ja miałem podobne objawy u siebie..z tym ze u mnie autko zaczynało puchnac dopiero od 3 biegu..im wyższy bieg tym przy nizszych obrotach traciło moc..a wygladało to podobnie jak u ciebie np 4 bieg przy 5 tys na chwilę traciło moc..a potem dalej ciągneło.......w moim prezypadku powodem była kiepska spręzarka i/lub pekniety kolektor wydechowy....nie wiem która z tych rzeczy bo obie wymieniłem razem...objaw znikł...aha ja mam benzynę.....ale moze to być to... :idea: :?:
fabryczne niutki 2.0 TDI
Zwiń
X
-
fabryczne niutki 2.0 TDI
Papiery podaja 320Nm przy 1750-2500 rpm :?
Jak to rozumiec bo pierwszy raz spotykam sie zeby podany byl jakis zakres obr dla max wartosci.... znaczyloby to ze w tym zakresie jest idealnie plasko caly czas 320Nm... ale tak sie chyba nie zdarza, zazwyczaj jest chyba jakas wartosc szczytowa krzywej momentu w jednym punkcie :?:A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
-
-
Re: fabryczne niutki 2.0 TDI
Zamieszczone przez MachPapiery podaja 320Nm przy 1750-2500 rpm :?
Jak to rozumiec bo pierwszy raz spotykam sie zeby podany byl jakis zakres obr dla max wartosci.... znaczyloby to ze w tym zakresie jest idealnie plasko caly czas 320Nm... ale tak sie chyba nie zdarza, zazwyczaj jest chyba jakas wartosc szczytowa krzywej momentu w jednym punkcie :?:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Re: fabryczne niutki 2.0 TDI
Zamieszczone przez MisiekWAWzadna nowosc :szeroki_usmiech :wink: dla Octy RS był podany zakres obrotów gdzie teoretycznie moment był stały :idea:A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mancer w innym wątkuFabrycznie obowiązują inne normy badań na hamowni. Bardziej korzystne dla producentów. Robi się je na obciążeniówce silnikowej z góry na dół :!:. (...) Wykresy Mastersa są z inercji dół->góra i nie można zupełnie ich porównywać z deklaracjami producenta.TDI 205PS
Komentarz
-
Komentarz