[O2] 300 000 km z O2 1.9 TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kundziajnik
    Ambiente
    • 2012
    • 108

pozdro dla OCP- ka płci pięknej widzianego w Octavi I 4x4 KNS na obwodnicy Krakowa w sobotę w porannych godzinach.
  • natash
    RS
    • 2011
    • 2599

Czy kogoś z forumowiczów O2 1.9 TDI dobiła na liczniku do liczby 300 000 km, bo ja kupiłem auto z myślą trzymania go 4-5 lat i wtedy właśnie przy moim użytkowaniu bolid osiągnie taki przebieg, ale ostatnio mam coraz bardziej mieszane myśli czy to dobry pomysł w aucie zaprojektowanym przez księgowych :diabelski_usmiech Może ktoś doświadczył tak zacnego przebiegu i może się pochwalić lub pożalić (oby nie) czy warto do tego momentu trzymać auto?

Komentarz

• demmsi
      Elegance
      • 2011
      • 966
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja widzę natash że ty nie chcesz tego swojego auta :diabelski_usmiech Sprzedaj je i będzie po kłopocie.

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

dokładnie, szuka, kombinuje aż mu się w końcu z tego krakania silnik wysra i będzie później płacz i przesiadka na jeszcze gorsze trupy :diabelski_usmiech

Komentarz

• boogoo
          Ambiente
          • 2012
          • 239

natash, Mój kolega ma firmową skodzinkę i nalatał już koło 300-bez najmniejszego problemu.Rocznik 2008 maj.
          Też czytam o tych różnych awariach mechaniki i miałem ambiwalentne odczucia-mimo,że mam założony już nowy silnik :szeroki_usmiech .
          Ale co tam jak dbasz tak masz..... te silniki są zaprojektowane na 500tyś.
          Następna będzie panamera....????
          Bo trzeba leczyć przyczyny, a nie skutki...

Komentarz

• kkuligowski
            Ambiente
            • 2010
            • 178
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

To ja mam dopiero połowe z tej 500 i nie narzekam. Co prawda BKD, dwumas, turbina itd a czy w innych modelach, markach nie dokłada się. Czytam różne głupoty o skodach i ludzią po prostu w d... sie przewraca. chcieli by za darmo, długowieczne i bezawaryjne a tak się nie da. Juz szukam "nowej" skody ale tylko dlatego żeby odmłodzić roczki.
            Kolega jak chce zmienić (faceci tak mają) to tylko przyklasnąć pomysłowi. Nie można się przyzwyczajać.
            Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
            Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
            A teraz jest 1,4 TSI z 2012

Komentarz

• 4x4BKF
              L&K
              • 2010
              • 1279

Re: 300 000 km z O2 1.9 TDI

Zamieszczone przez natash
              Czy kogoś z forumowiczów O2 1.9 TDI dobiła na liczniku do liczby 300 000 km, bo ja kupiłem auto z myślą trzymania go 4-5 lat i wtedy właśnie przy moim użytkowaniu bolid osiągnie taki przebieg, ale ostatnio mam coraz bardziej mieszane myśli czy to dobry pomysł w aucie zaprojektowanym przez księgowych :diabelski_usmiech Może ktoś doświadczył tak zacnego przebiegu i może się pochwalić lub pożalić (oby nie) czy warto do tego momentu trzymać auto?
              Sprzedaj to w cholerę i wroc do Lanosa, bo podobno byłes zadowolony
              Ale na OCP zostań jak najbardziej

P.S. Przez księgowych to był zaprojektowany 1,4tsi

[ Dodano: Nie 11 Mar, 12 09:36 ]
              Zamieszczone przez abstinent
              dokładnie, szuka, kombinuje aż mu się w końcu z tego krakania silnik wysra i będzie później płacz i przesiadka na jeszcze gorsze trupy :diabelski_usmiech
              +1
              4x4

Komentarz

• piotrek_os
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8162
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: 300 000 km z O2 1.9 TDI

Czy kogoś z forumowiczów O2 1.9 TDI dobiła na liczniku do liczby 300 000 km,
                w nieświadomości pewnie tak, bo wystarczy zobaczyc na www.mobile.eu jakie przebiegi maja ......., a ze książka serwisowa gdzies zagineła.....a, że serwisowany np tylko dwa lata i miał juz 150 tys...., a nastepne dwa lata Helmut tylko do koscioła jezdził, bo to juz było 5-te auto w rodzinie :diabelski_usmiech
                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kowal 2002
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 5161

natash, u mnie w firmie dwie najstarsze OII 1,9 BXE mają ok. 270 tyś przebiegu. Jedna bezproblemowa ( ori turbina i sprzęgło ) a druga ( najstarsza ) przy ok. 150 tyś km. miała robiony wałek, bo się wytarł.
                  Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                  Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• barteq
                    Rider
                    • 2011
                    • 309
                    • Opel

natash, wystarczy spojrzeć na niemieckie taxi, prawie wszystkie mają w okolicach 400 000 km

OneDetailing.pl - Profesjonalne kosmetyki samochodowe. Zapraszam!

Komentarz

• AdamB
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 8033
                      • Octavia IV (NX3)
                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

natash, ty nas zamęczysz :diabelski_usmiech
                      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Dzida
                        RS
                        • 2006
                        • 2253

300 kkm to chyba niejedna czeszka z TVN-u dociągnęła, więc nie jest to IMHO jakiś tam super duper wynik. Ja sprzedawałem Paska AWX z przebiegiem 270 kkm i nie zrobiłbym tego gdyby nie okazja do zakupu dużo świeższego samochodu.

Chłopaki mają rację, jak masz się męczyć to sprzedaj ją, i kup coś taniego i wolnossącego.

