[O2] Pakiet na bezdroża + HHC - zamówienie do nowej O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dzanas
    Drive
    • 2008
    • 45

Klima działa, bo chłodzi, ale bardzo lekko, bo myśli, że na dworze jest 10 zimniej niż w rzeczywistości. VAG nie pokazuje błędów. Czujnik wymieniony na nowy i dalej to samo.
    => NO BASS NO FUN <=
  • elektor
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 135

Przymierzam się do nowej O2 1.4 TSI ambiente i jestem na etapie wybierania dodatkowych opcji.
    I tutaj pojawia się prośba.

1. Czy ktoś z szanownych kolegów ma pakiet na bezdroża w liftbacku O2 FL ? Jestem ciekawy jak taki samochód wygląda podniesiony o 25 mm i jak wygląda komfort jazdy.

2. System wspomagania jazdy pod górę HHC . Jakie są Wasze opinie na ten temat.

3. Oświetlenie wewnętrzne tylnej kanapy - zakładam ze Ambiente ma to w standardzie ale przy przeglądaniu opcji znalazłem " lampki do czytania dla tylnej kanapy" jest w standardzie dopiero w Elegance... Czy to inna opcja ? Genralnie moje pytanie jest : Czy mając Ambiente będę miał oświetlenie sufitowe (jakiekolwiek) tylnej kanapy ?

Komentarz

• TomekRs
      RS
      • 2011
      • 1670

z tylu w swojej O2 ambiente 2004 mialem lampke

Komentarz

• elektor
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2007
        • 135

Zamieszczone przez octaviars1
        z tylu w swojej O2 ambiente 2004 mialem lampke
        To ja wiem ... tutaj raczej chodzi potencialne oszczędności Skody w MY2011...

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

W Elegance MY2012 lampka z tylu byla i byla to taka jak z przodu z 3 zarowkami.

Pakiet na bezdroza daje rade, choc szczerze zamowilbym tylko sama plyte jakby byla.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Zamieszczone przez elektor
            Jestem ciekawy jak taki samochód wygląda podniesiony o 25 mm i jak wygląda komfort jazdy.
            Komfort jazdy nie wiem jak wygląda, bo w swojej O II czegos takiego nie posiadam. Jednak widziałem pare dni temu w salonie O II Kombi z pakietem na bezdroza i moim skromnym zdaniem to auto nie wygląda Jest za wysokie, koła są za małe (ambiente) i wogóle jakoś tak pokracznie to dla mnie wyglądało. co innego Scout który ma inne zderzaki, nakładki na błotnikach i większe koła - to wszystko wpływa na dużo lepsz wyglad tego auta.
            Czy mając Ambiente będę miał oświetlenie sufitowe (jakiekolwiek) tylnej kanapy ?
            Tak. Będziesz miał zwykła lapke z 1 żarówką, które oświatla przestrzeń z tyłu auta.

[ Dodano: Nie 20 Lis, 11 12:25 ]
            System wspomagania jazdy pod górę HHC . Jakie są Wasze opinie na ten temat.
            Jesli duzo jeździsz pod BARDZO STROME wzniesienia to ci sie to przyda. Przy normalnej eksploatacji auta (czyt. głownie miejskiej oraz po zwykłych prostych drogach) nie ma sensu zamawiania tej opcji.
            Czarny Elegance

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Wez DSG HHC dostaniesz gratis :lol:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Mihau
                RS
                • 2009
                • 7460
                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

1. Czy ktoś z szanownych kolegów ma pakiet na bezdroża w liftbacku O2 FL ? Jestem ciekawy jak taki samochód wygląda podniesiony o 25 mm i jak wygląda komfort jazdy.
                Tu masz 1.4TSI z pakietem na bezdroża http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=49107&start=0
                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• ary
                  Rider
                  • 2011
                  • 634

