Klima działa, bo chłodzi, ale bardzo lekko, bo myśli, że na dworze jest 10 zimniej niż w rzeczywistości. VAG nie pokazuje błędów. Czujnik wymieniony na nowy i dalej to samo.
[O2] Pakiet na bezdroża + HHC - zamówienie do nowej O2
Zwiń
X
-
[O2] Pakiet na bezdroża + HHC - zamówienie do nowej O2
Przymierzam się do nowej O2 1.4 TSI ambiente i jestem na etapie wybierania dodatkowych opcji.
I tutaj pojawia się prośba.
1. Czy ktoś z szanownych kolegów ma pakiet na bezdroża w liftbacku O2 FL ? Jestem ciekawy jak taki samochód wygląda podniesiony o 25 mm i jak wygląda komfort jazdy.
2. System wspomagania jazdy pod górę HHC . Jakie są Wasze opinie na ten temat.
3. Oświetlenie wewnętrzne tylnej kanapy - zakładam ze Ambiente ma to w standardzie ale przy przeglądaniu opcji znalazłem " lampki do czytania dla tylnej kanapy" jest w standardzie dopiero w Elegance... Czy to inna opcja ? Genralnie moje pytanie jest : Czy mając Ambiente będę miał oświetlenie sufitowe (jakiekolwiek) tylnej kanapy ?
-
-
Zamieszczone przez elektorJestem ciekawy jak taki samochód wygląda podniesiony o 25 mm i jak wygląda komfort jazdy.
Zamieszczone przez elektorCzy mając Ambiente będę miał oświetlenie sufitowe (jakiekolwiek) tylnej kanapy ?
[ Dodano: Nie 20 Lis, 11 12:25 ]
Zamieszczone przez elektorSystem wspomagania jazdy pod górę HHC . Jakie są Wasze opinie na ten temat.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez elektor1. Czy ktoś z szanownych kolegów ma pakiet na bezdroża w liftbacku O2 FL ? Jestem ciekawy jak taki samochód wygląda podniesiony o 25 mm i jak wygląda komfort jazdy.
Komentarz
-
-
2. System wspomagania jazdy pod górę HHC . Jakie są Wasze opinie na ten temat.O2 Scout 1.8 TSI
Komentarz
-
-
Re: Pakiet na bezdroża + HHC - zamówienie do nowej O2
Zamieszczone przez elektor1. Czy ktoś z szanownych kolegów ma pakiet na bezdroża w liftbacku O2 FL ? Jestem ciekawy jak taki samochód wygląda podniesiony o 25 mm i jak wygląda komfort jazdy.
Co do lampek w tylnej części nadwozia w wersji ambiente to, tak jak Kolega Big napisał, w MY2012 z tyłu jest pojedyncza lampka bez tych małych popierdółek.
Komentarz
-
-
Wrażenia:
1. "standardowi" wiszą na koleinach, np w śniegu, a ja nie.
2. "standardowi" przy 130 i 4 osobach jadą pewnie, a ja nie tzn. buja trochę tyłem.
3. no i mam czysty silnik.zdroofko
daszek
http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II
Komentarz
-
-
To jest tak, niby tylko 25mm, ale widac roznice golym okiem. Auto "stoi" znacznie wyzej niz zwykle plaskacze. Ogolnie daje to rade, nie przycierasz na wysokich progach zwalniajacych, na lekkich szutrowkach sie nie martwisz bo zwykle plaskacze juz wytarly spodem.
Co do jazdy po asfalcie, nie mam porownania do zwyklego zawieszenia, ale jesli dadza twarde sprezyny to zawieszenie powinno byc twardsze niz normalne. Tak to nie ma zadnej roznicy. Takze powyzej 140 km/h auto jest stabilne. Roznica bylaby przy lift'cie na podkladkach, a tak to po prostu mamy dluzsza sprezyne i amortyzator o wiekszym skoku. Jakiejs drastycznej roznicy w zakretach nie bedzie, dopiero obnizone zawieszenie z RSki by pokazalo roznice.
Niestety, co do wygladu, to to nie wyglada, ale ja osobiscie wzialbym nawet 2" lift i opony z o wiekszym profilu jesli bylaby taka mozliwosc. Na Polskich drogach to dla mnie "must have".
Aha, jeden jest problem tylko, nie ma zamiennikow dla tych amortyzatorow i sprezyn, albo ciezko dobrac, tylko oryginaly, ktore sa dosyc drogie amory: 700 zl przod, sztuka, 350 tyl sztuka, sprezyny 300-400 zl. Za to amortyzatory wytrzymuja lekko ponad 100 tysiecy km.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Sprezyna + amortyzator. Stabilizator moze zostac ten sam. Do tego w zaleznosci od tego czy chcesz potem to przekladac na kolejna zime to moga dojsc inne sprawy.
Z przodu, lozysko mc'persona + odboj + oslona + duperele, z tylu to tylko odboj + oslona oraz mocowanie aluminiowe amortyzatora do nadwozia.
Jednakze mozna bawic sie zawsze i przekladac tylko same amorki ze sprezynami.
Trzeba zwrocic tez uwage jaka srednice mocowania do zwrotnicy ma amor z przodu, ale powinien miec 55mm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPakiet na bezdroza daje rade, choc szczerze zamowilbym tylko sama plyte jakby byla.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftSprezyna + amortyzator. Stabilizator moze zostac ten sam. Do tego w zaleznosci od tego czy chcesz potem to przekladac na kolejna zime to moga dojsc inne sprawy.
Z przodu, lozysko mc'persona + odboj + oslona + duperele, z tylu to tylko odboj + oslona oraz mocowanie aluminiowe amortyzatora do nadwozia.
Jednakze mozna bawic sie zawsze i przekladac tylko same amorki ze sprezynami.
Trzeba zwrocic tez uwage jaka srednice mocowania do zwrotnicy ma amor z przodu, ale powinien miec 55mm
Nie no był by to zabieg jednorazowy
Komentarz
-
-
25 mm jak na przód rzeczywiście razi "delikatnie", natomiast tył wygląda super. Idealnie by było jak by z przodu było 10-15 mm. Najlepszy jest efekt jak na tył załaduje 500 kg ( czasem się zdarza :twisted: ) wtedy przód niemiłosiernie jest w gorze i można nawet dziennymi oślepiać :szeroki_usmiechpozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJaki tam halas Ja tam roznicy nie widze.
Z pakietem na 17 to się robi duże. :wink: I pcha tego powietrza trochę na autostradzie.
Zamieszczone przez MaicroftNikt tu jeszcze nie pisal na forum, ze majac 4x4 albo pakiet na bezdroza dupa w nowym aucie wisi :twisted:
Dupa to mi wisiała do Chorwacji, ale wówczas to już nie wiele rzeczy zostało mi w domu.... :roll: :lol:
Komentarz
-
Komentarz