chyba w kapeluszach jeździcie tymi samochodami :lol: spalanie w trasie 5,5-7 litrów... :roll: pewnie nikt nie przekracza 110-120km/h, w automoto było napisane, że przy 130km/h i lekko powyżej octa z tym motorem pali prawie 9l/100km...
[O2] Skoda Octavia Kombi Ambiente 1.4 TSI 122KM
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Lelonchyba w kapeluszach jeździcie tymi samochodami :lol: spalanie w trasie 5,5-7 litrów... :roll: pewnie nikt nie przekracza 110-120km/h, w automoto było napisane, że przy 130km/h i lekko powyżej octa z tym motorem pali prawie 9l/100km...Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piocielSkąd się urwałeś? "W auto moto było.....". Rok doświadczeń, np: 3 facetów na pokładzie prędkość 140-150km/h z 1500 km spalanie 6,9L. Zobacz sobie na motostacie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezTen silnik w O2 nie jeździ a co w Superbie
Zamieszczone przez blazer47W mieście gdzie stoi się w 90% w korku i tak więcej nie trzeba
Zamieszczone przez blazer47a w trasie 100 KM pozwala bez problemu wyprzedzać
co do spalania kolegów się wypowiadałem już nie raz :diabelski_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikNa pytanie, skąd tyle ofiar na drodze, zwykle mówi się, że to wina dróg. Nie do końca sie z tym zgadzam. Mania prędkości w tym kraju dochodzi już chyba do granic absurdu. 122KM w kompakcie "nie jedzie". :lol: Zdrowia życzę...
u nas wszystko sie zwala na drogi a to nie prawda. w zeszlym roku jezdzilem troche po Niemczech wschodnich czyli bylej DDR - i co? Drogi mniej dziurawe moze, ale tez waskie i jednopasmowe, ale na nich prawie NIKT NIE PĘDZI jak debil wymuszajac dziwne sytuacje bo mu sie nalezy....
po prostu w Polsce brak kultury jazdy, za to jest mentalnosc chama - JA, MNIE, MOJE - i nic innego sie nie liczy.. :-(
a powinni na kursach uczyc jazdy defensywnej... czyli bezpiecznej.
a co do 122 koni w TSI to do 90% sytuacji w zupelnosci wystarczy.
Komentarz
-
-
pandzik, marlej108, Przesiadlem sie z wersji OII ktora ma 180KM w papierach na taka ktora pewnie bedzie miec z 115KM.
ROZNICE:
hamulce - to pierwsze je mialo, to drugie nawet jak sie dotra nie bedzie miec ->nie wiem co jest wkladane do wersji 1.4, mam nadzieje ze juz nie wkladaja tarcz 256mm - bo to bylby dramat i niebezpieczenstwo dla auta ktora moze wazyc 2t.
zawieszenie - zupelnie inne, jeszcze nie bylo czasu na testy, ale z pakietem na bezdroza bylo duzo sztywniej niz teraz
silnik - jezdzilem nim i z gory wiedzialem, ze szalu nie bedzie, bo to przeciez az o tyle mniej i swiadomie sie na to zgodzilem z kilku wzgledow, ale mowienie ze 180KM to byl nadmiar mocy to sobie mozna wsadzic ->jak Wam jednemu z drugim kiedys zabraknie, to zrozumiecie - wiem tu kazdy trzyma sie prawego pasa i auto spala mu 2l mniej niz obiecuje producent.
Zamieszczone przez marlej108nas wszystko sie zwala na drogi a to nie prawda. w zeszlym roku jezdzilem troche po Niemczech wschodnich czyli bylej DDR - i co? Drogi mniej dziurawe moze, ale tez waskie i jednopasmowe, ale na nich prawie NIKT NIE PĘDZI jak debil wymuszajac dziwne sytuacje bo mu sie nalezy....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftjezdzilem nim i z gory wiedzialem, ze szalu nie bedzie,
jaki kolor ?
ten 1.4 dopóki jedziesz sam na trasie to fajny nawet sie wydaje , jeszcze jak ktoś się przesiadł ze sporo mniejszej mocy /według mojej Krysi jedzie że aż strach a przecież przesiadła się ze 100KM clio /,ale jak pojawia się coś do wyprzedzania to się okazuje że nie za bardzo jest czym , chyba że może jakaś poważna redukcja pomoże , jeszcze nie próbowałem bo za nowe auto mam.
