Zamieszczone przez Voldemort
Czas na nowe auto, co poradzicie.. DSG...Nexus...itp
Zwiń
X
-
bezduszny
-
bezduszny, Sprawdz ile Nm przenosi ten V6 z TT a dopiero potem wypisuj pierdoly. Akurat na temat skrzyn DSG naczytalem sie dosc duzo z roznych for oraz materialow dydaktycznych dla serwisow.
Jak ci pierdzielnie niuton po tych sprzeglach to tylko smrod poczujesz, a w tym V6 to nie przewiduje takiej opcji, jeszcze obawialbym sie ze ten V6 nie ma nawet w serii tych 320Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftbezduszny, Sprawdz ile Nm przenosi ten V6 z TT a dopiero potem wypisuj pierdoly. Akurat na temat skrzyn DSG naczytalem sie dosc duzo z roznych for oraz materialow dydaktycznych dla serwisow.
Bo jak dla mnie to jest zabobon, ktory powstal jakies 3-4 lata temu jak DSG zaczynalo wchodzic. Ktos zobaczyl w papierach, ze producent przewiduje jego wytrzymalosc do 350Nm i sie podniecil, napisal o tym i zaczela ta teoria zyc wlasnym zyciem wyolbrzymiona do entej potęgi.
Tak samo u mnie czy innych 1.9 VP, sprzeglo jest wg producenta do niecalych 300Nm, a jakos ludziom przenosi i po 400Nm.
Ja nie slyszalem o przypadku, zeby DSG nie dawalo rady, wiec dla mnie to jest zabobon jak na razie.
Ale jesli ktos zna jakies przypadki, to bardzo prosze o linki, info, łorewer - chetnie zweryfikuje swoja wiedze, a raczej niewiedze...TDI 205PS
Komentarz
-
-
MiKruS, Michal, na niemieckich forach w poczatkowo jak pojawily sie DSG zaczeli sie skarzyc ze skrzynia glupiala, bo zaczynaly sie slizgac sprzegla.
A w tym co napisalem powyzej nie chodzilo mi o to dokladnie ile przeniesie, tylko o to, ze ten V6 pod tym wzgledem to jest slabiutki silnik i tyle
Zabobon jak zabobon, ale nikt nie chce zaryzykowac - ciekawe dlaczego :roll:
Octa ktora robil Ali ma zrobione rowne 350Nm, moze dlatego zeby wlasciciel nie stanal gdzies w szczerym polu, gdzie komorka nie ma zasiegu, a do najblizszych domostw jest kilka kilometrow :twisted:
Komentarz
-
-
Grzes - ja absolutnie nie mam pretensji, ze piszesz o wytrzymalosci DSG. Taką wlasnie podaje producent i jest okej.
Jednak nie zmienia to faktu, ze sceptycznie podchodze do tego, ze podobno nie da sie wiecej jak 350Nm.
[ Dodano: Czw 03 Sie, 06 20:14 ]
A nikt nie probowal, bo ciezko jest eksperymentowac na autach klientow.TDI 205PS
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez Maicroftbezduszny, Sprawdz ile Nm przenosi ten V6 z TT a dopiero potem wypisuj pierdoly. Akurat na temat skrzyn DSG naczytalem sie dosc duzo z roznych for oraz materialow dydaktycznych dla serwisow....
Jeżeli skrzynie DSG by się tak sypały jak piszesz powyżej 350Nm to połowa userów co je posiada (a poddali silniki jakimś "dopałom") już by nie jeździła...
Nie znam osoby której się ona wyłozyła. W serwisie Skody też nie mieli takiego przypadku.. Z ciekawości jutro dowiem się jak to wygląda w Lublinie u Danelczyka..
