Karty rabatowe Statoil

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jakubd
    Ambiente
    • 2009
    • 165

Neste ma prawie najniższe ceny na rynku, więc i rabat będzie niewielki. Popieram argument o ograniczonym rozdrabnianiu się. No i wydaje mi się, że 99% paliwa na tych stacjach i tak pochodzi z polskich rafinerii, tylko czasem są wzbogacane zgodnie ze specs zamawiającego.
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• peter174
      Ambiente
      • 2006
      • 189
      • Seat
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez Eidos71
      Nie dosyć, że rabacik na Statoil wyższy, to jeszcze paliwko "norweskie" - moim skromnym zdaniem - duuużo lepsze, niż orlenowskie
      taaa norweskie ... z Płocka ... dostawcą paliw na polskim rynku jest petrochemia płocka i gdańska ... wiec nie wiem skad ta Norwegia

a co do neste to raczej nie wypali bo to siec o niewielkije liczbie stacji w porównaniu do orlenu czy statoil

poki co czekam na oficjalne rozmowy i konkretne ustalenia ze statoil
      >>>Klub Seat Ibiza Polska<<<

Komentarz

• xtremesystems
        RS
        • 2010
        • 2254
        • Hyundai

dokladnie . bedzie oferta to sie przekalkuluje co sie bardziej oplaca. bo moze orlen jest kijowy. ale na rabat na bliskiej daje cene przyzwoita.

choc paliwo z bliskiej jakoscia nie grzeszy.

ciekaw jestem co statoil wymysli.
        a jak z jakoscia na statoilu bo jeszcze przyznam sie ze u nich nie tankowalem

Komentarz

• kiniu_tar
          Classic
          • 2011
          • 35

Jest informacja od kolegi Cobreti z klubu seata że nie trzeba zakładać kont tylko będzie link do rejestracji tak jak dla Orlenu. Musimy poczekać cierpliwie na wyniki negocjacji ze Statoil.

Komentarz

• Jaroslav92525
            Rider
            • 2009
            • 365
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez xtremesystems
            ...ale na rabat na bliskiej daje cene przyzwoita...
            Potwierdzam - u mnie w Łodzi zakup LPG na Bliskiej jest najtańszy (przy uwzględnieniu "naszego" rabatu). Nawet małe prywatne stacje nie mają startu... Co do Statoilu to muszę przyznać że nie miałem zastrzeżeń do ich paliwa (noPB i LPG) za wyjątkiem ceny... Poprzednio gdy nie posiadałem naszej karty głównie tam się zaopatrywałem, przez prawie rok. Z ciekawości sprawdziłem dzisiaj ceny LPG na stacjach w mojej okolicy:
            Statoil 2.89 zł/litr
            Bliska 2.82 zł/litr (zakup na "naszą" kartę kosztuje 2.77 zł/litr)
            Pozdrawiam,
            Jaroslav92525

-----------------------
            VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)

Komentarz

• xtremesystems
              RS
              • 2010
              • 2254
              • Hyundai

u "mnie w łodzi "tez

na swietej teresy tankujesz?

przyjmuja juz karty biznes tank? bo mieli awarie

Komentarz

• ahmed799
                RS
                • 2009
                • 6871
                • Ford

Mnie ucieszy karta rabatowa na statoil, tankuje tam swoje autko już od 3 lat. Ceny mają porównywalne do Orlenu a nawet i niższe czasami.

филип
                Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• orzel720
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 2268
                  • Superb III (3V3)

Mnie tym bardziej bo mam obok 2 stacje Statoila na których tylko tankuję. Mam teraz 5te autko i nigdy od 9 latek nie narzekałem tankując tam PB, ON LPG.

Komentarz

• wielb
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 188
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

I ja byłbym chętny. Paliwo dobre. Czekam na linka.
                    O2 FL COMBI 1.6 TDI CR CAYC[/url]

Komentarz

• soszek81
                      L&K
                      • 2010
                      • 1245

Czekamy na linka.
                      Jeśli rabat ma być taki jak napisano (ok 20gr) to mi się nie będzie opylało na marketówy zajeżdżać.
                      Co do cen Orlenu i Bliskiej - dziś zrobiłem 350km i na bliskich ceny jak na każdej innej stacji.
                      ON mieli po 5,65 (Bliska), gdzie inni 5,65-5,69.
                      Choć widziałem dwie stacje pod Skarżyskiem-Kamienną (BP i Shel chyba) gdzie ON był po 5,74!
                      Była O1 kombi ALH++ 150/340
                      Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• xplo
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 221

Ta karta ze Statoil nie będzie także dotyczyła 123 ? Jak w przypadku Orlen-Bliska ?