2. System wspomagania jazdy pod górę HHC . Jakie są Wasze opinie na ten temat.
                  Powinno być system wspomagania ruszania pod górę Generalnie fajnie to działa. Istota tego rozwiązania polega na tym, żeby auto nie stoczyło Ci się z podjazdu przy ruszaniu. Pochylenie musi być wyraźne (np. jak pochylnia do wyjazdu z garażu podziemnego. Przednia oś musi być wyżej od tylnej i wtedy rzeczywiście przytrzymuje koła przez ok. 2 sekundy od zdjęcia nogi z pedału hamulca, a jak dodasz gazu to odpuszcza automatycznie. Wygoda to jest i owszem ale czy bym za to chciał dopłacić dodatkowo to nie jestem pewien, u mnie jest to w standardzie. Może na spocie by Ci to ktoś włączył o ile będzie odpowiedni sterownik ABS w Twoim aucie.
                  O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• Chris11
                    RS
                    • 2011
                    • 1587

Re: Pakiet na bezdroża + HHC - zamówienie do nowej O2

Wydawało mi się, że ten pakiet kupuje się dla funkcjonalności, kiedy często wkracza się w nieco trudniejszy teren, a nie dla wyglądu.

Co do lampek w tylnej części nadwozia w wersji ambiente to, tak jak Kolega Big napisał, w MY2012 z tyłu jest pojedyncza lampka bez tych małych popierdółek.

Komentarz

• daszek
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 239
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam taki pakiet. Wygląda tak: >>KLIKNIJ <<

Wrażenia:
                      1. "standardowi" wiszą na koleinach, np w śniegu, a ja nie.
                      2. "standardowi" przy 130 i 4 osobach jadą pewnie, a ja nie tzn. buja trochę tyłem.
                      3. no i mam czysty silnik.
                      zdroofko
                      daszek
                      http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II

Komentarz

• Puchacz
                        Moderator
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 1192
                        • Superb III (3V3)

To jest tak, niby tylko 25mm, ale widac roznice golym okiem. Auto "stoi" znacznie wyzej niz zwykle plaskacze. Ogolnie daje to rade, nie przycierasz na wysokich progach zwalniajacych, na lekkich szutrowkach sie nie martwisz bo zwykle plaskacze juz wytarly spodem.

Co do jazdy po asfalcie, nie mam porownania do zwyklego zawieszenia, ale jesli dadza twarde sprezyny to zawieszenie powinno byc twardsze niz normalne. Tak to nie ma zadnej roznicy. Takze powyzej 140 km/h auto jest stabilne. Roznica bylaby przy lift'cie na podkladkach, a tak to po prostu mamy dluzsza sprezyne i amortyzator o wiekszym skoku. Jakiejs drastycznej roznicy w zakretach nie bedzie, dopiero obnizone zawieszenie z RSki by pokazalo roznice.

Niestety, co do wygladu, to to nie wyglada, ale ja osobiscie wzialbym nawet 2" lift i opony z o wiekszym profilu jesli bylaby taka mozliwosc. Na Polskich drogach to dla mnie "must have".

Aha, jeden jest problem tylko, nie ma zamiennikow dla tych amortyzatorow i sprezyn, albo ciezko dobrac, tylko oryginaly, ktore sa dosyc drogie amory: 700 zl przod, sztuka, 350 tyl sztuka, sprezyny 300-400 zl. Za to amortyzatory wytrzymuja lekko ponad 100 tysiecy km.
                        Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• mmiscior
                          Classic
                          • 2011
                          • 23

pakiet na bezdroża jest prawie niezauważalny, ale w terenie da się odczuć, jeżdżę po wioskach i jest OK, naprawdę jestem zadowolony
                          nie wiem czy samochód nie pali przez to więcej - inne opory powietrza
                          tak Pana samochód jest nowy i ściąga w prawo ale tak ma być

Komentarz

• bienek88
                            Classic
                            • 2012
                            • 31

Mam pytanie jestem blady w tej dziedzinie Posiadam owy pakiet ale po zimie chcial bym obnizyc samochod na podzespolach z rs'a. Jakie czesci bym musial kupic poza spreżynami?

