Ale można spolszczyć i ustawić LBL ,żeby program pobierał z foldera Labels, a nie z AKP
1.8 TSI
Zwiń
X
-
1.8 TSI
stan licznika 0 - nowy samochod
stan licznika 1800 - zmiana oleju na Fuchs
stan licznika 4300 - prosba o dolewke - leci 0,5
zaczynamy cwiczyc ecodriving
stan licznika 4700 - prosba o dolewke - leci 0,5 i pare qr...w
stan licznik 5020 - zmiana na Motula Specific 504 507
stan licznik 9200 - prosba o dolewke - leci 0,5 - jest zadowolenie - ponad 4 kkm bez dolewki
stan licznik 10120 - prosba o dolewke - leci znow 0,5 i stado qr...w
moze jezdze w korkach ale bez jaj, takie zuzycie oleju to juz przesada, chyba sie do ASO przejade
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
-
-
Re: 1.8 TSI
Zamieszczone przez leffstan licznika 0 - nowy samochod
stan licznika 1800 - zmiana oleju na Fuchs
stan licznika 4300 - prosba o dolewke - leci 0,5
zaczynamy cwiczyc ecodriving
stan licznika 4700 - prosba o dolewke - leci 0,5 i pare qr...w
stan licznik 5020 - zmiana na Motula Specific 504 507
stan licznik 9200 - prosba o dolewke - leci 0,5 - jest zadowolenie - ponad 4 kkm bez dolewki
stan licznik 10120 - prosba o dolewke - leci znow 0,5 i stado qr...w
moze jezdze w korkach ale bez jaj, takie zuzycie oleju to juz przesada, chyba sie do ASO przejade
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9zmiany oleju też powodują, że silnik musi się przyzwyczaić, po za tym Twój motor jeszcze sie układa, więc nie ma co sie wqu...iać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauNa 20k km dolałem ok. 1,3L oleju. Jak było 12,5k km zapaliła mi się pierwszy i jedyny raz kontrolka, że niski stan, bo tak to zawsze zdążałem sprawdzać i dolewać przed jazdą (fabryczny Castrol). Przy 15,5k km zmiana na LM TopTec 4200 i dolałem jedynie ok. 300ml póki co.
Komentarz
-
-
leff, to podjedź do ASO na testy olejowe. Ktoś chyba już pisał (i robił) o takim czymś i właśnie w 1.8 TSI.
edit.
Tu masz. Post kolegi adamza
No to ja jestem po wymianie wadliwego napinacza ASO zrobiła mi próbę olejową ponieważ zgłosiłem problem z nadmiernym zużyciem oleju. Po próbie wyszło zużycie 0,34 l na 1000 km więc poniżej normy ale ASO Ganinex znaleźli ślady oleju w dyszach dolotowych do turbosprężarki którą ASO wymieniło na gwarancjiTeraz mam nowe turbo i napinacz więc myślę że spokojnie mogę jeździć szkodnikiem
Komentarz
-
-
oj tam przestańcie takie smuty pisać ... bańka oleju 4-5l ... 150-200 zł na rok lub pół ... przy cenach benzyny żaden koszt.
Potem może się jeszcze okazać że ten co dolewał oleju turbo przeżyje np. >150.000 km ...
Można też próbować zmienić markę oleju ... ja się przesiadłem na Motul i apetyt spadł .Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Psycho Dadoj tam przestańcie takie smuty pisać ... bańka oleju 4-5l ... 150-200 zł na rok lub pół ... przy cenach benzyny żaden koszt.
Potem może się jeszcze okazać że ten co dolewał oleju turbo przeżyje np. >150.000 km ...
Można też próbować zmienić markę oleju ... ja się przesiadłem na Motul i apetyt spadł .
Komentarz
-
Komentarz