Octavia RS 2.0 tfsi - warto?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez leszekmw
    Zamieszczone przez Flame
    Na pewno urok RS też polega na tym, że jest jedną z niewielu Skód na którą zwraca się uwagę na ulicy.
    sorki , ale on sie niczym nie różni od normalnej o2fl , tylko diodami. za to przed fl to się zgodzę , to wtedy różnica była i to znaczna na + dla rs.
    zgadzam sie.

jedyna roznica IMHO to niebieski (o ile se taki ktos zamowi) kolor lakieru - ten taki a la subaru od biedy... - wtedy po prostu ten RS wyglada inaczej... bo ma inny kolor... ale bialy czy czerwony albo czarny.. to oprocz spoilerka z tylu wyglada dla zwyklego zjadacza kielbasy jak kazda O2. Ale podobnie jest z Golfem GTI - tylko milosnicy motoryzacji od razu moga rozpoznac ze to jakis "dziwny" Golf... dla zwyklego zjadacza chleba roznicy prawie golym okiem nie widac... obok mojego osiedla facet z osiedla obok ma bialego Golfa (czyli jak ja), tyle ze hehe GTI... - z zewnatrz wyglada bardzo podobnie, glowna roznica jest taka ze on ma czarne alufelgi (brzydkie...)... no wiec dzwonie raz do Zony i mowie ze czekam przy ulicy w zaparkowanym samochodzie. No i widze ze ona potem wychodzi... i drepcze do... tego Golfa... a a ja stalem z tylu... Ale z drugiej strony to zaleta RS i GTI ze mozna objechac roznych gosci w drozszych i okazalych samochodach... jakas tam Octavia czy jakims tam Golfem hehe ;-))))
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• uisats
      Classic
      • 2012
      • 23

Mi się podoba RS po fl i właśnie to, że taki szaraczek potrafi więcej aniżeli wygląda. Dla tych co go znają, zaraz zauważą, a dla reszty będzie zwykłą Octavią. Raz mnie taka wyprzedzała na trasie i wtedy się zainteresowałem tym autem.

Swoją drogą, czekam wciąż na jazdę próbną i wtedy zdecyduje czy biorę czy nie.

Komentarz

• leszekmw
        RS
        • 2005
        • 5356

uisats, uwierz mi , w dzisiejszym czasie octavia2 w obojętnie jakiej wersji nie jest więcej warta jak 80tyś zł . to stary , mało komfortowy jak za swoja cenę samochód. podejrzewam że wybrał bym s2 1.4tsi niż O2 170KM gdybym stał przed takim wyborem. tym bardziej że premiera O3 coraz bliżej. weź sobie na testowych jazdach najpierw superba a potem O2 , ale w takiej kolejności , to będziesz wiedział o czym mówię.
        co prawda nie jeździłem nigdy superbem ale jeżdżę O2 i golfem VI to już mam porównanie . popytaj również marlejaktóry jeszcze 2 miesiące temu twierdził inaczej... a jeżeli rozmawiam z kolegami którzy jeżdżą O2 i nówką suprbem platyną równocześnie , jak np neck99 i oni mówią że te auta dzieli przepaść jeżeli chodzi o wyciszenie i komfort , to ja im wierzę.
        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
        GVI 1.4TSI
        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• uisats
          Classic
          • 2012
          • 23

Ok, nie jechałem jeszcze więc nie wiem. Będę miał porównanie z CC, Passatem (jazdy próbne w Poznaniu) i innymi samochodami, którymi miałem okazję jeździć w ostatnim czasie (A4 1.8T z CVT, Cruze, Hyundai Sonata 2.4, Camry, Camaro, Mustang, Commodore. I mam tu na myśli kilka tygodni jazdy a nie dwie przejażdżki obwodnicą. Superb mi się nie podoba niezależnie od tego od której strony na niego patrzę. Golf jest za mały. Focus ST mały, kombi nie chcę. Naprawdę nie ma niczego na rynku co mi odpowiada...

Jeśli mi się nie spodoba to nie kupię. Na nową O3 nie będzie mnie stać, poza tym samochód chce zmienić teraz a nie za pół roku.

Komentarz

• leszekmw
            RS
            • 2005
            • 5356

Zamieszczone przez uisats
            Superb mi się nie podoba niezależnie od tego od której strony na niego patrzę.
            no niestety mi też choc ja biorę pod uwagę tylko kombi. oczywiście mówimy o wyglądzie zewnątrz bo w środku jest ok. ale jak tak sie patrzę po tych wszystkich autach to chyba jednak superb w platynie wygrał by ze wszystkimi innym opcjami / w tym samym przedziale cenowym/ .
            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
            GVI 1.4TSI
            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• SS
              RS
              • 2010
              • 16209
              • Superb III (3V3)

uisats, jak kupowałem w 2010 roku to też miałem taki problem. Skody nie brałem pod uwagę a właśnie na niej stanęło. 80 tyś to nie mało(w moim przypadku), z drugiej strony jak masz określone wymagania dla samochodu to ciężko kupić nowy za posiadaną kwotę. Używane to loteria. W końcu trafiłem przypadkiem do salonu Skody. Wziąłem 1.8TSi bo na co dzień wystarczy a jak mi się skończy leasing i będą fundusze to się pomyśli nad wzmocnieniem :diabelski_usmiech . Nie pamiętam kto to pisał na forum ale 1.8TSi po modyfikacjach nie ustępuje jakoś znacząco wzmocnionemu RS. Tyle, że więcej musisz wymienić żeby moc ogarnąć i wygląda inaczej.
              Pisał Sebastian

