Zakup nowej Octavii

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ryjeks
    Rider
    • 2010
    • 488
    • Octavia III combi (5E5)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Eidos71
    Jezusie... Ależ to musi się odpychać... Nie jest trudno utrzymać autko na drodze...? Taka moc w takim autku... Tylko silnik wyżyłowany...
    Bardzo przyjemne auto w prowadzeniu i w tej cenie i wyposażeniu na tą chwilę w zasadzie nie ma konkurencji na rynku.
    Wystarczająco komfortowe, oszczędne i szybkie :diabelski_usmiech
    Szczerze można polecić o ile ktoś nie potrzebuje przepastnego bagażnika Octavii

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rvkfS0GZhtA[/youtube]

Komentarz

• Eidos71
      RS
      • 2011
      • 2050
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Cena trochę wysoka... (prawie taka, jak za moją Octę). Ale mina gościa w większości klekotów, albo w kilkuletnim BMW, lub Golfie zostającym 2 długości za Tobą po starcie na światłach - bezcenna...
      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• ryjeks
        Rider
        • 2010
        • 488
        • Octavia III combi (5E5)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Eidos71
        Cena trochę wysoka...
        -10% od cennika.
        Za 180KM, DSG z łopatkami, climatronic, skrętne reflektory, koła 17", komplet poduszek itd. cena poniżej 70kzł wydaje się być dobrą ofertą.
        Przed zakupem miałem na "tapecie", Octavię, Golfa, Leona, Fabię i po długich analizach wybór padł na Fabię :wink:
        Dobra, koniec OT.

Komentarz

• Zorr
          RS
          • 2011
          • 2110

ryjeks, no i kręci się do 7000obr
          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• marpol
            Rider
            • 2011
            • 350
            • Octavia III (5E3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM
            • CJSA 1.8 TSI 180 KM

No już dłużej nie mogę zwlekać i muszę się pochwalić, iż od piątku w garażu gości dostojna, a jakże Octavia. To może kilka słów o tym pamiętnym 8 czerwca Noc z czwartku na piątek spędzona w autobusie relacji Kołobrzeg-Kraków. Wczesnym rankiem marsz na Rynek i obejście Sukiennic, ciepła herbatka i teleportowanie się taksówką do Inter Auto, tak już oczekiwał mnie Pan Jakub (serdecznie dla niego pozdrowienia!!!) Oj, z racji na długą autobusową podróż miałem czas na lekturę Waszych sugestii, dotyczących odbioru nowego auta (oj kilka wydruków się tego uzbierało) Tak się zastanawiałem, czy w tych emocjonujących chwilach będę miał ochotę na tak kompleksowe sprawdzanie nowego autka. No i oczywiście nie uległem sugestiom, żeby sprawdzać podwozie, czy odlew szyb. Za to Pan Jakub poświęcił mi sporo czasu (chociaż przyznam, że na czasie mi zależało, bo i do domu blisko 800 km i jeszcze nasi mieli wygrać z grekami więc otrzymałem od Pana Jakuba wszelkie informacje, zajrzeliśmy pod maskę, do bagażnika, do wszystkich schowków itd. Odpaliliśmy autko podziękowaliśmy sobie i można było ruszyć drogę. Przyznam, że sporo poczytałem o traktowania mojego TSI, więc początkowo bardzo spokojnie, bo myślałem, że od razu wskoczę na 5000 obrotów i nie przekroczę przy tym 90 km/h a całej doby wracać ochoty nie miałem Ale jak tylko wskoczyłem na A4 to przekonałem się, że jadąc 140 km/h mogę trzymać obroty około 3200, oczywiście pokusa przyspieszenia kroku była, bo jakoś tak niepostrzeżenie sięgnąłem 180 km/h, ale bardzo szybko poszedłem po rozum do głowy. Zadowolenie z jazdy trudne do opisania, poprzednio ujeżdżałem VW Polo, zakupione jako nowy i wówczas robiła na mnie wrażenie, ale po chwyceniu kierownicy Skody zostałem totalnie rozmiękczony. W najśmielszych marzeniach i dumaniach nie sądziłem, że tak się tym autkiem płynie, coś rewelacyjnego. Wykonanie w środku też dla mnie rewelacyjne, odgłosy radyjka, sama słodycz. Już teraz wiem, że za każdym razem wsiadając do mojej Skody będę poddawał się nieopisanej rozkoszy z przemieszczania się nią. Wybaczcie za zbyt długa opis, ale zapewniam Was, że chcąc opisać wszelkie moje doznania i euforyczne zachwyty, musiałbym Was zamęczyć konkretnym tomiskiem Pragnę wszystkim podziękować za rady, sugestie, podpowiedzi, zbicia z tropu. Z niekłamaną satysfakcją chylę czoła przed wszystkim, którzy wnieśli nawet najmniejszy wkład w mój wybór, który okazał się dla mnie tak satysfakcjonującym. Dzięki!!!Aha, jeszcze jedno Jakoś nadal nie mogę uwierzyć, że już JĄ mam

Komentarz

• słoń
              Elegance
              • 2010
              • 777

gratuliren

Komentarz

• Seba79_Szczecin
                Ambiente
                • 2011
                • 231

No to gratulacje i pochwal się swym nabytkiem w odpowiednim dziale.
                Gdy wszyscy myślą, że się czegoś nie da zrobić, wtedy pojawia się ten który nie wie, że się nie da i to robi.

nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50170

Komentarz

• Ceed1
                  Rider
                  • 2012
                  • 461

Jaką masz pojemność? TSI przy 140 mają 3tyś obr. a nie 3200.

