gebek, tylko że mój w serwisie jest już chyba 4 lub 5 raz w ciągu 2 lat i nie mówię tu o wizytach na przeglądy.
1.8 TSI
Zwiń
X
-
AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
-
-
Zamieszczone przez OctavianosOd mechanika wiem, że w 1.8 TSI częste są przypadki rozszczelnień turbiny, przez którą "ucieka" olej - chyba jednak ten silnik nie jest do końca dopracowany...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zibibydZamieszczone przez OctavianosOd mechanika wiem, że w 1.8 TSI częste są przypadki rozszczelnień turbiny, przez którą "ucieka" olej - chyba jednak ten silnik nie jest do końca dopracowany.... Jako następny samochód zamierzałem kupić O2 1.8TSI właśnie, który bardzo mi się podoba, a tutaj takie niusy
. To teraz wychodzi na TDI (?) - pomimo swoich znanych niuansów, albo jakiś inny samochód, nie-Skoda. Tyle, że ja nie chcę innego :evil:
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Jak widać w tym wątku nowsze nie zawsze znaczy lepsze.
Ja mam BZB i zero z nim problemów związanych a to co czytam o zużyciu oleju u was to naprawdę jest szokujące.
Pamiętam że Fiat miał kiedyś taką norme fabryczna dopuszczajaca zużycie oleju w ich silnikach 1 L / 1000 km ... i takie autko jak Siena 1.6 tyle własnie piło oleju ...
Jednak 1.8 TSI to silnik Audi a nie Fiatowski sprzed lat ( dzis robia duzo lepsze silniki )
Nie wiem co mogli spaprac w tym silniku w zwiazku z dostosowaniem do nowych norm i co zuzycie oleju ma do tego ?
U mnie wygląda to następująco 1.8 TSI BZB :
1. Przeglad przy przebiegu 24000 km / olej Shell long life fabryczny ( taki wtedy dawali )
przez caly dystans tzn nie wymienialem go od wyjazdu z salonu do przegladu Jeżdze dynamicznie ,ok polowy dystansu to cykl mieszany miasto i krótkie odcinki. Reszta to autostrady z butem w podlodze. Jedyne co zauwazylem to poziom oleju na bagnecie minimalnie sie obnizyl po np. wyjezdzie typu 4 tys autostradą.
2. Teraz mam ponad 38 tys. i ok. 10 tys. do przegladu wg kompa - olej Castrol taki jak zaleca Skoda obecnie ale sam go sobie w Makro kupilem. Nic ze zuzyciem oleju sie nie zmienilo. Ciagle jest praktycznie zerowe.
Ktos tu sugerowal ze do fabrycznego oleju dodaja jakies dodatki i dlatego jest lepszy - nie sadze by tak bylo. Tutaj dowod ze na Castrolu ( nie z fabryki ) ale ze sklepu jezdzi sie tak samo.
Nie wiem jak wy zalewacie olej bo czytalem tutaj w jednym poscie ze ktos zalewa do MAX. U mnie zawsze po wymianie jest poziom oleju w polowie pomiedzy MIN i MAX ( oczywiscie sprawdzane na zimnym silniku ) i taki poziom utrzymuje sie az do przegladu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NortheuszNo to nieźle.
Komentarz
-
-
Z tym olejem to w 1.8 tsi to roznie bywa. U mnie po 11 tys. km nie ma jakiegokolwiek ubytku oleju. Ba od poczatku jest go za duzo, ale to wina fachmanow z fabryki. Co do niezawodnosci to sie zobaczy, moze tylko czesc egzemplazy ma wady, moze cos poprawili w procesie produkcji. Ja tam sie nie martwie na zapas.
Komentarz
-
-
Prawda jest taka że nie ma niezawodnych samochodów, wszystko zależy od szczęścia przyszłego właściciela.
Jak ktoś ma "pecha" to kupi nówkę z salonu i będzie odwiedzał serwis, a inny kupi używkę z dużym przebiegiem i będzie nią śmigał bez problemów. Tak to już jest. I myślę, że marka nie ma tu znaczenia. :PAniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aniam111Prawda jest taka że nie ma niezawodnych samochodów, wszystko zależy od szczęścia przyszłego właściciela
Inna sprawa to fakt że CDAA jest zapewne już dużo więcej na rynku niż BZB więc efekt skali ... jednak nie spotkałem nikogo z BZB komu brałby olej.
Komentarz
-
-
Ja jak na razie dolałem 0,5 l przy 10kkm, także uwzględniając zużycie, jakie ludzie tu opisują i samo docieranie silnika - nie ma tragedii.
Ogólnie silnik jak dla mnie jest super, przy spokojnej jeździe potrafi być bardzo oszczędny.
Z minusów, które zauważyłem, to po odpaleniu na zimno, kiedy łapie 1100 - 1200 obr/min potrafi kilka razy zatrząść przy schodzeniu z obrotów, tak jakby na chwilę przerywał.
Wszystko trwa może 20 sekund, zanim zejdzie do "normalnych obrotów" i wtedy już pracuje równiutko.
Komentarz
-
-
Witam,
pierwszy raz dolalemolej (ok. ~0.5 - 0.6L) przy przebiegu ~16.8k. Obecnie mam ~28k i jakis czas temu dolalem reszte oleju z 1L butelki czyli ok 0.4L. Dodam, ze jezdze delikatnie. Minimalne spalanie na dystansie 148km - powrot z gor, pasazerk i zaladowany bagaznik - 5.0 L na sto przy super delikatnej jezdzie. W trasie zwykle ok 6.3L - przy predkosci sredniej na dystansie 550km ok 78km/h i maksymalnej ok 160 (sporadycznie).Dzięki,
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihauleff, jak wygląda ta próba olejowa i jakie Ci wyszło zużycie?
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
Komentarz
-
Komentarz