Czas na nowe auto, co poradzicie.. DSG...Nexus...itp

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez bezduszny
    Czyli jak szaleć i zamawiać do produkcji to z silnikiem BMN..... :diabelski_usmiech
    tak, ale to juz nie skode
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

W salonie jak pytałem sie o tą jednostkę 170KM, poinformowano mnie, że można ja zamówic do O2... w przypadku kiedy samochód będzie szedł do produkcji.

Nie wiem czy będzie jakas dopłata... ale istnieje możliwość.

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

W salonie jak pytałem sie o tą jednostkę 170KM, poinformowano mnie, że można ja zamówic do O2... w przypadku kiedy samochód będzie szedł do produkcji.

Nie wiem czy będzie jakas dopłata... ale istnieje możliwość.
        jak zwykle jakis burdel, 170 miala isc do RSa, zadne cenniki o tym nie wspominaja, no ale zeby miala byc w tej samej cenie co 140... na to bym nie liczyl :szeroki_usmiech
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

W srodę będę w serwisie na wymianie gumek w zawieszeniu... przy okazji dopytam dokładnie o techniczne mozliwości zrealizowania tego.

Komentarz

Cena jest na czeskiej stronie Skody. Występuje tylko w wersji RS i jest droższa od
            wersji z silnkiem benzynowym 2,0 TFSI.
            Zastanowiałem się długo i na ten moment wolałbym wersję benzynową.

Komentarz

• MiKruS
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7976

Nie orientuje sie jak to wyglada teraz, ale przeciez silnik BKD byl produkowany przed tym zanim w ogole miala ruszyc produkcja piezo-pompowtryskow. :|

Wczesniej w watku padla informacja, ze silnik 2.5tdi jest PD, a nawet PPD w mocniejszej wersji. Chcialem sprostowac, ze silniki 2.5TDI są VP!
              TDI 205PS

Komentarz

• TommyLee
                Ambiente
                • 2006
                • 179

Miałem dzisiaj okazję przejechać się Passatem 2.0 TDI (170 KM) ze skrzynią DSG w salonie VW w Płocku. W Wawie żaden dealer tej skrzyni nie ma.

Ludzie to nie jeździ.... to lata!!! Fura wkręca sie na obroty aż miło. Niewiadomo kiedy 120 km/h wyskoczyło na liczniku.
                Skrzynia pracuje rewelacyjnie. Mogę mieć jedynie nadzieję, że w zamawianej wersji Skody skrzynia będzie równie cudowna, a nie taka jak w wersji do jazdy próbnej. Odniosłem wrażenie jakby były to dwie różne skrzynie.

Na pytanie kolegi, czy zamówiłby 170 KM z manulaną czy 140 KM z DSG, dealer bez wahania wybrał DSG.... proponując chip tuning w ich salonie bez utraty gwarancji hehe

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Zamieszczone przez TommyLee
                  Skrzynia pracuje rewelacyjnie. Mogę mieć jedynie nadzieję, że w zamawianej wersji Skody skrzynia będzie równie cudowna, a nie taka jak w wersji do jazdy próbnej. Odniosłem wrażenie jakby były to dwie różne skrzynie.
                  skrzynia jest ta sama, bez obaw

Na pytanie kolegi, czy zamówiłby 170 KM z manulaną czy 140 KM z DSG, dealer bez wahania wybrał DSG.... proponując chip tuning w ich salonie bez utraty gwarancji hehe
                  nie dziwie sie, przeciez to drozsza wersja :diabelski_usmiech
                  natomiast ZDECYDOWANIE odradzam ci jakikolwiek "tuning" w salonie :!: :!: :!: :idea: :idea: :idea:
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• TommyLee
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 179

