. Tak samo było z car-detailingiem i kosmetykami do tego przeznaczonymi. Puki twój syn - Sławek, nie zacząl ich używać i nie pokazał ci, że to działa i różnica jest kolosalna, to za chorobę nie dało sie ciebie do tego przekonać, a wręcz smiałeś sie z tych kosmetyków.
                              Czarny Elegance

Komentarz

• Dzida
                                RS
                                • 2006
                                • 2253

Big, podziwiam Cię stary że masz jeszcze siłę i ochotę aby to ciągle tołkować ludziom do głowy. Gratuluję cierpliwości.

Komentarz

• Big
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 6389

Dzida, sam siebie zaczynam podziwiać A tak naprawdę zadziwa mnie podejście do tematu ludzi - potencjalnych kupców - którzy nadal wyszukują auta po cenie i jest to dla nich jedyne kryterium wyboru auta z drugiej ręki. Zastanawiam sie cały czas co kieruje ludzmi którzy wyszukują takie "okazje" jak O II z tego wątku i łudzą się, że da sie kupić dobre i porządne auto za ulamek jego rzeczywistej wartości.
                                  Czarny Elegance

Komentarz

• Dzida
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 2253

Zamieszczone przez Big
                                    A tak naprawdę zadziwa mnie podejście do tematu ludzi - potencjalnych kupców - którzy nadal wyszukują auta po cenie i jest to dla nich jedyne kryterium wyboru auta z drugiej ręki. Zastanawiam sie cały czas co kieruje ludzmi którzy wyszukują takie "okazje" jak O II z tego wątku i łudzą się, że da sie kupić dobre i porządne auto za ulamek jego rzeczywistej wartości.
                                    Dlatego oferty typu O II 2.0TDI za 25 klocków, albo ogłoszenie typu kupię octavię TDI za max 12 tysi, to NAPRAWDĘ perfidne proszenie się o kłopoty. Nie wiem czy kiedykolwiek ludzie to zrozumieją. . . :roll:

Komentarz

• Hiszp4n
                                      Drive
                                      • 2011
                                      • 40

A mi się wydaje że pare osób piszących w tym temacie kupiło auto rok, dwa lata temu czy gdzies w tym przedziale i nie moze sie pogodzic z tym ze ich auto juz tak spadło na wartosci po co ta dyskusja ktoś ma kase to niech wykłada za o2 z 2005r nawet i 40tys. Ja poprzednie auto kupiłem za 15 tys i po dwóch latach sprzedałem za 13tys gdzie wartość rynkowa oscylowała w okolicach 10tys albo i mniej. Kupujesz auto za 30tys a za dwa, trzy lata chcesz sprzedac a ono jest warte 15tys :diabelski_usmiech zależy od marki nie ukrywajmy ze najszybciej z ceny spadaja samochody na F :twisted: A Skoda jak by nie patrzeć nie jest to moze Renówka ale ceny też za bardzo nie trzyma :roll:

Nie ma sie co jarac ze moja skoda jest warta ponad 30tys bo wołać to można i 40tys tylko kto to kupi. Kolega wyzej napisał ze opuscił 2tys bo po znajomosci :szeroki_usmiech no jak była taka dobra to sory 2tys drogą nie chodzą :twisted:

Ja myśle ze nie będzie takiej dyskusji jak będą sprzedawać auta Ci co najwiecej w tym temacie krzyczą sprzedadzą i nawet sie nie pochwalą za ile bo wstyd im będzie.
                                      Wyluzujcie to tylko Szkoda a nie zadne 911 co z roku na rok jest coraz wiecej warte, to jest auto dla ludu :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

• ad225
                                        Drive
                                        • 2010
                                        • 79

Ale przy tej wiśniowej nigdzie nie jest napisane, że 1 właściciel . A w tego linka z allegro to w życiu nie uwierzę. Za takie pieniądze nie da się nawet w Niemczech kupić tego auta (140 KM i 80 000 przebiegu). Jeśli na blacie będzie pod 300 000 km to uwierzę.