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Sprezyna + amortyzator. Stabilizator moze zostac ten sam. Do tego w zaleznosci od tego czy chcesz potem to przekladac na kolejna zime to moga dojsc inne sprawy.
                              Z przodu, lozysko mc'persona + odboj + oslona + duperele, z tylu to tylko odboj + oslona oraz mocowanie aluminiowe amortyzatora do nadwozia.

Jednakze mozna bawic sie zawsze i przekladac tylko same amorki ze sprezynami.

Trzeba zwrocic tez uwage jaka srednice mocowania do zwrotnicy ma amor z przodu, ale powinien miec 55mm
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• Tippo
                                L&K
                                • 2009
                                • 1349
                                • Octavia III (5E3)
                                • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Ja mam a raczej mialem w 4x4, jest wyzej i twardo, wiec dobrze to przemysl, bo jak nie wozisz 500kg w kufrze i nie jezdzisz po totalnym syfie, odrazdzam. Ja swoj pakiet na bezdroza wlasnie bede sprzedawal. Poza tym powyzej 120 wyraznie czuc wiekszy opor powietrza.

Zamieszczone przez Maicroft
                                Pakiet na bezdroza daje rade, choc szczerze zamowilbym tylko sama plyte jakby byla.
                                Racja, ja dla plyty to wzialem ,a potem psioczylem, teraz mam KW sport i jest git.

Komentarz

• Rok z Bagien
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1172

Zamieszczone przez Tippo
                                  Poza tym powyzej 120 wyraznie czuc wiekszy opor powietrza.
                                  To fakt. Zwiększa się też przez to hałas.

Ale za to krawężniki mi nie straszne. :wink:

Komentarz

• bienek88
                                    Classic
                                    • 2012
                                    • 31

Sprezyna + amortyzator. Stabilizator moze zostac ten sam. Do tego w zaleznosci od tego czy chcesz potem to przekladac na kolejna zime to moga dojsc inne sprawy.
                                    Z przodu, lozysko mc'persona + odboj + oslona + duperele, z tylu to tylko odboj + oslona oraz mocowanie aluminiowe amortyzatora do nadwozia.

Jednakze mozna bawic sie zawsze i przekladac tylko same amorki ze sprezynami.

Trzeba zwrocic tez uwage jaka srednice mocowania do zwrotnicy ma amor z przodu, ale powinien miec 55mm

Nie no był by to zabieg jednorazowy

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Jaki tam halas Ja tam roznicy nie widze.

Za to jednego jestem prawie pewien. Zamawiajac pakiet na bezdroza nie bedzie problemu ze sprezynami z tylu. Nikt tu jeszcze nie pisal na forum, ze majac 4x4 albo pakiet na bezdroza dupa w nowym aucie wisi :twisted:
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• cezaryaksum
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 126

25 mm jak na przód rzeczywiście razi "delikatnie", natomiast tył wygląda super. Idealnie by było jak by z przodu było 10-15 mm. Najlepszy jest efekt jak na tył załaduje 500 kg ( czasem się zdarza :twisted: ) wtedy przód niemiłosiernie jest w gorze i można nawet dziennymi oślepiać :szeroki_usmiech
                                        pozdrawiam

Komentarz

• Rok z Bagien
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1172

Jaki tam halas Ja tam roznicy nie widze.
                                          Jest, jest.
                                          Z pakietem na 17 to się robi duże. :wink: I pcha tego powietrza trochę na autostradzie.

Nikt tu jeszcze nie pisal na forum, ze majac 4x4 albo pakiet na bezdroza dupa w nowym aucie wisi :twisted:
                                          No i ja nie napiszę.
                                          Dupa to mi wisiała do Chorwacji, ale wówczas to już nie wiele rzeczy zostało mi w domu.... :roll: :lol:

Komentarz

• ary
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 634

również nie zaobserwowałem u siebie zwisu tylnego
                                            O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• bienek88
                                              Classic
                                              • 2012
                                              • 31

Po 7 latach użytkowania na 17" też nie wystąpiła taka dolegliwość Ale już nie mogę patrzeć na tego kunia ;p

Komentarz

Pracuję...