Próba kradzieży RSa ;/

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lesiu34
    Ambiente
    • 2010
    • 159
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez SP9XWW
    trooper napisał/a:
    Jedyne wyjście to podpinać 230V do karoserii.. ręce opadają

I poszedł byś siedzieć za zabójstwo... :?
    Kiedyś interesował mnie ten temat - co chwile jakieś gnoje leja mi na drzwi wejściowe do mieszkania w bramie budynku. O ile pozostawione pod drzwiami urządzenie pod napięciem jeszcze jakoś wytłumaczysz - to już nie tak łatwo pójdzie Ci w samochodzie.
    Po...bany kraj w którym złodziej ma większe prawa od Ciebie... :evil:
    Przydałoby się profesjonalne zabezpieczenie z Robocopa http://www.youtube.com/watch?v=fARuCLhUyi0
    Ma ktoś namiary na firmę MagnaVolt? :lol:

Komentarz

• krissos
      Elegance
      • 2011
      • 840
      • Honda
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Po...bany kraj w którym złodziej ma większe prawa od Ciebie...
      Niestety Polskie prawo sprzyja przestępcom :twisted:
      "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
      ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• andrzej111
        L&K
        • 2010
        • 1391

SP9XWW, załóż kamerę a później wieszaj fotki tego żulerstwa na drzwiach na których leją

[ Dodano: Sro 01 Lut, 12 11:38 ]
        Lesiu34, dobre :szeroki_usmiech
        Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• Super_Be
          Rider
          • 2010
          • 308

O ile pozostawione pod drzwiami urządzenie pod napięciem jeszcze jakoś wytłumaczysz - to już nie tak łatwo pójdzie Ci w samochodzie.
          Nie wytłumaczysz, nie wytłumaczysz. Tym bardziej, że wtedy narażona jest przypadkowa osoba. A w samochodzie... hmm, w sumie to mniej więcej o to samo chodzi, jak np. jeśli złapiesz złodzieja we własnym samochodzie i zamiast wezwać Policję skapiszonujesz mu ryj - samosąd jest zabroniony. Jest niby obrona konieczna, ale też ograniczona - jeśli naprawdę nie masz wyjścia, to wolno Ci gościa zmasakrować, jeśli możesz delikatniej, to masz masakrować delikatniej 8) .

Niestety ochrony własności to już nie dotyczy. Ważniejsze jest zdrowie i życie - niestety złodzieja też :evil: . Poza tym zawsze jest wytłumaczenie, że mogłeś jakieś inne wymyślić zabezpieczenie, żeby złodziej autka nie zabrał, a żeby go nie narażać na szwank. Ot, taki "humanitaryzm" naszych czasów :roll: . Ale nie sądzę, żeby w innych krajach było mocno inaczej. Owszem, gdzieniegdzie są przepisy typu: wszedłeś na moją działkę, mogę Cię z miejsca rozstrzelać, ale znów: czy to lepiej?
          :
          : Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
          :
          : Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
          : Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
          :

Komentarz

• Lesiu34
            Ambiente
            • 2010
            • 159
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez andrzej111
            SP9XWW, załóż kamerę a później wieszaj fotki tego żulerstwa na drzwiach na których leją

[ Dodano: Sro 01 Lut, 12 11:38 ]
            Lesiu34, dobre :szeroki_usmiech
            Kiedyś, w jakiejś chyba komedii widziałem zabezpieczenie auta, gdzie już w trakcie gmerania przy zamku łapało kolesia za wydmuszki i ściskało odpowiednio. To by był dopiero patent. Szkoda że nie urywało od razu :lol A póki co zapodam jeszcze jeden film instruktażowy, który jest wykonalny i kto wie - może skuteczny... http://www.youtube.com/watch?v=G1vzrbi04Ew