Komentarz

• Jaroslav92525
                          Rider
                          • 2009
                          • 365
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

u "mnie w łodzi "tez

na swietej teresy tankujesz?
                          Nie - ja "obstawiam" :lol: stacje na Przybyszewskiego i Pabianickiej. Fajnie by było odnowić znajomość ze Statoilem bo mógłbym zrealizować zaległe punkty na karcie Premium... Co do awarii systemu Biznestank to nie wiem czy jeszcze jest bo ostatnio tankowałem z tydzień temu i wtedy wszystko było OK.
                          Pozdrawiam,
                          Jaroslav92525

-----------------------
                          VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)

Komentarz

• kontakt.pl
                            Drive
                            • 2008
                            • 62
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

przy zatankowanym paliwie na orlenie na 113 tys. litrów w listopadzie, przy dwóch kartach (orlen i statoil)w chwili obecnej nie ma mowy o rabacie na 18 czy 20 gr.na Statoilu taka prawda im więcej różnych kart tym wszystko się rozdrobni. Natomiast co do Orlenu to mają to w du...pie bo i tak tankować trzeba czy tu czy tam to i tak paliwo z Plocka.

Komentarz

• Eidos71
                              RS
                              • 2011
                              • 2050
                              • Octavia II (1Z3)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Paliwo dostępne na stacjach Statoil pochodzi z Lotos-u, ale posiada dodatki wymagane przez Statoil. Jeżeli mam wybór - Orlen, lub Statoil (czyli uszlachetniony Lotos) - zawsze wybieram Statoil, gdyż to paliwko jest lepsze od orlenowskiego.
                              Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                              MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• przemek88
                                Rider
                                • 2009
                                • 613

ja też bym się pisał na taka kartę z Statoila. A jeśli Statoil nie wypali załatwi mi ktoś kartę z Orlenu?

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• Dig Dug
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 1306
                                  • Seat

Eidos71, A niby dlaczego jest lepsze od Orlenowskiego ? Nie ma co pisać, bo nie chodzi tu o wojnę kto ma lepsze paliwo, ale czy to Orlen, czy Lotos czy inna duża sieć jak Statoil, BP itp. to wsio ryba. Tylko paliwa markowe (Verwa, Dynamic itd.) mogą różnić się między sobą, ale tak nieznacznie, że szkoda te paliwa kupować i więcej za nie płacić.
                                  Generalnie ważne, żeby paliwo było z pewnej stacji, a najlepiej o dużym ruchu, gdzie rotacja jest duża i gwarancja "świerzego" paliwa i odpowiedniego do pory roku, chociaż jest już sezon na zimowe, a pogoda wiosenno-letnia.

Najważniejsze, żeby się nie rozdrobnić, bo chytry dwa razy traci. Orlen ma tę przewagę, że jest wszędzie i ma zazwyczaj dobrze położone stacje o dużej rotacji paliwa, Statoil mniej, ale raczej też nieźle, chociaż nie ma tych stacji za dużo.
                                  Ja po zniżkach na Orlenie mam paliwo w cenie tańszych niepewnych stacji, bo nie ma innych firmowych stacji.
                                  Była O1 jest F2.

Komentarz

• Eidos71
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2050
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Dig Dug - opisałem własne, subiektywne odczucia dot. jakości paliw - na paliwie ze Statoil (uszlachetnionym) jeździ mi się lepiej, silnik (czy to wcześniejszy diesel, czy obecna benzyna) jest żwawszy i ma lepsze osiągi, a autko ma większy zasięg, niż na Vervie Orlenu.
                                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Biszczu
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 5567

Zamieszczone przez Eidos71
                                      a autko ma większy zasięg, niż na Vervie Orlenu.
                                      a ja jakoś nie mogę tego potwierdzić. Na Vervie w porównaniu ze Statoilem miałem większy zasięg. Najlepszy na razie na paliwie z BP
                                      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• mlac
                                        Ambiente
                                        • 2008
                                        • 200
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ja uważam, że wielkiej różnicy pomiędzy paliwami niepodrabianymi nie ma. Czy to Statoil czy Orlen czy inna stacja.

Ale ... Orlen to POLSKA spółka i wolę żeby nasi prezesi zarabiali krocie niż jakiś skandynaw nabijał sobie kasę.

