Stalowe 16 do O1 Tour Sport

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mareczek
    Classic
    • 2007
    • 25

dla Ziomala też jest prezent http://video.interia.pl/obejrzyj,fil...5%82oskie_Show
  • Hanz2k
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 522

Tour Sport ma alu 16 z RSki. Czy ktoś mógłby poradzić jakie stalowe 16 kupić? Przymierzam się do zimówek a z informacji pozyskanych (na razie) wynika że stalowe 16 były tylko dla RSki i muszę kupić 15.
    Hanz2k
    1,8 T by MT
    :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Jakie masz tarcze?? 288mm czy 312mm. Jak 288 to mozesz spokojnie kupic 15" felge stalowa, jak masz 312 to musisz kupic 16" fele i nie ma z tym najmniejszego problemu, sam takie mam. Przy heblach 280 i 288 mozna smialo zakladac 16" tylko opona jest cos kolo 100zl drozsza na sztuce, mimo ze to mniej gumy musza dac na taka opone :szeroki_usmiech
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Hanz2k
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 522

Rozumiem że układ śrub mocujących w 15 standard i 16 RS jest ten sam. Czyli nie muszę szukać jakiś wymyślnych felg, wystarczy że jest napisane że do Okty. Swoją drogą chcę wziąć 16 aby używać opony Run Flat - widziałem w dobrej cenie Goodyeary 16 Run Flat zimowe.
        Hanz2k
        1,8 T by MT

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Do Octy I maja byc fele 5x100 i tyle, czy to felga 14 czy 20" to, sie akurat nie zmienia

Jaki model tych opon?? Bo tez musze kupic co najmniej 2 sztuki przed zima
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Hanz2k
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 522

Goodyear EAGLE GW3 195/55R16 87H ale muszę się jeszcze dowiedzieć jak to z tymi run flatami jest bo chyba trzeba mieć system sygnalizacji utraty ciśnienia w oponie
            Hanz2k
            1,8 T by MT

Komentarz

• grzegorz
              Ambiente
              • 2005
              • 128
              • Octavia II combi (1Z5)
              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
              • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Hanz2k
              Goodyear EAGLE GW3 195/55R16 87H ale muszę się jeszcze dowiedzieć jak to z tymi run flatami jest bo chyba trzeba mieć system sygnalizacji utraty ciśnienia w oponie
              To takie będą 1cm niższe od serii, chyba, że myślałeś o 205/55R16.
              życie zmienia marzenia ...
              1.9TDI ALH powered by MT: 120KM/260Nm

Komentarz

• Masmo
                L&K
                • 2005
                • 1145

Zamieszczone przez grzegorz
                To takie będą 1cm niższe od serii, chyba, że myślałeś o 205/55R16.
                Tylko 5,5 mm. Ale na zimę lepiej nie mieć mniejszej średnicy więc optymalnie kupić seryny rozmiar 205/55R16.
                Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

To opona 195/55/16 ma inna wysokosc niz opona 205/55/16 :?: Bo mnie to bardzo akurat interesuje, bo z pewnych wzgledow nie chce 205 i wolalbym zalozyc 195
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Masmo
                    L&K
                    • 2005
                    • 1145

Zamieszczone przez Maicroft
                    To opona 195/55/16 ma inna wysokosc niz opona 205/55/16 :?: Bo mnie to bardzo akurat interesuje, bo z pewnych wzgledow nie chce 205 i wolalbym zalozyc 195
                    No jasne! wysokość opony =195*55% lub 205*55%
                    Wygodny kalkulator off-raod'owców mieszających z rozmiarami:

Do swojej na lato kupiłem 205/65/15. Montaż na wiosne. Sam jestem ciekawy jak bedzie jeździć.
                    Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• grzegorz
                      Ambiente
                      • 2005
                      • 128
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
                      • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Masmo
                      Tylko 5,5 mm. Ale na zimę lepiej nie mieć mniejszej średnicy więc optymalnie kupić seryny rozmiar 205/55R16.
                      OK, miałem na myśli średnicę zewnętrzną opony (205mm - 195mm)*2*55% = 11mm.
                      życie zmienia marzenia ...
                      1.9TDI ALH powered by MT: 120KM/260Nm

Komentarz

• misiekwaw
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7715
                        • Ford

Re: Stalowe 16 do O1 Tour Sport

Tour Sport ma alu 16 z RSki. Czy ktoś mógłby poradzić jakie stalowe 16 kupić? Przymierzam się do zimówek a z informacji pozyskanych (na razie) wynika że stalowe 16 były tylko dla RSki i muszę kupić 15.
                        jezeli to Tour SPort 1.8T 150KM a nie Tour RS to wystarcza 15tki
                        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                        http://www.disi-tune.pl
                        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                        Był WRX
                        Była Octa

Komentarz

• gugu
                          Classic
                          • 2006
                          • 7

Zamieszczone przez MisiekWAW
                          jezeli to Tour SPort 1.8T 150KM a nie Tour RS to wystarcza 15tki
                          Potwierdzam dowiadywałem się w serwisie i mogą być 15.
                          A tak przy okazji stoję dokładnie przed tym samym problemem ale raczej wezmę 15.

z informacji pozyskanych (na razie) wynika że stalowe 16 były tylko dla RSki
                          Stlową 16 masz w bagażniku na zapasie. Przy zakupie można porównać.

Komentarz

• Hanz2k
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 522

Dzięki wszystkim. W tej chwili faktycznie skłaniam się ku 15 do tego oponki 195/65 R15H Goodyear Ultra Grip 7 (w dobrej cenie na www.opony.com.pl) - będą miały tą samą średnicę co 205/55 R16. Co do RunFlat-ów raczej nie wejdę w temat. Bez sygnalizacji przebicia opony można się na nich zabić. Gratki dla wszystkich za pomoc.
                            Hanz2k
                            1,8 T by MT

Komentarz

• Masmo
                              L&K
                              • 2005
                              • 1145

Dzięki wszystkim. W tej chwili faktycznie skłaniam się ku 15 do tego oponki 195/65 R15H Goodyear Ultra Grip 7 (w dobrej cenie na www.opony.com.pl) - ......
                              Mam takie oponki na zimę. Polecam. A lepszą cenę masz tu:

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...