Zakup nowej Octavii

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ferd
    Rider
    • 2011
    • 320

pandzik

Nie chodziło o to, aby marpol nie zakładał autoalarmu. Jak nie ma fabrycznego alarmu w Skodzie to owszem niech mu salon założy coś w prezencie, niech mu założy autoalarm za 200-300 złotych A NIE ZA 1000 ZŁOTYCH. Za 1000 złotych to mu poza ASO założą taki autoalarm, że mucha nie siada.

Nie wiem jak kolega będzie załatwiał ubezpieczenie. Jak przez dilera, to niech mu do pełnego AC założą jakaś tania blokadę, a później kolega sobie doposaży wóz w dobry autoalarm. Będzie miał wtedy 3 zabezpieczenia czyli immo, blokadę i autoalarm. Od przybytku głowa nie boli.

Mnie kiedyś takie właśnie ASO przekręciło na autoalarmie do nowego samochodu :evil:

Po co więc mają przekręcić kolegę marpola. Oczywiście najważniejsze jest dobre i pełne (bez różnych złodziejskich wyłączeń) ubezpieczenie AC

Komentarz

• Ceed1
      Rider
      • 2012
      • 461

Maicroft. "W tej cenie 62tys to lekko mozna miec 1.4 lub 1.8 TSI Elegance". 1,8 TSI Elegance kosztuje 85800. Ty mówisz o 62000. Czyli upust 23800. No co Ty..... Chyba coś nie tak?

Komentarz

• marpol
        Rider
        • 2011
        • 350
        • Octavia III (5E3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM
        • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Wielkie dzięki za sugestie, alarm będzie fabryczny. Cena mojego Ambitiona to 65.500 z alarmem oczywiście, metalikiem, climatronickiem, radiem Swing, zapasowym kołem, no i dywanikami. W momencie zamawiania lepszej oferty nie znalazłem. Warunek jeden trzeba, brać w kredycie, takie są wymogi w Superauto24, no ale współpracują z pięcioma bankami i symulacja, jaką mi zrobili bije na głowę Volkswagen Bank, więcej szczegółów podam po finalizacji.

Komentarz

• Eidos71
          RS
          • 2011
          • 2050
          • Octavia II (1Z3)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Maicroft
          W tej cenie 62tys to lekko mozna miec 1.4 lub 1.8 TSI Elegance Trzeba tylko szukac
          Chyba na otomoto.pl w dziale "używane"... Nówki 1.4 TSI poniżej 72-75.000 (nie mówiąc już o 1.8 TSI) w opcji Elegance nigdzie nie kupisz... A jeżeli masz takie dojścia, aby za 62.000 "lekko" mieć takie nowe Octy, to daj mi cynk - chętnie się zadłużę i kupię kilka, aby zaraz potem odsprzedać je z zyskiem i "pocałowaniem ręki".
          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Moze ciutke przesadzilem, ale jak 1.8TSI Ambition dla klienta z ulicy kosztuje 67tys, to ja mysle, ze z tej ceny mozna jeszcze cos urwac. A 62tys kosztuje 1.2TSI Family+(czyli cos co stoi wyzej niz Ambition), wiec nie powiecie ze 1.4 w tej cenie, a moze i nawet z lepszym wypasie nie bedzie.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• marpol
              Rider
              • 2011
              • 350
              • Octavia III (5E3)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM
              • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Mój Ambition 1.4 TSi bez lakieru metalicznego, bez alarmu, bez Climatronica kosztowałby 60 tysięcy. Niestety ceny katalogowe nawet koła zapasowego nie wliczają, stąd wydają się tak bardzo atrakcyjne... na pierwszy rzut oka oczywiście.

Komentarz

• tokolosz
                Rider
                • 2010
                • 519
                • Volvo

Ja miałem 16% rabatu w Emidzie na zakup auta - 1.8 tsi Elegance kombi z kołem zapasowym i jakimiś pierdołami typu chlapacze dywaniki, listwy progowe, cornery, chromowane końcówki, itd. ale auto było już na produkcji i nie mogłem nic zmienić (koloru, felg, wyposarzenia itd.) mi tylko chodziło o czas odbioru do miesiąca i się udało.
                Grand Scenic 2.0T Initiale 05'
                Służbowe: Berlingo 1.6hdi 92 Selection 15'
                Była 4 x Octavia: 04' O1 fl Elegance Combi ASV
                08' O2 Elegance Combi BKC
                11' O2 fl Elegance Combi CDAA
                99' O1 SLX Combi AHF

Komentarz

• MICHAŁL
                  Classic
                  • 2012
                  • 3

Witam jutro jadę zarejestrować nową Octavię Tour i z tablicami mam się pojawić u dealera.Jakież było moje zdziwienie jak się dowiedziałem że jutro może jeszcze nie być do odbioru(tankowanie gazu i jeszcze jakieś testy)Moje pytanie brzmi czy też tyle czekaliście?
                  Michał

Komentarz

• Rosomak
                    L&K
                    • 2011
                    • 1365
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez MICHAŁL
                    Moje pytanie brzmi czy też tyle czekaliście?
                    Tzn. ile? Ja 6m-cy i 2tyg!

