Wybor silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Northeusz
    RS
    • 2010
    • 1677
    • Octavia I (1U2)
    • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez lu5asz
    Wynik,przy 20tys km rocznie zwrot po 7,5 latach-nieoplacalne
    I to jest w dodatku wynik oparty w grubej mierze o paliwo + spadek wartości. Nie liczone są dodatkowe czynnki, jak wspomniana wcześniej podwyżka akcyzy, a więc już koszt pewny o co najmniej 20 gr na litrze ON, nie liczone są również koszty serwisu diesla (benzyniaka z resztą też), które w ciąg ponad 7 lat już nie będą robione w ramach gwarancji, a mogą być znaczne. Także tutaj benzyna wychodzi górą, chociaż nie twierdzę, że benzyna nie wymaga serwisowania, jednak chyba jest tam mniej rzeczy, które skutecznie mogą zatruć życie i przede wszystkim konto bankowe kierowcy.

Hmm,do tej pory,przez 4 lata zrobilem 100tys.AstraII ,odrazu zalozylem gaz,bo wiedzialem ile bede jezdzil.Ale teraz?Juz nie bedzie takich przebiegow.

Ja chyba ZWARIUJE!!! Od tego czytania zainteresowalem sie Superbem,1.4tsi ambition cena jak za 1.6tdi elegance Octavka.Musze szybko kupic i juz tyle nie myslec hehehehe
    A może Octavię jednak 1.4TSI z jakimś DSG?
    Pozdrawiam
    Northeusz

Komentarz

• Walt
      L&K
      • 2011
      • 1065
      • Seat

Zamieszczone przez Northeusz
      i ja bym się tego trzymał
      SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Walt
        i ja bym się tego trzymał
        no ja też lub 1.8 jak już :wink:
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Także tutaj benzyna wychodzi górą, chociaż nie twierdzę, że benzyna nie wymaga serwisowania, jednak chyba jest tam mniej rzeczy, które skutecznie mogą zatruć życie i przede wszystkim konto bankowe kierowcy.
          Przestaje tak uwazac, jak czytam watek o 1.4TSI ktory mial byc alternatywa dla 1.6TDI w moim przypadku. Do tego miala byc jeszcze instalacja LPG - juz wiedze jak nikt tego serwisowac nie chce.

Ilu kolegow mialo juz akcje wymiana rozrzadu + turbiny ?? Teraz pytanie czy po tej naprawie bedzie OK, czy za kolejne 40-50kkm powtorka ??
          Spritmonitor.de

Komentarz

• lu5asz
            RS
            • 2011
            • 2006
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Decyzja podjeta.Octavia kombi 1.6tdi elegance,biala plus kilka dodatkow.Wyslalem zapytnia do dealerow i czekam na wszystkie maile.

[ Dodano: Pon 21 Lis, 11 12:54 ]
            Witam.Mija miesiac od kiedy pisalem o moim wyborze samochodu i wiecie co?nie zamowilem jeszcze Zaraz napisze dlaczego...pomyslalem sobie wtedy ze z szybko podjalem decyzje o kupnie i postanowielm porozgladac sie po rynku,a noz znajde cos lepszego hehe Przyznam sie ze ogladalem nissana QQ,ale jakos moja fascynacja tym samochodem trwala krotko i szybko minela,inne samochody w tej cenie,kia sportage,ihyundai i35 jakies takie nie do konca dopracowane,a ponadto golasy( w granicach 80tys).Teraz natomiast,uwage skupilem na skodzie superb i tak o to rozwazam octavke i superba.Cena 80tys ,ale te 10,15 moglbym jeszcze przelknac i dolozyc.Silnika 1,4 tsi wogole nie rozwazam,tym bardziej po ostatnich problemach z rzekomo bezobslugowym lancuchem rozrzadu itd.Auto kupuje na 8-10 lat,teraz przejezdzam w granicach 25-30tys. ,ale mysle ze z roku na rok bedzie tego mniej.Co Wy byscie zrobili.Dodam ze z wyposazenia najwazneijsze sa dla mnie,climatronic,tempomat i ksenony(ostatnio sie do nich przekonalem).JAk sie domyslacie nie mam cisnienia zeby juz kupic,moze to byc poczatek roku,a nawet luty,marzec.Musze poprostu to dobrze przemyslec i sie poradzic,dlatego tez opisalem moja sytuacje.Pozdrawiam
            Kondziu

OCP

Komentarz

Pracuję...