Octavia Tour - refleksje użytkowników.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rosomak
    L&K
    • 2011
    • 1365
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Koledzy z uwagi że już eksploatujemy swoje O2Tour około 2 lat, chciałbym się dowiedzieć czy przez ten czas macie jakieś problemy z autem, jakie przebiegi czy z instalacją LPG LR (głównie) jakieś problemy?
    (Nie chodzi mi o sprężyny tył - to opisany problem)
    Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
    http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
    Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• DJ MŁODY
      RS
      • 2007
      • 5908
      • Octavia II (1Z3)

u mnie jedynym problemem była stacyjka problem był tez opisany ( pandzik , ... )

byłem 3 razy w ASO niestety nie udało im się rozwiązać problemu

( sadze ze była gdzieś za bardzo dokręcona śrubka :wink: )

problem po dłuższym czasie sam ustąpił obecnie wszystko oki
      pozdrawiam Adam
      Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• obrus
        Elegance
        • 2011
        • 783
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dobijam do 59 kkm. W sumie to tylko 1x łącznik stabilizatora, czujnik przy listwie lpg, szumi wiatr przy lewym lusterku, ubywa oleju przy szybkiej jeździe autostradowej, pęknięta szyba czołowa (mea culpa) no i teraz co uzupełnię płyn chłodzący to za kilka dni znowu jest na minimum a zatem nie dolewam.

Komentarz

• kapi
          L&K
          • 2009
          • 1174
          • Fabia combi

Zamieszczone przez mkania777
          Koledzy z uwagi że już eksploatujemy swoje O2Tour około 2 lat, chciałbym się dowiedzieć czy przez ten czas macie jakieś problemy z autem, jakie przebiegi czy z instalacją LPG LR (głównie) jakieś problemy?
          (Nie chodzi mi o sprężyny tył - to opisany problem)
          przebieg 62kkm. od 2011
          wymienione wtryskiwacze LPG na gwarancji,
          wymienione znaczki - logo - schodził lakier,
          teraz już po gwarancji - akumulator się skończył :/
          olej ubywał na początku - teraz już nie ubywa - jazda mieszana autostrada / miasto - często 4-5,5 krpm.
          chyba będzie tuleja wahacza do wymiany. zobacze na wiosne co szarpaki powiedzą ( nie mylić z "obecną wiosną")
          były problemy ze wstecznym, ale po jakiejś "regulacji" wszystko działa jak należy. - również ten sam objaw miałem w służbowej skodzie O2T

podsumowując - lać i jeździć.
          OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• rafall79
            Drive
            • 2010
            • 89

Ja uzytkuje tour 2 od prawie 3 lat i napotkaly mnie takie problemy oprocz sprezyn:
            1. Zarowka w bagazniku czasem nie swieci, na razie nie zajmuje sie tym - czekam do lata. Gdy zarowka nie swieci to rowniez kontrolka otwarcia klapy nie zapala sie.
            2. Czasem na wolnych obrotach na LPG falowaly obroty. ASO nie potrafilo sobie poradzic - ich rozwiazanie to wgranie nowej mapy. Podczas przegladu przy 45tys gazownik stwierdzil uboga mieszkanke na wolnych obrotach. Po ingerencji na wolnych obrotach silnik pracuje na LPG identycznie jak na benzynie.
            3. Podczas przegladu przy 45 tys mechanior stwierdzil, ze slyszy niepokojacy halas z okolic rozrzadu. Szczerze to nigdy nie zwracalem na to uwagi. Teraz troche sie tym zaniepokoilem. Jesli jest ktos z Mlawy lub okolic to chetnie bym posluchal waszego silniczka jak pracuje czy tez u Was slychac cos z okolic rozrzadu. Przeciez nie bede wymienial rozrzadu przy takim malym przebiegu.

Wiecej usterek nie mialem. Ogolnie jestem zadowolony z zakupu i poki co nie zaluje. Samochod wygodny i tani w eksploatacji.
            Rafał

Komentarz

Pracuję...