Komentarz

• innova
              Rider
              • 2011
              • 554

Zamieszczone przez Super_Be
              Niestety ochrony własności to już nie dotyczy. Ważniejsze jest zdrowie i życie - niestety złodzieja też
              jest coś takiego jak zatrzymanie obywatelskie (jeden ze stanów wyższej konieczności) i jeżeli złapiesz gościa na gorącym uczynku to na tyle na ile musisz to możesz mu mordkę skapiszonować

Owszem, gdzieniegdzie są przepisy typu: wszedłeś na moją działkę, mogę Cię z miejsca rozstrzelać, ale znów: czy to lepiej?
              no tego to sam nieomal doświadczyłem, na pewnym obecnie terytorium zależnym od US wpakowałem się na teren prywatny gościa, który miał tam rozwalony czołg japoński (obejrzeć sobie chciałem i wejśc do środka) no i afera była z tego niezła, chłop z giwerą gładkolufową wyleciał i z mordą na mnie. Ja mu że u nas takie atrakcje stoją przy drodze dla zainteresowania przechodnia a on że to jego prywatny teren. Potem mi ludzie (inni przechodnie) wytłumaczyli, że ten akurat człowiek jest trochę walnięty i tym bardziej nie powinenem tam włazić bo to on jest na prawie (to akurat wiedziałem) i z nim to nie wiadomo z czego wypali (czołg na szczęście przerdzewiały)
              --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN

Komentarz

• Super_Be
                Rider
                • 2010
                • 308

Zamieszczone przez innova
                jest coś takiego jak zatrzymanie obywatelskie (jeden ze stanów wyższej konieczności) i jeżeli złapiesz gościa na gorącym uczynku to na tyle na ile musisz to możesz mu mordkę skapiszonować
                No tak, ale to polega na tym, że jesteś na miejscu przestępstwa, widzisz to osobiście i możesz mu zrobić tyle ile trzeba, żeby go doprowadzić na komisariat. Więc to chyba bardziej uprawnia Cię do chwilowego pozbawienia gościa wolności niż do stuningowania mu buźki :wink:
                :
                :
                :

Komentarz

• innova
                  Rider
                  • 2011
                  • 554

stuningowania mu buźki
                  dobre z tym tuningiem

no jasne że przeginać w obecności świadków nie ma co, ale zawsze można to tłumaczyć próbą ucieczki i stawianiem nad wyraz czynnego oporu, agresji wobec zatrzymującego itd a na koniec skwitować, iż uciekając i szarpiąc się przewrócił i tak poobijał. Ważne żeby nie przegiąć w obecności świadków, chyba że jest agresywny. :wink:
                  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                  Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN

Komentarz

• Super_Be
                    Rider
                    • 2010
                    • 308

Wszystko prawda. A w ogóle czasem można się nieźle zaskoczyć. Kiedyś znajomek opowiadał, że napadło go na ulicy dwóch takich "swobodnie ubranych" , kiedy akurat rozmawiał przez telefon. No i tenże telefon im się spodobał. A że gostek do strachliwych nie należał, to im ten telefon roztrzaskał na głowach. Tzn. tak bez przesady, po prostu w ferworze walki telefon został zmasakrowany (więc tak naprawdę niewiele zyskał na tym, że mu nie ukradli :lol: ). W każdym razie dosłownie za chwilę zjawiło się tam dwóch policjantów, którzy przypadkiem przechodzili niedaleko. Więc tu nastąpiło zatrzymanie już nie tylko obywatelskie, a później chłopak dostał wezwanie - nie pamiętam, czy jako świadek, czy jako poszkodowany. Tam "okazano" mu delikwentów celem potwierdzenia czy to oni. No i tu najlepsza część sprawy, bo jak gość ich zobaczył, to oczy w pięć złotych, w jakim stanie były ich facjaty. Stwierdził, że niemożliwe, żeby to on ich tak urządził. A oni chyba się poskarżyli na tych policjantów, bo gostek usłyszał pytanie, czy te ich obrażenia powstały w wyniku jego walki z nimi. Co ochoczo potwierdził :szeroki_usmiech , pełen szacunku dla stróżów prawa. 8)
                    :
                    :
                    :

