nico21, masz jeszcze emblematy na grila a może naklejki ?. Postaram się być z rodzinką i ? psem ? mogę ?. Tylko mój młodszy trochę kaszle jak będzie do niedzieli OK to na 100% się pojawię.
Nowe TURBO
Zwiń
X
-
Nowe TURBO
Witam sergecznie
Własnie odebrałem moją Skode z serwisu i mam nowe TURBO
Pierwsze co odczułem to to ze Skoda ma kulancje i jestem 4800 do przodu
Co dziwne ze ta turbina inaczej pracuje.
Przy przyspieszaniu lepiej rozwija moc(płynniej i nieszarpie), niesłychac tego dziwnego harczenia tylko piekny i lekki gwizd :wink: nie kopci tak bardzo (co mnie dziwi) i przy odpalaniu nie puszcz niebieskiego bonka .
-
-
Re: Nowe TURBO
Nie kumam, możesz pojaśnic?Zamieszczone przez bartolini1978Pierwsze co odczułem to to ze Skoda ma kulancje
Jak złą na dobrą wymienili to nic dziwnego, że inaczej pracuje.Zamieszczone przez bartolini1978Co dziwne ze ta turbina inaczej pracuje
Pisał coś bartolini1978 o pompie? O turbinie owszem. Turbina kosztuje 4800? O co tu chodzi!Zamieszczone przez nico21a nie było problemow z wymiana pompy:?Golf IV ALH@ASV
Komentarz
-
-
figurel, Jesli serwisujesz skode w serwisie po gwarancji to niektóre elementy silnika masz na dodatkowej gwarancji zwanej kulancją.
Mi 2letnia gwarancja mineła w kwietniu a mimo to serwis wymienił turbo na gwarancji.
Warunkiem to w przypadku turbo nieprzekroczenie 100tkm. Czyli jestem 4800zł do przodu
Komentarz
-
-
Hej Bartolini, uważaj na te Turbo ze skody, różnie z nimi bywa, moje wytrzymalo po zmianie w ASO aż 286 km i powiedziało pa pa pa. A miałem bardzo podobną sytuację jak Ty.
Ja proponuje na razie ni podnosic cisnienia doładowania.
Bezawaryjnej jazdy życzę i banana na twarzy"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris
27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI
oraz E 30 
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Przy jakiej teperaturze? Bo jak nierówno chodzi przez chwilkę gdy jest zimno i przydymia na niebiesko to mogą byc świecce żarowe.Zamieszczone przez daneczek76to co jak puszcza bonka niebieskiego jak odpale i dodam gazu znak że turbawka padła?Zamieszczone przez bartolini1978przy odpalaniu nie puszcz niebieskiego bonkaByła: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Masmo, no niewiem w ogóle dziwny objaw u mojego szfagra w AGR świstak gwiżdze a umnie w AGR ja go tylko słysze jak stane przy samochodzie i dodam gazu i muszę się dobrze wsłuchać i teraz niewiem czy te turbo umnie to już zgon zaliczyło czy poprostu coś sie gdzieś przytkało :?: no sam niewiem ale czy muj samochód czy szfagra obydwa 160 km/l bujnołem a wydaje mi się że jak by turbo się wywaliło to bym go niebujną do takiej prędkości. co najlepiej sprawdzić czy te pieprzone turbo działa. powino gwizdać i to dość mocno a tu gówno[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Przejedź się z Vag-comem i sprawdź kanał 11. A swoją drogą 160 tyle to mój jedził z zdechniętą przepływką....Zamieszczone przez daneczek76Masmo, no niw w ogóle dziwny objaw u mojego szfagra w AGR świstak gwiżdze a umnie w AGR ja go tylko słysze jak stane przy samochodzie i dodam gazu i muszę się dobrze wsłuchać i teraz niewiem czy te turbo umnie to już zgon zaliczyło czy poprostu coś sie gdzieś przytkało :?: no sam niewiem ale czy muj samochód czy szfagra obydwa 160 km/l bujnołem a wydaje mi się że jak by turbo się wywaliło to bym go niebujną do takiej prędkości. co najlepiej sprawdzić czy te pieprzone turbo działa. powino gwizdać i to dość mocno a tu gówno
[ Dodano: Pon 31 Lip, 06 14:25 ]
Pytałem o temperaturę powietrza zewnętrzną. Bo jak jest poniżej +5 to świece żarowe mają co robić...... a jak jest ciepło to pali i bez świec.Zamieszczone przez bartolini1978No własnie. Oleju nie łyka niewiem co jest :?:Zamieszczone przez MasmoPrzy jakiej teperaturze?Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76co powinnien wskazać kanał jedenastyZamieszczone przez MasmoVag-comem i sprawdź kanał 11.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
Komentarz