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Zamieszczone przez Hiszp4n
                                          A mi się wydaje że pare osób piszących w tym temacie kupiło auto rok, dwa lata temu czy gdzies w tym przedziale i nie moze sie pogodzic z tym ze ich auto juz tak spadło na wartosci
                                          Chyba jednak nie chwyciłeś o co chodzi szkoda.
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• Hiszp4n
                                            Drive
                                            • 2011
                                            • 40

nie no żart. Poprostu nie wydziwiajcie ze jak kupi za 25 to bedzie to przystanek bo ja np za O2 z 2005 nigdy bym nie zapłacił 35tys bo za taką kase mam o rok moze dwa lata starsze auto, innej marki z lepszym wyposażeniem i innej klasy i na pewno wykonane jakosciowo lepiej co kto lubi ale ten ktos musi byc fanatykiem skody :szeroki_usmiech

Komentarz

• Dzida
                                              RS
                                              • 2006
                                              • 2253

Zamieszczone przez Big
                                              Chyba jednak nie chwyciłeś o co chodzi szkoda
                                              kolega jest świeży, nie ma się co dziwić.
                                              Zamieszczone przez Hiszp4n
                                              A mi się wydaje że pare osób piszących w tym temacie kupiło auto rok, dwa lata temu czy gdzies w tym przedziale i nie moze sie pogodzic z tym ze ich auto juz tak
                                              Akurat w moim przypadku źle CI się wydaje bo moja Octavia (trzecia już notabene) została kupiona 2-go lipca br (2011). Więc pudło, ale szanuje Twoje zdanie na ten temat.

Komentarz

• abstinent
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 4842
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja dałem za moją dużo, sporo dużo a i tak nie wiem czy nie cofana była :diabelski_usmiech

A i na pewno bym nie sprzedał poniżej 40koła (2007 141blat)
                                                A to dla tego że jeździ, mało pali i nic się nie psuje i mam banana na gębie jak do niej wsiadam :P
                                                I na pewno szybko jej nie sprzedam bo o nowsze dobre auto coraz trudniej

OII stała się w PL bardzo popularna, i z tego powodu sporo jest cen śmiesznych, a te w porządnym stanie zaraz idą, a do tego jest mało takich egzemplarzy :!:

Nie dawno szukałem dla brata samochodu, więc mam rozeznanie i na kilkaset samochodów kilka było godnych uwagi
                                                I padło na megankę II, w której ostatnio pojawiła się woda w prawie całym środku (z klimy, zatkany odpływ)
                                                A my narzekamy na naszą kilmę w OII :lol:

Komentarz

• maymer
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 839

Wiadomo, że Octavia Classic z podstawowym wyposażeniem i silnikiem kosztująca w salonie w 2004 roku około 55 tyś zł nie będzie kosztować w 2011 roku 40 tyś, ale Octavia z tego samego roku Elegance, DSG jakby napisano na allegro full opcja z udokumentowanym przebiegiem bezwypadkowa i ogólnie zadbana może kosztować w okolicach rzeczonych 35-40 tyś i teraz pytanie do kupującego. Czy chcę takie auto, może trochę nowszą z gorszym wyposażeniem albo gołego ale nowego Toura. Inna sprawa, że w Naszym kraju kupuje się auto ceną, chyba tylko po to żeby się chwalić, że ja wyrwałem super okazję a druga osoba jest frajerem bo za swoje auto przepłaciła i do tego ma "bieda wersję". Jeśli ktoś chce tanio to mogę mu tylko polecić najbliższy okoliczny autohandel i powiedzieć w tajemnicy, że pracuje tam cały sztab Św. Mikołajów jeden na zachodzie, który oddaje swoje bezwypadkowe auto z full wypasem i minimalnym przebiegiem za bezcen oraz kolejny zacny człowiek, czyli handlarz, który z miłości do rodaków przywozi te auta dopłaca za transport no i oczywiście nic nie chce na tym zarobić, żeby tylko każdy Polak mógł kupić u niego aut dużo lepsze niż te w kraju za dużo niższą cenę. Przyznam się, miałem przez pół roku w swojej karierze okazję od handlarza bo chyba sam chciałem wierzyć w samochodowego Św. Mikołaja ale uwierzcie mi nie pakujcie się w takie auta bo szkoda nerwów i pieniędzy.

Komentarz

• Dzida
                                                    RS
                                                    • 2006
                                                    • 2253

Zamieszczone przez abstinent
                                                    A i na pewno bym nie sprzedał poniżej 40koła (2007 141blat)
                                                    No co Ty abstinent, nie oddałbyś za 25, przecież po tyle chodzą, a że Twoja 2 lata młodsza to nieszkodzi. . . :lol: :lol: :roll:

Komentarz

Pracuję...