jak jezdzicie TDI ...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    Moderator
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2009
    • 10986
    • Fiat

piramida, no wiesz...w tdi to groźne....ale ja jechałem kiedyś jak byłem dzieciakiem z takim typem starą kwadratową wołgą, wolnossakiem, to ten silnik nie stawiał oporu przed taką operacją, a że wajcha była długa to się nie dziwie kierownikowi, że nie chciało mu się wajchować..hehe . tylko nie pamiętam czy to była wolna benzyna czy jakiś mułowaty diesel już. generalnie chłop zapodował z 2 na 4 hehe i silnik nie jęczał :wink:

Komentarz

• natash
      RS
      • 2011
      • 2599

Przecież jak się przeciągnie do 4500 np. na "2" to jak wrzucę "4" mam 2200-2500, a skoro nie chcę dalej przyspieszać, bo minąłem co chciałem, to co złego z "2" na "4"?

Komentarz

• beaviso
        Elegance
        • 2010
        • 767
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez natash
        Przecież jak się przeciągnie do 4500 np. na "2" to jak wrzucę "4" mam 2200-2500, a skoro nie chcę dalej przyspieszać, bo minąłem co chciałem, to co złego z "2" na "4"?
        Nic. Ale w praktyce nie widzę zastosowania dla takiej sytuacji... Gonić na II do 80 km/h, tylko po to aby turlać dalej na IV...?

Za to z III na V to zdarza mi się nawet dość często. A w aucie żony, z IV na VI jeszcze częściej. Zawsze w schemacie: energiczne rozpędzanie -> toczenie.

M.
        666 4U

Komentarz

• sazad
          RS
          • 2008
          • 1531
          • Rapid Spaceback (NH1)

Zamieszczone przez beaviso
          Moja żona pracuje niedaleko obwodnicy i zawsze po robocie serce ją boli jak musi dynamicznie włączyć się w popołudniowe obwodnicowe szaleństwo, a jednocześnie dbać o turbinę i zimny silnik
          - moja żona też codziennie śmiga obwodnicą, tylko jak ja ją znam to ma w turbinę i zimny silnik tylko kill'uje każdego kto się napatoczy. Możesz mówić, prosić, błagać: "nie pałuj na zimnym silniku" - nic nie działa :evil: Póki co Octa to dzielnie znosi
          Sebastian

Służbówka O2 FL 1.4 TSI CAXA

www.sazad.spanie.pl - domek letniskowy do wynajęcia na lato

Komentarz

• beaviso
            Elegance
            • 2010
            • 767
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez sazad
            moja żona też codziennie śmiga obwodnicą, tylko jak ja ją znam to ma w turbinę i zimny silnik tylko kill'uje każdego kto się napatoczy
            Moja też kill'uje, ale dopiero gdzieś po minięciu Osowy A włącza się z Chwaszczyńskiej. Przeżywa tą turbinę bardziej ode mnie, choć jej auto jest jej, a moja Octa to inna sprawa zupełnie. Raz tylko przyjechała ze słowami w stylu - "trudno, turbo zimne dostało po dupie, ale ten dziad ode mnie z roboty, którego nie lubię, chciał mnie wyprzedzić, więc musiałam go spuścić na drzewo, honor też się liczy..." :lol:

M.
            666 4U

Komentarz

• sazad
              RS
              • 2008
              • 1531
              • Rapid Spaceback (NH1)

Zamieszczone przez beaviso
              po minięciu Osowy A włącza się z Chwaszczyńskiej
              uff :bow , to się nie spotkają, moja kobitka startuje od początku Obwodnicy na Chyloni, ale zjeżdża na Karwiny :yay: Dwie szybkie i wściekłe Octavianki na tej samej trasie, to o jedną za dużo :diabelski_usmiech
              Sebastian

Służbówka O2 FL 1.4 TSI CAXA

www.sazad.spanie.pl - domek letniskowy do wynajęcia na lato

Komentarz

• likoss
                Elegance
                • 2010
                • 753
                • Superb II combi (3T5)

:diabelski_usmiech
                Octavia sporo znosi ja z ogrzewanego garażu przez miasto i na autostrade ale jak pisalem jade delikatnie, gdy z pracy jade jest gorzej zimny garaz kawalek drogi dojazdowej i znowu autostrada... (smieja sie ze mnie "dzieci w pracy" za zamiast Skody powinienem sobie merola kupić i jezdzic spacerowo. No tak tylko jesli przy 2 stopniach wsiada taki klient do auta (obojetne czy benzyny czy disel) i od razu z piskiem rusza to nic dziwnego ze leja po 1l oleju co miesiac....no ale mnie tam to "grzeje" jade swoje i czekam az auto cieple bedzie ....

auto umyte ,wyczyszczone no i dzis po miescie pojezdzilem...wow wspolczuje wszystkim ktozy faktycznie dzien w dzien po wielkich miastach musza sie wozic... co prawda jezdze co dziennie ale omijam korki i od razu na autostrade ale gdybym musial po Warszawie czy Wroclawiu jezdzic hm...nie wiem...chyba bym sobie rower kupil :roll:
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
                http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

• hose
                  Classic
                  • 2010
                  • 21

Hi
                  Moja skoda lata w 99% po obwodnicy do pracy,zanim sie dotoczę do zjadu na trasę około 6 km to robie eco jazde niech motor chwyci temperature a potem to róznie bywa.Jak to sie mówi 200km/h nie przekraczam.A do pracy mam 30 km w jedną stronę.Skodzinka lata w pełnym zakresie obrotów, zero utrat mocy etc.... .A oleju i tak dolewam na 15tysiaków ok 0,7 litra.Przbieg 210 tys i ciekawe ile jeszcze polata.Pozrawiam wszystkich

Komentarz

• likoss
                    Elegance
                    • 2010
                    • 753
                    • Superb II combi (3T5)

niech lata jak najdłużej
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
                    http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

Pracuję...