Moja jak byla seryjna, to bez jakis specjalnych zabiegow w trasie spalala w okolicach 4,5l. Tak wiec jak sie postarac, to zejscie ponizej 4l jest realne.
Nowa Octa 130 PD
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Basel
Nowa Octa 130 PD
Witam wszystkich
jestem tutaj nowy tak więc witam i pozdrawiam wszystkich.
Jestem szczęśliwym posiadaczem Octavi 130 PD 2004. Auto jak narazie spisuje sie dobrze, chodź zrobiłem dobiero niecałe 8 tys. Jest jednak jedna sprawa, która mnie denerwuje. Chodźi o to, że trakcie odpalania silnika jeszcze przed uruchomieniem rozrusznika, zaraz po uruchomieniu zapłonu, z tylnej części samochodu wydobywają się dziwne dźwięki. Jest to coś w rodzaju chrobotania, tak jakby coś sie odpowietrzało i wydawało przy tym dziwny odgłos.Może to coś z pomy paliwa w baku o ile takowa jest? Dzieje się tak tylko wtedy kiedy mam zalane mniej niż pół baku, powyżej połowy nic takiego nie ma miejsca. Nie dzieje się tak też kiedy ponownie wyłaczę zapłon i właczę go jeszcze raz. Próbowałem już różnego paliwa lepszej jakości i dalej jest to samo. Nie wiem czy czekać z tym do przeglądu na 15000 czy może lepiej wcześniej udać sie do serwisu?Co wy na to?
-
Basel
Już sie przywitałem w odpowiednim miejscu, sorki za przeoczenie
a jeżeli chodzi o ten dzwięk to myślisz że jest ok?nie wiem może mam kota w baku, co mi parcha za każdym razem jak przekręcę zapłon.
pozdrawiam
Komentarz
-
Już sie przywitałem w odpowiednim miejscu, sorki za przeoczenie
a jeżeli chodzi o ten dzwięk to myślisz że jest ok?nie wiem może mam kota w baku, co mi parcha za każdym razem jak przekręcę zapłon.
Ja tam nigdy sie nie przysluchuje czy cos piszczy przy starcie czy nie. Jak bardacha nie da oznak zycia to wtedy bede sie martwil :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Basel
-
Basel
-
Gość
U mnie to bulgotanie jest codziennie, brzmi jakby pompa paliwowa przeganiała powietrze przez chłodnice paliwa pod prawym przednim progiem.
Komentarz
-
Zamieszczone przez jedrzejmWitajcie, ja u siebie nie slysze zadnego bulgotania przy zaplonie. Owszem slychac jak staruje system (pod maska), ale chrobotania nie slysze. Mam Octavie po tuningu elektronicznym 140 KM...
Masz model, ktory nie ma pompy w baku, dlatego nie slyszysz.
Hamowales auto po tuningu?TDI 205PS
Komentarz
-
Komentarz