Voldemort, ja nie mam wątpliwości że Duo - zarówno Onyx jak i Ivory to super rozwiązanie. Równiez wolałbym taki wariant niż pełną skórę - zarówno z praktycznego jak i estetycznego punktu widzenia. NIESTETY nie mam takiego wyboru, a czarna Octa z ciemną tapicerą będzie wyglądała bardzo smutno i tak jakoś szaro-buro. Chyba jednak zaryzykuję z ivroy, najwyżej zaimpregnuję tapicerkę, nakryje ją folią, pokrowcem i częsciej będę ją prał :wink:

szkoda, dlaczego odradzasz "fabryczne" chipowanie? Dla mnie elementem przemawiającym za jest utrzymanie gwarancji (zwłaszcza że auta nowe, no i firmowe a nie prywatne)

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

szkoda, dlaczego odradzasz "fabryczne" chipowanie? Dla mnie elementem przemawiającym za jest utrzymanie gwarancji (zwłaszcza że auta nowe, no i firmowe a nie prywatne)
                      najnowszy przyklad:

natomiast jak tu postepowac z autem firmowym nie mam pojecia :roll:
                      rozumiem, ze nikt nie zafunduje ci programu juz po kupnie samochodu, jakims rozwiazaniem byloby kupno auta w salonie, dla ktorego ktos sensowny robi programy, chyba sa takie...
                      generalnie chip "salonowy" jest zwykle gorszy o softu na "zamowienie", nie mowiac juz o boxach, ktore salony montuja...
                      i tak jest to nielegal na ktory SAP przymyka oko, a gwarancje ZTCW masz tylko w ASO salonu, w ktorym kupiles auto (nie jestem pewien)

utrzymanie gwarancji nie jest zadnym problemem raczej

[ Dodano: Sro 02 Sie, 06 22:21 ]
                      Voldemort chyba nie ma najmniejszych problemow z chipem "salonowym", ale moze to wyjatek potwierdzajacy regule
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Jabar1975
                        RS
                        • 2006
                        • 3331

Voldemort, z tymi mokrymi dźinsami też słyszałem, jak również z poceniem się w innych farbujących ciuchach. Trudno się mówi, trzeba będzie prać tapicerkę a na początku zaimpregnować jakąś chemią. Na duala niestety nie mam co liczyć
                        Mam jasna skore w aucie - spokojnie mozna ja doczyscic i mokre dzinsy nie sa jej grozne - tyle ze sie d. slizga
                        xenony - tak
                        ESP - powiedz im ze to dlaq twojego bezpieczenstwa - jak ci kupuja o2 2.0tdi to chyba jestes dla nich cos wart - dziala super - przy odpowiednim uzyciu w zakrecie - samo za ciebie blokuje na chwile tylnie kola - jak na recznym
                        Zamieszczone przez greszczyn
                        I ... tak jak piszesz , musiałbyś mieć RS -a 8) lub ...... być " inaczej " wykształcony ( tak jak Roman :wink: ) by , zrobić krzywdę misce w O II :szeroki_usmiech .
                        mam zawias z RSa i nic nie obciera - mimo ze jest o 15mm nizszy jest jednoczesnie twardszy w zwiazku z czym strzalka ugiecia zawieszenia jest zdecydowanie mniejsza.
                        co do filtra czastek stalych to podobno nic go tak nie wyukancza jak PJS - to cos wymaga wypalenia sie czastek - a w zwiazku z tym osiagniecia jakiejs tam temperatury w wydechu - jadac jak dupa nigdy sie tego nie osiagnie - dasz ognia to sie wypali
                        nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Purchawa
                          Admin
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 8007

Podobnie jak w silnikach 2.5 TDI v6.... Były wersje 150KM na PD i 180KM na piezzo...
                          Co Ty chlopie za herezje prawisz? :shock:
                          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Voldemort
                            Ambiente
                            • 2006
                            • 134

Ja jeszcze dodam co do tego fabrycznego tuningu że wciąż obserwuję spalanie i wychodzi na to że nic się nie zmieniło. Globalne spalanie 6.8/100km (bank 2 pamięci kompa) było przed i jest po tuningu. Ale dynamika jazdy zdecydowanie na plus! Nic nie trzęsie, nie telepie, nie szarpie, nie huczy, i dymu za sobą nie widzę. Testowane na rodzinie, psie, pełnym bagażniku i gęstym ruchu w trasie... itd do znudzenia achy i ochy :P

Tak więcTommyLee, DSG+TDI 140kM+właściwy tuning i banan gwarantowany.