Zwróć uwagę na sprężyny z tyłu, czy nie siedzi za nisko! Jak tak, to męcz dealera o wymianę w ramach gwarancji!
                    Przeczytaj ten temat: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...9990995b874630
                    Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
                    http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
                    Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• MICHAŁL
                      Classic
                      • 2012
                      • 3

Tzn. 2m-ce i 2tyg.Chodzi mi o to że auto u dealera było już w piątek a jutro środa 5-ty dzień i dalej doposażają auto?W co?Myślałem że zarejestruję Octavię przywiozę blachy-przykręcą i odjazd.A tu się okazuje że odbiór auta może jutro być a nie musi.Zobaczymy jestem dobrej myśli.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.Nowy.
                      Michał

Komentarz

• patrykL
                        Rider
                        • 2009
                        • 588

a lpg dokupiles?

Komentarz

• MICHAŁL
                          Classic
                          • 2012
                          • 3

Tak samochód jest z LPG.Ale nic nie płaciłem, załapałem się na promocję.
                          Michał

Komentarz

• patrykL
                            Rider
                            • 2009
                            • 588

i pewnie dlatego tak sie przedluza

Komentarz

• marpol
                              Rider
                              • 2011
                              • 350
                              • Octavia III (5E3)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                              • CJSA 1.8 TSI 180 KM

No to kurier z dokumentami już w drodze, dzisiaj zapuka do drzwi z papierami do rejestracji. Oj nadchodzi wiekopomna chwila rejestracja, a później już tylko oczekiwanie na sygnał do odbioru auta i wycieczka do Krakowa mam jeszcze takie pytanko. Ubezpieczenie na moja sprzedana Polówkę kończy się 27 maja, jakieś dwa tygodnie na piśmie złożyłem wypowiedzenie, czy wobec tego powinienem tez dostarczyć do ubezpieczyciela kopię umowy sprzedaży samochodu, czy nie jest to konieczne?

Komentarz

• Rosomak
                                L&K
                                • 2011
                                • 1365
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez marpol
                                czy wobec tego powinienem tez dostarczyć do ubezpieczyciela kopię umowy sprzedaży samochodu, czy nie jest to konieczne?
                                jeżeli sprzedałeś samochód z ubezpieczeniem, to dla własnego interesu powinieneś przedstawić umowę sprzedaży z adnotacją Wydz. Komunikacji o zbyciu pojazdu, ubezpieczycielowi...
                                Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
                                http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
                                Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

A mozna sprzedac auto bez OC, bo ja tego nie widze. W dobie obecnych przepisow, to mozna chyba dogadac sie, ze ktos bedzie jezdzil na tym OC powiedzmy 7 dni, po czym go oddaje i Ty go wypowiadasz. Przeciez auto musi miec ciaglosc OC, a nie kazdy chce kupujac w niedziele auto korzystac z direct ubezpieczenia
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• marpol
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 350
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Samochód oczywiście sprzedałem z ubezpieczeniem, mało tego nowa właścicielka zamierza nadal w tym samym zakładzie autko ubezpieczyć. Wiem, że jeśli, odpukać, coś by się jej losowego przytrafiło, a raczej mojemu byłemu samochodowi, ja bym był w kręgu "zainteresowanych" Zaryzykowałem i nie zgłosiłem do ubezpieczyciela sprzedaży auta. Zastanawiam się tylko, czy po jakimś czasie nie odezwą się do mnie z naliczonymi "jakimiś" kosztami, bo słyszałem, że i takie praktyki co niektórych ze strony ubezpieczyciela spotykały.

Komentarz

• Zorr
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2110

marpol, czy te praktyki się nie skończyły od początku tego roku?

o tutaj coś w temacie:
                                      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Masz umowe KS na ktorej jest data, ja jeszcze pisze godzine. Po tych cyfrach moze nawet wpasc pod pociag i Twoje znizki sa bezpieczne.