Problem w tym że na kartę ORLENU nie można się już załapać dlatego jestem chętny na kartę Statoil'a.
                                        Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
                                        Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS

Komentarz

• xtremesystems
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2254
                                          • Hyundai

tylko nasz kochany rzad postawil nas niejako pod bramka.
                                          bo od 2011 w normalym ON jest dopuszczona pewna ilosc BioON. czyli chcial nie chcial tankujemy jakas ilosc bio

w ON premium nie ma bioON

jak sie myle niech mnie ktos poprawi

[ Dodano: Wto 20 Gru, 11 10:20 ]
                                          Zwiększenie udziału biokomponetów w oleju napędowym oraz umieszczanie informacji na temat zawartości biokomponentów w paliwach ciekłych na stacjach benzynowych to główne zmiany w ustawie o systemie monitorowania i kontrolowania jakości paliw oraz niektóry

Komentarz

• kbjanek
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 381

Panie Panowie,
                                            mam kumpla kt pracowal w rozlewni paliw w Koluszkach
                                            i sytuacja wyglada tak wszyscy z wojewodztwa lodzkiego zaopatruja sie w koluszkach,
                                            przyjezdzaja cysterny z napisem bp, statopil, orlen i shell. wiec miedzy bajki wsadzmy lepsze i gorsze paliwa. jest pytanie ile chrzszcza paliwo na danej stacji. jak juz kierowca trafi na uczciwego sprzedawce to i tak tam bedzie tankowal.
                                            ja przez 5 lat tankowalem shell v-power i bylem zadowolony. wczesniej to paliwo jezdzilo cysternami z niemic, od kilku miesiecy juz nie.
                                            rozni sie ono od zwyklego tylko uszlachetniaczami i przeszedlem na statoil.
                                            na karte/karty rabatowe sie pisze.

Komentarz

• kontakt.pl
                                              Drive
                                              • 2008
                                              • 62
                                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez kbjanek
                                              przyjezdzaja cysterny z napisem bp, statopil, orlen i shell.
                                              swego czasu dużo jeździłem do Koluszek i mogę potwierdzić jak wyżej ......różne samochody można było tam spotkać .......

Komentarz

• parasite
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1368

tylko nasz kochany rzad postawil nas niejako pod bramka.
                                                bo od 2011 w normalym ON jest dopuszczona pewna ilosc BioON. czyli chcial nie chcial tankujemy jakas ilosc bio

w ON premium nie ma bioON

jak sie myle niech mnie ktos poprawi
                                                Żeś się kolego obudził. Bio jest dodawane od dawna i to nie przez rząd ale przez kochaną UE. Z każdym rokiem ta ilość jest zwiększana.
                                                Co do Vervy warto poczytać co piszą pracownicy Orlenu na swoim forum. Podobno to jest to samo paliwo, tylko dolewają czegoś z beczki, więc raczej bio tam też będzie.

Zamieszczone przez Dig Dug
                                                Najważniejsze, żeby się nie rozdrobnić, bo chytry dwa razy traci. Orlen ma tę przewagę, że jest wszędzie i ma zazwyczaj dobrze położone stacje o dużej rotacji paliwa, Statoil mniej, ale raczej też nieźle, chociaż nie ma tych stacji za dużo.
                                                Ja po zniżkach na Orlenie mam paliwo w cenie tańszych niepewnych stacji, bo nie ma innych firmowych stacji.
                                                Dlaczego się nie rozdrabniać? Orlen miał dać większą zniżkę jak przekroczymy 100 tyś. l. Wypiął się dlatego warto gdzieś jeszcze poszukać. Zniżki nie stracimy bo z tego co pamiętam, żeby ją utrzymać wystarczy tankować 15 tyś. l miesięcznie, a w tej chwili mamy dużo więcej.
                                                AGR 112KM, 232Nm
                                                Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• xtremesystems
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 2254
                                                  • Hyundai

dokladnie jestet tak jak piszesz. jakis klub forda (chyba fiesta , dostal taka sama znizke po miesiacy wlasnie za 15tys L ) jak my z ocp i ibizy za 150tysL

dlatego wlasnie warto. bo 15k L bedzie zawsze .

Komentarz

• kontakt.pl
                                                    Drive
                                                    • 2008
                                                    • 62
                                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez parasite
                                                    Dlaczego się nie rozdrabniać? Orlen miał dać większą zniżkę jak przekroczymy 100 tyś. l. Wypiął się dlatego warto gdzieś jeszcze poszukać. Zniżki nie stracimy bo z tego co pamiętam, żeby ją utrzymać wystarczy tankować 15 tyś. l miesięcznie, a w tej chwili mamy dużo więcej.
                                                    pewnie nie....tylko czy wypracujemy go na Statoilu (120 tys.) wszyscy się nie przeniosą co jest normalne, teraz ledwo było 113 tys.

Komentarz

Pracuję...