120KM w dzisiejszych czasach w autach tej wielkości to niewiele , tym bardziej że kiedyś miały 70 - 100KM ale były lżejsze o 200kg.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
opinia na temat 1,4 TSI
1,4 TSI rakietą faktycznie nie jest. Jednak chyba to rozsądny kompromis między osiągami, a spalaniem. Zgadzam się, że przy obciązeniu w trasie brakuje nieraz mocy ale chyba ze wzgledu na spalanie na 1,8 TSI bym sie nie zdecydował. Trzeba by szukać disla z mocą około 170 km. Jednak w octavi to chyba tylko wersja RS, a to jest jak na skodę zbyt drogie.
Podsumowując jakbym kupował jeszcze raz to pewnie byłby znowusz 1,4 TSI.
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftDaje rade, to ma jeździć z punktu A do B i przejeżdżać na baku 800km, a nie 500km :twisted:
Jedyny słuszny kolor: biel candy
[ Dodano: Czw 29 Wrz, 11 11:17 ]
Zamieszczone przez MaicroftBo tam nie jedzie 10tirow jeden za drugim 2m za plandeka poprzednika, a u nas jest to norma (eko-driving przeciez). Jak jest 70km/h to ludzie jada tyle, a u nas jeden 40, drugi 60, trzeci 90 itd :idea:
Komentarz
-
-
Re: opinia na temat 1,4 TSI
Zamieszczone przez marcink_11,4 TSI rakietą faktycznie nie jest. Jednak chyba to rozsądny kompromis między osiągami, a spalaniem. Zgadzam się, że przy obciązeniu w trasie brakuje nieraz mocy ale chyba ze wzgledu na spalanie na 1,8 TSI bym sie nie zdecydował...
Podsumowując jakbym kupował jeszcze raz to pewnie byłby znowusz 1,4 TSI.
jakbym kupował jeszcze raz skodę to brałbym nie 1.8TSI a 2.0 TSIJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zorra ta różnica w spalaniu między 1.8TSI a 1.4 TSI to skąd i ile wynosi?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez Zorra ta różnica w spalaniu między 1.8TSI a 1.4 TSI to skąd i ile wynosi?
Natomiast jeżeli chodzi o miasto to przewaznie w 8 l/100km sie mieszczę ale zależy to wszystko od długości przejechanych odcinków i korków.
Sądzę, że przy 1,8 TSI w mieście około 10l/100km bym musiał liczyć, a na trasie napewno też nie zejdę mniej niż 1,4 TSI.
Piszę tu o prz\ewadze 1,4 TSI nad 1,8 TSI tylko ze względów ekonomicznych, poniewaz jeżeli chodzi o przyjemność z jazdy, to 1,8 TSI napewno jest lepszy.
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TichyA u mnie odwrotnie Na zwykłej trasie 5.5-6.0l/100km, na autostradzie od 6.5 wzwyż Miasto, krótkie odcinki - od 8.0 do 9.5l/100km.
1.8TSI poza większym spalaniem benzyny pali też olej w większych ilościach...
Natomiast na autostradzie przy większych prędkościach stawiam na 1.8, tak samo jak i na trasie po załadowaniu samochodu z włączoną klimatyzacją.
PS Mój 1.8TSI nie zjada oleju (odpukać)Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftale mowienie ze 180KM to byl nadmiar mocy to sobie mozna wsadzic ->jak Wam jednemu z drugim kiedys zabraknie, to zrozumiecie
Zamieszczone przez Tichy1.8TSI poza większym spalaniem benzyny pali też olej w większych ilościach...Zamieszczone przez ZorrPS Mój 1.8TSI nie zjada oleju (odpukać)
Komentarz
-
Komentarz