Zamieszczone przez Filmowiec
gwizd turbo sprezarki na postoju
Zwiń
X
-
Hołdys Królem jestttt........
----------------------------------------
Octavia 1,9 TDI/ASV/110KM Drive
----------------------------------------
CB Johny II + Presidet ML-145
----------------------------------------Tagi: Brak
-
-
witajcie, z góry przepraszam jeśli taki post już był ale mam dosłownie 10min dostepu do kompa. Mam pytanie, czy ktoś z Was miał lub słyszał o sytuacji kiedy podczas postoju (czy na luzie czy na sprzęgle) slychać charakterystyczny gwizd turbosprężarki... Generalnie zadnych dziwnych zachowań silnika nie ma ale troche mi sie to dziwne wydaje... autko ma juz 187tyś, 1.9TDI, 90KM, 2003r
odczytam niestety w okolicach 24września.. pozdrówki
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez bartolini1978Mam i Ja . W nowym Turbo tysz gwizda
Komentarz
-
TTTM
Już jakiś czas temu wlaśnie to zauważyłem. Tematu nie poruszłaem bo uznałem, ze TTTM.
Teraz trafiłem na ten topic i na szczęście tylko to potwierdziło moje przypuszczenie, które wczesniej jednak nie było poparte waszymi uwagami. A wielu z Was też tak ma.
Mam i ja. :szeroki_usmiech
Kolejny raz sie przekanałem, że to forum jest nam potrzebne. Jednym może mniej innym więcej.
Dobrze, że jesteśmy tutaj.
ciężko jest lekko żyć,
Komentarz
-
-
Czyli jest to normalne ? przykro mi ale chyba nie ja do 82kkm tego nie mialem przy 88kkm pojawilo sie :shock: a mianowicie przy zimnym mam cisze a na cieplym jest tylko ja nie musze czekac 5 min jest odrazu z tym ze jest to dziwne dlatego ze pojawilo sie to w dni upalne . a gwizd dochodzi pomiedzy gietkim laczem a katalizatorem pod maska nie slychac :?:Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
bezduszny
Trzeba zastrzec, że to dotyczy tylko silników TDI.... w TB nie ma czegoś takiego.
Sprężarka zaczyna "żyć" od około 2500 obr/min...
Komentarz
-
bezduszny
W TDI sprężarki "dają" już odpowiednie odczuwalne dla kierowcy ciśnienie doładowania od niskich obrotów... w TB zazwyczaj od około 2500/2700. Do tych obrotów TB zachowuje się właścicie jak silnik bez turbo (potocznie nazywa sie to dziurą turbo).
Powyzej tego zakresu obrotów w TB jest już FUN :diabelski_usmiech
Komentarz
Komentarz