Komentarz
-
MiKruS, moja wiedze czerpie z http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic...&highlight=dsg... nie będe polemizował bo nie jestem mechanikiem.ale to 2005 rok wiec moze sie cos zmieniło..
były:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
Komentarz
-
-
bezduszny, Po kolei, bo namieszales
Pierwsza sprawa silnik V6 w TT moment 320Nm jaki powinien miec ten silnik 3.2l. Zakladam, ze tyle ma chodz uwazam ze te silniki nie trzymaja tak wzorowo parametrow. Czy ktos je wzmacnia, watpie poniewaz benzyny n/a bardzo slabo wzmacnia sie programowo.
Drugi wariant silnik 2.0TDI. Seryjnie tez ~320Nm, z zycia wziete kolo 340-350 w serii. Robimy program z plaskim przebiegiem tych 350Nm =/-20Nm nic mu nie zaszkodzi .
Wiesz ile autek seryjnie schodzi w salonach z DSG - odpowiem marne kilka procent, ile z nich zostalo zachipowanych kolejne kilka procent z liczby zamowionych DSG.
Komentarz
-
-
Zobacz na naszym forum. Ile sposrod silnikow 2.0TDI to DSG kilka sztuk, a ile wsrod nich ma chipsa - jedna lub dwie. Wiec wg. mnie nie jest to opiniotworza ilosc, zeby mozna bylo cos powiedziec.
To co Mikrus mowi, ze nikt nie chce robic eksperymentow na aucie klienta to fakt, ale zaden tuner puki co tez nie zainteresowal sie zalozeniem do swojego auta najlepszej w historii wg VW skrzyni(na pewno u nich, bo konkurencja ma rownie dobre, jak nie lepsze)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pyza99MiKruS, moja wiedze czerpie z http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic...&highlight=dsg... nie będe polemizował bo nie jestem mechanikiem.ale to 2005 rok wiec moze sie cos zmieniło..
Z tym niskim momentem w DSG jest jak z Yetim. Niby gdzies ktos cos widzial, slyszal, ale kto, gdzie i co, to juz niewiadomo. Jak sie prosi o konkrety, to jest cisza, albo wlasnie odpowiedz, ze kolega brata kochanki wujka mojej zony slyszal gdzies w autobusie jak baby mowily, ze czytaly cos na internecie, ze jest jakis problem z momentem w DSG.
Poki co dla mnie jest to legenda.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Kaszana
Zamieszczone przez bezdusznyZamieszczone przez MaicroftJesli czegos takiego nie ma w cenniku to Ci czegos takiego nie wyczaruja, sprawdzone w wypadku Fabii RS 2.0 TDI DSG, mozna zamowic na indywidualne zamowienie w fabryce, ale to troche malo oplacalne.
To, że dany samochód nie jest u nas dostępny nie oznacza to, że na inne rynki go nie ma...
Komentarz
-
Zamieszczone przez KaszanaPrzecież o to chodzi,że nie ma.
Na ktore rynki jest dostepna Skoda Octavia2 z silnikiem 170KM (tdi) - nie RS!!!nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSPoki co dla mnie jest to legenda.mam pytanko? czy wszystkie skrzynie w Audi z łopatkami przy kierownicy to DSG? chodzi mi konkretnie o A8 4.0tdi 2004r..ktos sie orientuje w temacie?? 8)
były:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez Jabar1975Na ktore rynki jest dostepna Skoda Octavia2 z silnikiem 170KM (tdi) - nie RS!!!
To słowa salonu..
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznyZamieszczone przez Jabar1975Na ktore rynki jest dostepna Skoda Octavia2 z silnikiem 170KM (tdi) - nie RS!!!
To słowa salonu..
przeciez to cholernie ciekawa informacja (przynajmniej dla mnie), moze jednak uchylisz rabka tajemnicy i powiesz cos wiecej, skoro rozmawiales o tym z dilerem, jakas orientacyjna cena, czas oczekiwania itd itp...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
bezduszny
W tej chwili jest przerwa w produkcji. Czas oczekiwania do 3 miesiecy (najczęściej jest szybciej)..
Chcesz wycene ? To podaj wersję i z jakim wypasem ma być a do tego silnik TDI 170KM.... a dostaniesz precyzyjne info
Komentarz
Komentarz