Pozdrawliaju!
                            Hokus-Pokus i dwumasa

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez Voldemort
                              zauwaz tylko Czarny Panie, ze to bedzie 170KM :!: pozazdroscic :!:
                              czyli to co my mamy PO, tutaj jest PRZED :twisted:
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

Zamieszczone przez Purchawa
                                Podobnie jak w silnikach 2.5 TDI v6.... Były wersje 150KM na PD i 180KM na piezzo...
                                Co Ty chlopie za herezje prawisz? :shock:
                                Były VP, popier...o mi się.

Komentarz

Zamieszczone przez szkoda
                                  Przecież w Skodzie silnik 170 KM nie występuje z DSG.

Komentarz

Zamieszczone przez Kaszana
                                    Ale można zamówić do produkcji... kwestia dobrych chęci dealera i kasy kupującego.

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

Zamieszczone przez szkoda
                                      aaa, zle przeczytalem, zrozumialem, ze TommyLee potwierdzil mozliwosc zamawiania czegos takiego, sorry ops:

tak czy inaczej GIT
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Ale można zamówić do produkcji... kwestia dobrych chęci dealera i kasy kupującego.
                                        Jesli czegos takiego nie ma w cenniku to Ci czegos takiego nie wyczaruja, sprawdzone w wypadku Fabii RS 2.0 TDI DSG, mozna zamowic na indywidualne zamowienie w fabryce, ale to troche malo oplacalne.
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Piasecznik
                                          Drive
                                          • 2006
                                          • 67

Ja jeżdżę jeszcze Jeepem Cherokee 4.0L oczywiście w automacie i jest to super wynalazek. Trzeba nauczyć się "obsługiwać" automat, tak aby lekkimi ruchami pedału gazu zmusić ją do takiej pracy jakiej oczekujemy. To cała tajemnica.

Komentarz

Chyba nie można...Przecież na żadnym rynku nie występuje Octavia 170 KM z DSG.
                                            Przynajmniej na razie i dealer nic tu zrobić "dobrymi chęciami" nie może.

Komentarz

• Jabar1975
                                              RS
                                              • 2006
                                              • 3331

Zamieszczone przez Maicroft
                                              Jesli czegos takiego nie ma w cenniku to Ci czegos takiego nie wyczaruja, sprawdzone w wypadku Fabii RS 2.0 TDI DSG, mozna zamowic na indywidualne zamowienie w fabryce, ale to troche malo oplacalne
                                              E tam tobie nie zrobia, mi nie zrobia ale dla Trola na pewno bedzie taki egzemplarz - pewnie polisingowy :diabelski_usmiech

[ Dodano: Czw 03 Sie, 06 14:59 ]
                                              oj przepraszam te Trole jezdza benzyniakami

Komentarz

Zamieszczone przez Maicroft
                                                Jesli czegos takiego nie ma w cenniku to Ci czegos takiego nie wyczaruja, sprawdzone w wypadku Fabii RS 2.0 TDI DSG, mozna zamowic na indywidualne zamowienie w fabryce, ale to troche malo oplacalne.
                                                Ja wszędzie, kwestia ceny.....
                                                To, że dany samochód nie jest u nas dostępny nie oznacza to, że na inne rynki go nie ma...

Komentarz

• Voldemort
                                                  Ambiente
                                                  • 2006
                                                  • 134

A tak generalnie gdyby pogdybać to gdyby 170kM+DSG+Tuning, to gdzie ta słynna słabość DSG w przenoszeniu takich mocy i momentów
                                                  Hokus-Pokus i dwumasa

Komentarz

• Jabar1975
                                                    RS
                                                    • 2006
                                                    • 3331

a jest? na ktore rynki?

Komentarz

Pracuję...