Komentarz

• marpol
                    Rider
                    • 2011
                    • 350
                    • Octavia III (5E3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Mam 1.4 TSI i te 3200 to około, generalnie trzymałem 3000 tysiące obrotów

Komentarz

• yogi_at_pozen
                      Rider
                      • 2011
                      • 418

marpol,

gratulacje nabutku i wielu przejechanych kkm.
                      jeszcze tylko zmien dane samochodu w opisie i bedzie git malina...

Komentarz

• Ajs
                        Drive
                        • 2010
                        • 47

Zanim znajdę czas na wpisanie się w odpowiednim dziale kilka zdań tu, bo mam wrażenia podobne do autora.
                        Od 2 tygodni mam przyjemność dosiadania czarnej octavki 1.4 TSI Elegance + DSG i za sobą jedną dłuższą trasę Warszawa - Kraków. Samochód służbowy, paliwo też, więc nie zważam na spalanie i powiem Wam, że do dziś trudno mi uwierzyć, że to (teoretycznie) tylko 122 KM. Wcześniej jeździłem wszystkimi trzeba modelami Focusa (wszystkie w benzynach) i po tych dwóch tygodniach noszę się z zamiarem napisania oficjalnego pisma do Forda z wyrzutem, że powinni się wstydzić nieumiejętności stworzenia w tym segmencie czegoś, co dorówna Octavii. Skoda jest znacznie wygodniejsza (mam 2 dzieci) i o NIEBO cichsza - w pięciobiegowej wolnossącej fokusowej benzynie przeloty na trasie z prędkością 120-140/h były wykańczające. Wracając z Krakowa podpiąłem się pod piękne Shelby (było co podziwiać) i zupełnie 'niechcący' oprzytomniałem przy 200 km/h (łokieć żony pomógł wrócić na ziemię), będąc w szoku, że mam wciąż tylko ok. 4000 obrotów i jest tak cicho (mam lekkiego fioła na tym punkcie). Po czym Shelby ze zdziwienia zjechało na prawy pas, żeby mnie przepuścić

Podsumowując jednym z ulubionych forumowych stwierdzeń - banan mi z gęby nie schodzi a DSG zasługuje na pomnik za komfort jazdy.

Na koniec trzy krótkie pytania (sorry za offtop):
                        - który serwis Skody polecacie (Wa-wa i okolice)?
                        - kto może podpiąć moją czeszkę pod komputer i powłączać wszystkie te użyteczne funkcje o których czytałem na forum? W instrukcji piszą, że MaxiDot powinien poradzić sobie z większością z nich, ale najwyraźniej nie w moim sofcie.
                        - jedyny mankament jaki do tej pory wyhaczyłem to głośna praca silnika tuż po odpaleniu (niezależnie od temperatury zewnętrznej) - mogę się tym nie niepokoić?

Pozdrawiam wszystkich, szkoda, że nie mogę wrzucić wlepki i Was pootrąbiać

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                          RS
                          • 2010
                          • 2822

Zamieszczone przez Ajs
                          który serwis Skody polecacie (Wa-wa i okolice)?
                          olać ASO :diabelski_usmiech DGW ogarnie temat bezbłędnie a jak już koniecznie się kolega upiera, to w dziale "polecane warsztaty i sklepy" coś się znajdzie co polecają inni :szeroki_usmiech
                          Zamieszczone przez Ajs
                          kto może podpiąć moją czeszkę pod komputer i powłączać wszystkie te użyteczne funkcje o których czytałem na forum?
                          podjedź na spota, Koledzy powinni pomóc
                          Zamieszczone przez Ajs
                          jedyny mankament jaki do tej pory wyhaczyłem to głośna praca silnika tuż po odpaleniu (niezależnie od temperatury zewnętrznej) - mogę się tym nie niepokoić?
                          przypadłość opisywana na forum .... TTTM ops:
                          Zamieszczone przez Ajs
                          szkoda, że nie mogę wrzucić wlepki
                          to też da się załatwić... na spocie, razem z kodowaniem prawie gratis, jedynie pizzę trzeba chłopakom postawić :lol: :diabelski_usmiech
                          SPOT Poznań:
                          .....
                          ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• Ayu
                            RS
                            • 2009
                            • 4154

Ajs, jeśli pracodawca nie zezwala Ci na wlepkę zawsze możesz zaopatrzyć się w klubowe podkładki pod tablice rejestracyjne. ASO - dokładnie - w odpowiednim dziale jest info jw. i te ulepszenia właśnie najlepiej na spocie.

Komentarz

• Ajs
                              Drive
                              • 2010
                              • 47

Dzięki, Panowie

I (mam nadzieję) do zobaczenia na spocie

Komentarz

Pracuję...