vtaxi, na początek możesz zdjąć rurę idącą od EGR-a i klapki gaszącej ( wystarczy zdjąć taki drut blokujący rurę przy klapce i ją wyciągnąć z obsady ) i zajrzeć do środka jak to wygląda z ilością syfu. Zdjęcie klapki też nie jest trudne - jedna wtyczka i chyba 3 szt. śrub ampulowych i moduł klapki wyjdzie na zewnątrz ( uwaga między modułem klapki a EGR-em jest gumowy oring ) - będziesz wtedy widział jak wygląda EGR i czy warto go wyciągać do czyszczenia.
Tour z LPG. Tektura w bagażniku odstaje.
Zwiń
X
-
Tour z LPG. Tektura w bagażniku odstaje.
2 dni temu odebrałem swoją piękną Octavie z LPG.
W domu zauważyłem że tekturowa pokrywa w bagażniku, która zakrywa butlę w miejscu koła nie może do końca ułożyć się w swoim miejscu. Dwie śruby które są przykręcone do butli wystają na jakieś 5mm i powodują że pokrywa (powierzchnia do ładowania) kiwa się na boki.
Czy ktoś miał taki problem? Co tym zrobić. Serwis?
-
-
Ogólny o LPG w Tourze: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=60277
Nie tak dawno wrzucałem fotki, jak mam u siebie butlę (z tym, że nie jest to "fabryczny" gaz) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=953112#953112
Swoją drogą dziwne, że wystają te 2 śruby od dekla butli.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Re: Tour z LPG. Tektura w bagażniku odstaje.
Zamieszczone przez mplutek2 dni temu odebrałem swoją piękną Octavie z LPG.
W domu zauważyłem że tekturowa pokrywa w bagażniku, która zakrywa butlę w miejscu koła nie może do końca ułożyć się w swoim miejscu. Dwie śruby które są przykręcone do butli wystają na jakieś 5mm i powodują że pokrywa (powierzchnia do ładowania) kiwa się na boki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kc2ineZamieszczone przez mplutek2 dni temu odebrałem swoją piękną Octavie z LPG.
Gaz był fabrycznie w aucie tzn. zakładany w salonie skody Emida w Krakowie. Myślę że wykonam telefon tam w poniedziałek. Te śruby można chyba w dość prosty sposób zastąpić innymi ale... oni są od tego.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mplutekGaz był fabrycznie w aucie tzn. zakładany w salonie skody Emida w Krakowie. Myślę że wykonam telefon tam w poniedziałek. Te śruby można chyba w dość prosty sposób zastąpić innymi ale... oni są od tego.
A przy okazji jezeli LPG jest nie zakladany przez fabryke skody to nie jest fabryczny i daleko mu do takowego...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez seba.79Myślę, że śruby mocujące są identyczne w każdym zestawie. Możę ten typ tak ma, u mnie też odstaje ale bardzo nieznacznie. Pozdro
Co do serwisu Emidy to jeszcze tam nie byłem więc nie wypowiem się.
[ Dodano: Nie 22 Lip, 12 21:14 ]
Zamieszczone przez baca10Zamieszczone przez mplutekDwie śruby które są przykręcone do butli wystają na jakieś 5mm i powodują że pokrywa (powierzchnia do ładowania) kiwa się na boki.
Komentarz
-
Komentarz