Komentarz

• innova
                      Rider
                      • 2011
                      • 554

Co ochoczo potwierdził , pełen szacunku dla stróżów prawa.
                      ja akurat byłem na jednej z komend jak przywozili kibiców po starciach ze stróżami prawa. Przechodziłem akurat obok "dołka" w tym momencie i przekonałem się na własne oczy, iż tzw. "ścieżki zdrowia" nie zakończyły swojego biegu historii z chwilą zalegalizowania Solidarności, przy czym w tym przypadku nie pały szły w ruch :wink:

Komentarz

• kryzys554
                        Drive
                        • 2011
                        • 45

Pytacie po co dziura nad zamkiem - to jest próba zniszczenia elektroniki zamka. Nie wiem jak u was ale jak u mnie się zamknie drzwi pilotem to od środka się juz nie otworzy (rygielek idzie do góry i zaraz wraca) z tego co wiem to też jest wtedy odcinane napięcie na zapłonie i nie ma napięcia po przekręceniu kluczyka.

Komentarz

• soszek81
                          L&K
                          • 2010
                          • 1245

Zamieszczone przez kryzys554
                          Pytacie po co dziura nad zamkiem - to jest próba zniszczenia elektroniki zamka. Nie wiem jak u was ale jak u mnie się zamknie drzwi pilotem to od środka się juz nie otworzy (rygielek idzie do góry i zaraz wraca) z tego co wiem to też jest wtedy odcinane napięcie na zapłonie i nie ma napięcia po przekręceniu kluczyka.
                          Aż jutro sprawdzę czy tak jest i u mnie w O1FL
                          Była O1 kombi ALH++ 150/340
                          Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• blazer47
                            Drive
                            • 2011
                            • 65

Jak ja nienawidzę złodziei. Zbierasz sobie na coś, kupujesz za ciężko zarobione pieniądze a taka k..wa Ci zap.....li

Komentarz

• mariush19
                              Rider
                              • 2009
                              • 639
                              • Octavia III (5E3)
                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Albo chodzisz głaszczesz, woskujesz, pucujesz, głaszczesz i znów woskujesz, a tu nagle dziurę masz nad zamkiem, lub w ekstremalnych przypadkach jak już wsiądą do środka ale nie uda się uruchomić auta, to potną tapicerkę. Publicznie należało by obcinać przyrodzenie, innej opcji nie widzę.

Komentarz

• mrqtm
                                Rider
                                • 2011
                                • 253

też uważam,że należałoby się bardziej karać złodziei. Mi 2 auta ukradli w tym jeden bez akumulatora. Najlepszym sposobem na złodziejstwo jest AC. Aha i jeszcze jedna kwestia jak złodziejem jest kobieta to co jej uciąć??
                                Była Octavia Tour +
                                jest O2 Tour , Bosso Burdello

Komentarz

• adamusek
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 331

mrqtm, cycki :P
                                  Prowadzi NaviExpert Lifetime
                                  Ostrzega Yanosik
                                  Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• Morrigar
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 30

Jak byś jej chciał cycki uciąć to by krzyczała gwałciciel i by ciebie zamknęli :P

Ogólnie na tema dopieszczania i dbania o samochód. To niedawno był polerowany i niwelowane wszelkie rysy i wgniecenia przed zakupem, znajoma wszystko robiła na AC wiec jestem tak zły na tego kto to zrobił ze jak to zobaczyłem to myślałem ze w tak młodym wieku zawału dostane ;/
                                    Albo padaczki bo piana w ustach i bul w sercu; (

[ Dodano: Czw 02 Lut, 12 20:14 ]
                                    Miałem wam wstawić to zdjęcie zrobię to jutro bo ostatnio cierpię na brak czasu i do tego jeszcze wole nie jeździć Czeszką zanim jej nie naprawie, bo jeszcze kogoś pokusi;/
                                    Jest: Octavia I RS 1.8T
                                    Była: Felicja FL 1.3MPI

Komentarz

Pracuję...