Panowie znacie może na podkarpaciu jakąś hurtownie albo dobry sklep, w którym można kupić w maty filcowe samochodowe, maty bitumiczne i inne szpeje coby samochód wygłuszyć? założenie mam takie, że na drzwi idą maty + pianka akustyczna a na nadkola maty filcowe. Pasuje mi to kupić w jednym miejscu, a nie chce zamawiać na razie z neta, gdyż wolę pierwsze coś zobaczyć, dotknąć itp.
[O1] HID
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez fryta1979Jak to nielegalne? Rozumiem ze to sie daje w miejsce normalnych zarowek?"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczutak nielegalne, że jak Cię policja zatrzyma do kontroli drogowej to dostaniesz mandat i zatrzymany będziesz miał dowód rejestracyjny
osobiście - jeśli kiedykolwiek dojdzie do zdarzenia drogowego z udziałem moim oraz auta z tego typu "oświetleniem", to idę w zaparte, że mnie oślepił jako przyczyna stłuczki - niezależnie od % mojej winy, ten drugi też będzie miał problemy w razie wykrycia niehomologowanych części w aucie
Komentarz
-
-
Fajnie, że znów wpadł temat o HID-ach, bo:
Powiedzcie mi, czy moze być prawdą to, że mając reflektory soczewkowe można zamontować HID-y bez obawy o zabranie dowodu? Podobno przepisy (atesty/aprobaty takich reflektorów) dopuszczają (według znajomego mechanika) stosowanie w nich takich źródeł światła...
Komentarz
-
-
Agamek12,
każdy reflektor ma homologację na określone źródło światła
no więc masz HC albo DC - HC=krótkie halogen, DC - krótkie xenon
HR albo DR - HR=długie halogen, DR=długie xenon
dodatkowo łamaniec między nimi, czyli np. HC/R oznacza, że krótkie mają obowiązek się wyłączyć przy włączaniu długich (np. żarówki H4), HCR = oba halogen, długie nie wyłącza krótkiego
dodatkowo homogacja na postojówki z literą A, ale to nie o tym temat
czyli: albo reflektor ma homologację na halogen, albo na palnik. nawet jeśli są praktycznie identyczne (vide bihalogen/bixenon w fabce2/roomsterze), to homologacja jest na jedno z nich - tym bardziej, że zapinki się różnią dla H7 i D2S
Komentarz
-
Komentarz