Osłona pod silnik - stop aluminium PA11

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maciejs
    Drive
    • 2009
    • 70

Witam Chciałem odświeżyć temat mam pytanie do kolegów co mają płytę metalową http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=2221 i silniki benzynowe jak się one zachowują grzeją się strasznie czy różnica jest niezauważalna??. Jak jest tą płytą gnie się strasznie czy lepiej kupić inną. Jeżdżę dużo po bezdrożach już raz naprawiałem i wymieniałem komplet osłon plastikowych, więc zastanawiam się na kupnem do mojego silnika osłony metalowej. Czytając forum jest wiele odpowiedzi że się będzie więcej grzać potem brać olej i nie warto. Dzięki za odpowiedź.

Komentarz

• locaj85
      Rider
      • 2009
      • 482

z tym braniem oleju to chyba jakieś bajeczki :diabelski_usmiech
      niby dlaczego osłona miałaby powodować ubytki oleju ?

w mojej poprzedniej skodzie AXR zastosowałem osłonę typu RYCHUmade z duraluminium 4 mm.
      nie wiem jak temperatura oleju, ale wskaźnik temp. układu chłodzenia nigdy nie przekroczył 90st... nawet przy przejeździe 100 km autostradą powyżej 190 km/h
      przy przebiegu ok 160 000 km nigdy nie musiałem dolewać oleju między przeglądami.

Komentarz

• luks
        Ambiente
        • 2009
        • 240

czy ktoś się orientuje czy te płyty z Mrova są dostępne?
        skoda
        fuckyeah!

Komentarz

• capriman
          Ambiente
          • 2008
          • 199

Pisałem chyba już rok temu do Gracjana bo brat pozazdrościł mi płyty i chciałem się dowiedzieć czy ma coś pod a6 c4 bo rozwalił osłonę skrzyni biegów na leżącym policjancie-niestety miał wtedy tylko jedną płytę pod jakiegoś paska bo jak wspomniał od czasu jeszcze coś dłubnie dla przyjemności,ale ogólnie to firma się przebranżowiła..Może nie chciał się już bawić w tworzenie czegoś od podstaw jeśli nie miał wcześniej czegoś takiego w ofercie-(szukanie auta do przymiarki,ściąganie wymiarów,dopasowywanie)-ale może jak chodzi o płytę jaką miał w ofercie to uda Ci się namówić-napisz do niego i sytuacja będzie jasna.Z płytą zrobiłem już przeszło 70 tys i żadnych problemów niema a od nie jednego kamienia na polnej czy leśnej drodze uratowała-no i człowiek nie jedzie cały czas w stresie..

Komentarz

• Maciejs
            Drive
            • 2009
            • 70

Właśnie jestem też zainteresowany płyta Mrova ale nic nie znalazłem ani strony. Napisałem meila poprzez OCP zobaczymy czy się odezwie

Komentarz

• luks
              Ambiente
              • 2009
              • 240

po opisach tej płyty wynika, że jest zrobiona profi i goście czerpią z doświadczeń w rajdach. nie ukrywam, że tamtejsza cena była bardzo atrakcyjna.. teraz widać zmienili profil dzialalności..
              a może znacie kogoś z głową na karku zdolnego zrobić to porządnie z Wrocławia i okolic, to chętnie przyjmę namiar.
              skoda
              fuckyeah!

Komentarz

Pracuję...