Najwazniejsze z tego chyba to
                                        Przy sprzedaży/kupnie używanego samochodu polisa będzie ważna tylko do końca okresu, na który została zawarta. Umowa podpisana przez poprzedniego właściciela będzie automatycznie wygasać. Będziesz mógł też wypowiedzieć "odziedziczoną" umowę OC u agenta w dowolnym momencie jej trwania (dotychczas miałeś na to miesiąc). UWAGA! Sprzedając auto, masz obowiązek poinformowania o tym swojego ubezpieczyciela w ciągu 14 dni i przekazania mu danych nowego właściciela.

http://www.mowimyjak.pl/praca-i-kari...106_36277.html
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• ryjeks
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 488
                                          • Octavia III combi (5E5)
                                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Wielkie dzięki za sugestie, alarm będzie fabryczny. Cena mojego Ambitiona to 65.500 z alarmem oczywiście, metalikiem, climatronickiem, radiem Swing, zapasowym kołem, no i dywanikami
                                          Jaka cena wyszła z cennika i jaki upust otrzymałeś w takim razie ?

Czy zgłosiłeś się mailowo po indywidualne oferty do InterAuto, Emidy z Krakowa i Carsedu z Mińska ??
                                          Były gorsze od tej autocentrum24 ?

Komentarz

• marpol
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 350
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                            • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Ryjeks moja konfiguracja katalogowo wyniosła 72730 oczywiście po upuście 5 tysięcy od producenta. Cena jaka mi przygotowano to 65500, kolejną otrzymałem 66000, no i tylko te dwie brałem pod uwagę. Sperauto mi taka sumę wywalczyło, ale oni mają lepsze układy z dealerami po prostu, bo swój samochód będę odbierał w salonie w Krakowie. No i taki pytanie mi się ciśnie. Jeśli chodzi o techniczne oględziny nowego autka w salonie, to bardzo mocno wczytałem się w we wszelkie Wasze sugestie. Sen z powiek raczej spędza mi traktowanie auta podczas powrotu do domu, a droga pokaźna go na pierwszą jazdę czeka. Około 750 kilometrów mnie dzieli od Krakowa Jakich obrotów się trzymać, no i jak powstrzymać zapędy do wduszania pedału gazu I jeszcze jedno, czy można odbierać auto z salonu w sobotę, bo to dla mnie bezalternatywne rozwiązanie?

Komentarz

• Eidos71
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2050
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ryjeks - tak poza tematem: Twoja Fabia to RS ze 180-konnym silnikiem ?
                                              marpol - silnik dociera się i układa, więc nie butuj go od razu. Daj mu się najpierw porządnie rozgrzać, a potem nie przekraczaj tych 3500 obr/min. Z odbiorem auta w sobotę nie powinno być problemu - na pewno są czynni do godz. 14:00, więc (o ile kasa będzie na ich koncie) wydadzą Ci auto. Wcześniej tylko zadzwoń do nich i uprzedź ich o swojej wizycie.
                                              Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                              MOJA FURKA

Komentarz

• ryjeks
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 488
                                                • Octavia III combi (5E5)
                                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Ryjeks moja konfiguracja katalogowo wyniosła 72730 oczywiście po upuście 5 tysięcy od producenta. Cena jaka mi przygotowano to 65500
                                                Czyli niecałe 16% razem z tą "5" od Skody.
                                                To już chyba bardzo dobry wynik, gdzieś mi się o uszy obiło 18% ale nie jestem pewien.
                                                Niech się wypowiedzą najlepiej Ci którzy niedawno kupili, to będzie można coś porównać.

[ Dodano: Pią 25 Maj, 12 17:00 ]
                                                Zamieszczone przez Eidos71
                                                ryjeks - tak poza tematem: Twoja Fabia to RS ze 180-konnym silnikiem ?
                                                Tak. Ale w wyborze silników nie ma do wyboru 1.4 TSI CAVE, więc dałem CAXA

Komentarz

• marpol
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 350
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                                  • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Dziękuję za informacje, będę go bardzo pieszczotliwie traktował, przynajmniej zagwarantuję sobie bezmandatową jazdę Pytałem o ten sobotni odbiór, dlatego, że Pan z Superauto nastraszył, że w sobotę jest tylko jeden pracownik na tak zwanym dyżurze i stąd mogą być komplikacje z wydaniem auta. Przyznam, że troszkę dziwna ta informacja, ale wolę jednak dmuchać na zimno i się upewniać.

Komentarz

• Eidos71
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2050
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez ryjeks
                                                    Tak. Ale w wyborze silników nie ma do wyboru 1.4 TSI CAVE, więc dałem CAXA
                                                    Jezusie... :shock: Ależ to musi się odpychać... Nie jest trudno utrzymać autko na drodze...? Taka moc w takim autku... Tylko silnik wyżyłowany...
                                                    MOJA FURKA

Komentarz

Pracuję...