Komentarz

• abstinent
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 4842
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

bana mu :zastrzelic :czerwona: :diabelski_usmiech

Komentarz

• paweł2
                            L&K
                            • 2010
                            • 1405

A co to jest 300kkm,no chyba ze bys pytal o 1.4tsi tam to 150-200 moglo by byc problemem a 1.9tdi to 500-600 i wtedy mozna sie zastanawiac co robic
                            Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Biszczu
                              RS
                              • 2011
                              • 5567

Zamieszczone przez demmsi
                              Ja widzę natash że ty nie chcesz tego swojego auta :diabelski_usmiech Sprzedaj je i będzie po kłopocie.
                              Zamieszczone przez abstinent
                              Zamieszczone przez AdamB
                              natash, ty nas zamęczysz :diabelski_usmiech
                              Zamieszczone przez Dzida
                              Chłopaki mają rację, jak masz się męczyć to sprzedaj ją, i kup coś taniego i wolnossącego.
                              Zgadzam się z chłopakami powyżej - sprzedaj tą swoją skodę i nie męcz: to stuka to puka, silnik, nie taki, tu trzeba coś zrobić i wymienić, czujnik nie działa etc...sprzedaj będziesz miał spokój...
                              "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Octavianos
                                L&K
                                • 2010
                                • 1130

Zamieszczone przez kowal 2002
                                natash, u mnie w firmie dwie najstarsze OII 1,9 BXE mają ok. 270 tyś przebiegu. Jedna bezproblemowa ( ori turbina i sprzęgło ) a druga ( najstarsza ) przy ok. 150 tyś km. miała robiony wałek, bo się wytarł.
                                Sorry, ale denerwuje mnie to jak czytam - nie piszę się 270 tyś przebiegu tylko 270 tys. przebiegu, jak piszesz tysięcy, to gdzie widzisz literkę tyś.????
                                SIMPLY CLEVER
                                Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• piotrek_os
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8162
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Octavianos
                                  Sorry, ale denerwuje mnie to jak czytam - nie piszę się 270 tyś przebiegu tylko 270 tys. przebiegu, jak piszesz tysięcy, to gdzie widzisz literkę tyś.????
                                  bez jaj.... :evil: zeby zwracac uwage czy jest kropka czy nie! To ja znam taki kawal odnosnie kropki .....co meritum jest takie "kropka - kropce nie równa..... raz od szminki raz od g...a bo tyle wiedzy co Kowal2002 wniosł na to forum i pomógł to drugiej takiej osoby nie ma, a nie zawracac du... czy on to z kropka czy bez kropki napisał :diabelski_usmiech
                                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Octavianos
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1130

Zamieszczone przez piotrek_os
                                    bez jaj.... :evil:
                                    Dbajmy o czystość i poprawność języka polskiego :wink:
                                    SIMPLY CLEVER
                                    Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• dwaoka
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 927

Jak już się czepiasz to sam pisz poprawnie. Pokaż mi jak wygląda literka "tyś" ?

Dzizasssss
                                      bkc+dsg

Komentarz

• kowal 2002
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 5161

Luzik Panowie...

BTW.

Sorry, ale denerwuje mnie to jak czytam ... tyś. ...
                                        Octavianos, czytanie forum musi Ci strasznie szargać nerwy biorąc pod uwagę, że stwierdzenie "tyś." pada średnio 3 razy dziennie :diabelski_usmiech .
                                        Oczywiście nie usprawiedliwiam się "teorią tłumu", to w 100% mój błąd i obiecuję poprawę :wink: .

EDIT.

Nie róbmy już śmietnika w tym temacie.
                                        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• akm97
                                          Ambiente
                                          • 2010
                                          • 137

Powinno być "nie pisze się 270 tyś" zamiast "nie piszę się 270 tyś". :diabelski_usmiech

Komentarz

• Udesky
                                            RS
                                            • 2007
                                            • 1692
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

A może chłopaki mają na to papiery. :szeroki_usmiech

Co do tematu, to co to za problem, jak silnik jest z wadliwej serii BXE i coś się z nim stanie to kupisz "nowy" za 2000 + 1000 robota i sru dalej. A jak się boisz to przy awarii zawsze możesz pokusić się o zainstalowanie pod maską SDI. :diabelski_usmiech
                                            Opcja sprzedaży: policz za ile kupiłeś, ile stracisz, ile musiałbyś wydać na nowy pakiet startowy, co byś za to kupił, a na końcu pomyśl co masz i czy warto w cenie nowego silnika pakować się w coś innego może mniej pewnego.
                                            Ja jestem w sytuacji gdzie auto dobija do 300 000km silnik jest do robienie, ale osobiście wole zrobić/wymienić silnik niż pakować się w niepewne auto. Tu wiem, że przebieg ori i 100% niebity.
                                            W Polsce nie ma kryzysu.
                                            Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Zorr
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2110

co Wy Panowie... przecież większością aut można zrobić 300tys. km i więcej tylko trzeba naprawiać, serwisować itd.
                                              To że w niektórych przypadkach jest to nieopłacalne to już inna sprawa.
                                              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• marekzu
                                                L&K
                                                • 2007
                                                • 1412
                                                • Superb II combi (3V5)

jak sie trafi na auto z piatku , nocnej zmiany to i do 100kkm nie dojedziesz bez problemow - jak robisz wszystko na biezaco 400-500kkm osiagniesz bez wiekszych klopotow

Komentarz

• loru
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 4286
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Czy kogoś z forumowiczów O2 1.9 TDI dobiła na liczniku do liczby 300 000 km,
                                                  pewnie nie ale takie do kupienia są, co prawda tylko 249kkm ale blisko do Twoich 300kkm
                                                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

Pracuję...