Ja poszukuję bosha. Na tą chwilę znalazłem w intercarsie
[O2] Tarcze + klocki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Biszczuloru, Ferodo jak do auta sportowego :lol:
mi zaproponował tarcze brembo i klocki ferodo przy czym w pytaniu zaznaczyłem, że ma to hamować lepiej niż seryjne graty, co do ceny była atrakcyjna w stosunku do innych ofert w internecie.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
a może masz zły model klocka włożony? bo wygląda jakby był mniejszy niż tarcze i nie tarł całą powierzchnią...może to wina "magicznego" mechanika? kto Ci to robił?
[ Dodano: Pią 25 Lis, 11 07:58 ]
a ja wymieniłem klocki, i wziąłem (bodajże) "Breck" do SI. Nie były to najtańsze, po jakimś czasie coś tak dziwnie trze jak dojeżdzam do skrzyżowania i rzęzi w lewym kole przednim. Mechanik rozebrał, i wszystko jest ok. Hamuje prawidłowo, w czasie jazdy nic nie trze. Tylko jak staje tuż przed zatrzymaniem, słyszę często taki dźwięk rzężenia z koła (jakby tramwaj hamował)...nie mam pojęcia co to jest :cry:
Komentarz
-
-
Witam. Założyłem na przód tarcze + klocki ATE . Przejechałem 6,5tys.km. i jest naprawdę super ! Zmieniałem sam pod blokiem . Przy wymianie kół na zimowe stwierdzam ,że tarcze i klocki b.dobrze współpracują ( żadnych rowków i rys , jednakowe zużycie klocków ) hamulce biorą równo . Jestem zadowolony z tego kompletu . Pozdrawiam.Maro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981a może masz zły model klocka włożony? bo wygląda jakby był mniejszy niż tarcze i nie tarł całą powierzchnią...może to wina "magicznego" mechanika? kto Ci to robił?
a ja wymieniłem klocki, i wziąłem (bodajże) "Breck" do SI. Nie były to najtańsze, po jakimś czasie coś tak dziwnie trze jak dojeżdzam do skrzyżowania i rzęzi w lewym kole przednim. Mechanik rozebrał, i wszystko jest ok. Hamuje prawidłowo, w czasie jazdy nic nie trze. Tylko jak staje tuż przed zatrzymaniem, słyszę często taki dźwięk rzężenia z koła (jakby tramwaj hamował)...nie mam pojęcia co to jest :cry:
[ Dodano: Sob 26 Lis, 11 07:36 ]
Zamieszczone przez sew1981a może masz zły model klocka włożony? bo wygląda jakby był mniejszy niż tarcze i nie tarł całą powierzchnią...może to wina "magicznego" mechanika? kto Ci to robił?
a ja wymieniłem klocki, i wziąłem (bodajże) "Breck" do SI. Nie były to najtańsze, po jakimś czasie coś tak dziwnie trze jak dojeżdzam do skrzyżowania i rzęzi w lewym kole przednim. Mechanik rozebrał, i wszystko jest ok. Hamuje prawidłowo, w czasie jazdy nic nie trze. Tylko jak staje tuż przed zatrzymaniem, słyszę często taki dźwięk rzężenia z koła (jakby tramwaj hamował)...nie mam pojęcia co to jest :cry:wow wr............
Komentarz
-
-
I już znam ceny na tarcze i klocki bosha i ate. Zdecyduję się raczje na komplet ATE. Wiem też dlaczego tarcza tak wygląda. w moim roczniku były montowane 2 rozmiany tarcz 280mm i 288. Pewnie mam zamontowane 288 a jakiś mechanik specjalista dał klocki 280 i dlatego krawędzie nie bierze.Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka
Komentarz
-
-
picia136, AFAIK to tarcze 280mm montowane były do 1.9 a 288mm do 2.0, więc nie mógł Ci dać klocków pod tarcze 280mm, bo konstrukcja mocowania klocków jest diametralnie inna.Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
picia136,
miałem tka sama przypadłość. Zaraz po wymianie tarczy i klocków zauważyłem ze tak jak u Ciebie ok 1cm z rantu nie pracuje. Pojechałem do gościa który wymieniał klocki, zdjął założył jeszcze raz i śmiga pięknie. Generalnie wyszło na to ze klocek nie wszedł jak trzeba w uchwyt.
O ile u mnie to było jakieś 3-4K po wymianie klocków to powierzchnia się ładnie sama wyrównała i teraz jest gites. Jeśli jednak u Ciebie taki proces trwa dłużej i różnica grubości tarczy w miejscu pracującym i nie pracującym jest wyraźnie wyczuwalna palcem no to trzeba się rozglądać za tarczami, albo, jeśli te są w dobrym stanie, jak piszesz, przetoczyć i po sprawie.
Warto rozebrać zacisk i włożyć poprawnie klocki. Moze zrobi się samo ... a jak nie to wróć powyżej ]
Komentarz
-
-
Zakupie nowe tarcze ATM. A te ewentualnie zostawię jako rezerwa. Toczenie tarcz na aucie nie jest tanie :> Jutro zwale koło i zobacze czy jest wyczuwalne. Wydaje mi się że jak kupowalem to tego nie było a kupowałem w marcu. Od tego czasu zrobiłem coś ok 25-30tys kmElektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez picia136ewnie mam zamontowane 288 a jakiś mechanik specjalista dał klocki 280 i dlatego krawędzie nie bierze.
Ale co tam mozna toczyc, tarcze ze zdjecia w 1 poscie, to sie nie nadaja do toczenia i tyle. Ile kosztuje komplet tarcz i klockow do OII - 700zl - starczaja na 100kkm bez problemu, gdzie w FSIII to klocki kosztuja tyle samo i 50kkm to dla nich szczyt
Komentarz
-
Komentarz