Tour z LPG. Tektura w bagażniku odstaje.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kisiel89
    Classic
    • 2014
    • 8

vtaxi, na początek możesz zdjąć rurę idącą od EGR-a i klapki gaszącej ( wystarczy zdjąć taki drut blokujący rurę przy klapce i ją wyciągnąć z obsady ) i zajrzeć do środka jak to wygląda z ilością syfu. Zdjęcie klapki też nie jest trudne - jedna wtyczka i chyba 3 szt. śrub ampulowych i moduł klapki wyjdzie na zewnątrz ( uwaga między modułem klapki a EGR-em jest gumowy oring ) - będziesz wtedy widział jak wygląda EGR i czy warto go wyciągać do czyszczenia.
  • mplutek
    Classic
    • 2012
    • 28

2 dni temu odebrałem swoją piękną Octavie z LPG.

W domu zauważyłem że tekturowa pokrywa w bagażniku, która zakrywa butlę w miejscu koła nie może do końca ułożyć się w swoim miejscu. Dwie śruby które są przykręcone do butli wystają na jakieś 5mm i powodują że pokrywa (powierzchnia do ładowania) kiwa się na boki.

Czy ktoś miał taki problem? Co tym zrobić. Serwis?
    Fotografia Ślubna

Komentarz

• cezaryaksum
      Ambiente
      • 2010
      • 126

zacznij od poczytania a nie zakładania nowego tematu. Masz o LPG temat poniżej.
      pozdrawiam

Komentarz

• mplutek
        Classic
        • 2012
        • 28

Zamieszczone przez cezaryaksum
        zacznij od poczytania a nie zakładania nowego tematu. Masz o LPG temat poniżej.
        No ale spokojnie. Poczytałem i poszukałem odpowiedzi nie znalazłem. Jeżeli coś przeoczyłem to przepraszam, proszę o link do takiego tematu.
        Fotografia Ślubna

Komentarz

• Andrzej.P
          RS
          • 2011
          • 1516
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ogólny o LPG w Tourze: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=60277

Nie tak dawno wrzucałem fotki, jak mam u siebie butlę (z tym, że nie jest to "fabryczny" gaz) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=953112#953112

Swoją drogą dziwne, że wystają te 2 śruby od dekla butli.
          Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
          FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

• kc2ine
            Ambiente
            • 2012
            • 134

Re: Tour z LPG. Tektura w bagażniku odstaje.

Zamieszczone przez mplutek

W domu zauważyłem że tekturowa pokrywa w bagażniku, która zakrywa butlę w miejscu koła nie może do końca ułożyć się w swoim miejscu. Dwie śruby które są przykręcone do butli wystają na jakieś 5mm i powodują że pokrywa (powierzchnia do ładowania) kiwa się na boki.
            dlatego tak jak wspominalem wazny jest service gdzie zakladamy LPG a nie tylko salon jak kupujemy auto. Na Twoim miejsciu bym reklamowal i niech poprawiaja jak spartaczyli.

Komentarz

• mplutek
              Classic
              • 2012
              • 28

Zamieszczone przez kc2ine

dlatego tak jak wspominalem wazny jest service gdzie zakladamy LPG a nie tylko salon jak kupujemy auto. Na Twoim miejsciu bym reklamowal i niech poprawiaja jak spartaczyli.

Gaz był fabrycznie w aucie tzn. zakładany w salonie skody Emida w Krakowie. Myślę że wykonam telefon tam w poniedziałek. Te śruby można chyba w dość prosty sposób zastąpić innymi ale... oni są od tego.
              Fotografia Ślubna

Komentarz

• kc2ine
                Ambiente
                • 2012
                • 134

Gaz był fabrycznie w aucie tzn. zakładany w salonie skody Emida w Krakowie. Myślę że wykonam telefon tam w poniedziałek. Te śruby można chyba w dość prosty sposób zastąpić innymi ale... oni są od tego.
                dzieki za info zeby unikac serwisu Emidy, bylem tam raz w salonie i tez beznadziejny.

A przy okazji jezeli LPG jest nie zakladany przez fabryke skody to nie jest fabryczny i daleko mu do takowego...

Komentarz

• seba.79
                  Drive
                  • 2012
                  • 75

Myślę, że śruby mocujące są identyczne w każdym zestawie. Możę ten typ tak ma, u mnie też odstaje ale bardzo nieznacznie. Pozdro

Komentarz

• baca10
                    RS
                    • 2009
                    • 6225

Dwie śruby które są przykręcone do butli wystają na jakieś 5mm i powodują że pokrywa (powierzchnia do ładowania) kiwa się na boki.
                    kup gumowy dywanik do bagaznika i problem zniknie :szeroki_usmiech

Komentarz

• mplutek
                      Classic
                      • 2012
                      • 28

Zamieszczone przez seba.79
                      Myślę, że śruby mocujące są identyczne w każdym zestawie. Możę ten typ tak ma, u mnie też odstaje ale bardzo nieznacznie. Pozdro
                      Czyli nie jestem sam W sumie na upartego można w tekturze w miejscu tych śrub jakieś otwory wywiercić i powinno wszystko wskoczyć na swoje miejsce. Tylko nie po to brałem auto z salonu aby teraz kombinować.

Co do serwisu Emidy to jeszcze tam nie byłem więc nie wypowiem się.

[ Dodano: Nie 22 Lip, 12 21:14 ]
                      Zamieszczone przez baca10
                      Dwie śruby które są przykręcone do butli wystają na jakieś 5mm i powodują że pokrywa (powierzchnia do ładowania) kiwa się na boki.
                      kup gumowy dywanik do bagaznika i problem zniknie :szeroki_usmiech
                      Problem nie zniknie tylko będzie zamaskowany. Kupię dywanik bo to fajna rzecz ale nie ze względu na śruby.
                      Fotografia Ślubna

Komentarz

Pracuję...