Komentarz

• blackrs
                RS
                • 2008
                • 4826
                • Superb II combi (3T5)
                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

jak będziesz zamawiał to pamietaj o forumowych dilerach zawsze dostaniesz niezłą cene albo sporo dodatków a przy takiej kwocie to sporo % urwiesz od ceny katalogowej
                BYŁA o1 rs
                BYŁA o2 1.6
                JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Coke
                  Elegance
                  • 2010
                  • 771
                  • Octavia II (1Z3)
                  • AUM 1.8 20VT 150 KM
                  • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez leszekmw
                  Zamieszczone przez Coke
                  niewiem jak wypada manual ale mierzyłem RS TDI Combi na 18tkach bardzo drogim profesjonalnym sprzętem i od 0-100 km/h wychodziło z DSG - 8.4 s.
                  w jaki sposób startowałeś ?
                  z launch controlla, z wyłączonym całkiem climatronickiem, z wyłączonymi światłami i wyłączonym radiem :diabelski_usmiech

nie do końca zgadzam się że fura się nie wyróżnia, latałem akurat białym RSem Combi na 18tce to oglądali się za nim na ulicy, na światłach nikt nie chciał się ciąć bo się bali, nawet łepki w bmw e46 coupe nie chcieli sobie siary narobić bo widzieli że RS i nie wiedzieli że diesel pod maską
                  Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• uisats
                    Classic
                    • 2012
                    • 23

Koledzy i koleżanki, co sądzicie o tym:

EDIT szkoda: nie ten temat :idea:

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                      RS
                      • 2010
                      • 2822

uisats, jakbym widział furę JanuszB...
                      może to nawet jego ? :idea:

[ Dodano: Wto 23 Paź, 12 10:20 ]
                      hehe... szkoda czuwa :lol: :diabelski_usmiech
                      SPOT Poznań:
                      .....
                      ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• Psycho Dad
                        Rider
                        • 2009
                        • 629

nowy film z III link
                        Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• EustachyMotyka
                          Classic
                          • 2012
                          • 1

Zamieszczone przez Psycho Dad
                          nowy film z III link
                          Dobry świr
                          http://www.carlena.pl/pl/p/BAROKOWY-...NASZYJNIK/3191

Komentarz

• Andja
                            Rider
                            • 2006
                            • 596

chyba popsuta bo poboczem jedzie ;-)
                            jak takie zmiany maja tylko być to porażka :|

Komentarz

• Flame
                              Elegance
                              • 2010
                              • 898

Zamieszczone przez Coke

nie do końca zgadzam się że fura się nie wyróżnia, latałem akurat białym RSem Combi na 18tce to oglądali się za nim na ulicy, na światłach nikt nie chciał się ciąć bo się bali, nawet łepki w bmw e46 coupe nie chcieli sobie siary narobić bo widzieli że RS i nie wiedzieli że diesel pod maską
                              No właśnie ja też kilka razy widziałem, raczej duży respekt innych wobec RS.
                              ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Andja
                                przecież to ulep, na bank auto będzie inaczej wyglądać, szczególnie tylne lampy

[ Dodano: Czw 25 Paź, 12 17:13 ]
                                Zamieszczone przez Flame
                                Zamieszczone przez Coke

No właśnie ja też kilka razy widziałem, raczej duży respekt innych wobec RS.
                                jeżdżąc moją padliną też nie często mam z kim posparować na drodzę a jest w czarnym a nie białym kolorze :szeroki_usmiech
                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• cezaryaksum
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 126

Zamieszczone przez Andja
                                  tydzień temu pod torwarem stała na czeskich blachach ale na tył się nie przyglądałem.
                                  pozdrawiam

Komentarz

• tomekjmopl
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1187
                                    • Opel
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

piramida, tylko Ciebie najpierw słychać a potem widać - miałem kiedyś tę przyjemność posłuchać na Turowicza

Komentarz

• DJ MŁODY
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 5908
                                      • Octavia II (1Z3)

uisats, bież i sie nie zastanawiaj
                                      jak bym miał 100-wke też bym zakupił
                                      porozmawiaj z Danielciem z forum napewno da Ci dopry upust i doposażenie
                                      pozdrawiam Adam
                                      Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• Psycho Dad
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 629

A mi jak spadnie śnieg ... zaczyna się marzyć 4x4 ...
                                        Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez tomekjmopl
                                          piramida, tylko Ciebie najpierw słychać a potem widać - miałem kiedyś tę przyjemność posłuchać na Turowicza
                                          Na Turowicza to lubie dać po garach :lol:

[ Dodano: Sob 27 Paź, 12 21:22 ]
                                          Zamieszczone przez Psycho Dad
                                          A mi jak spadnie śnieg ... zaczyna się marzyć 4x4 ...
                                          niestety taka prawda... auto może mieć i 100 koni mniej od mojej a i tak z kreski nawet się nie przystawiam ops:
                                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• paweł2
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1405

Zamieszczone przez perfex
                                            To unowocześniony motorek 1.8TSI - 180km/250Nm i 7,2 s do setki.
                                            Wlasnie wie ktos moze czy to ten motor juz na pasku?zamiast lancuszka.
                                            Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• uisats
                                              Classic
                                              • 2012
                                              • 23

No to stało się... jestem szczęśliwym posiadaczem RS'a Pierwsze 300km to dużo frajdy, szczególnie z DSG. Na razie delikatnie i z wyczuciem, ale czuć potencjał drzemiący pod maską.

Dzięki wszystkim wypowiadającym się za opinie i sugestie, a użytkownikowi xxxmikey w szczególności - za fachowe porady i pełen profesjonalizm.

Pozdrawiam!

Komentarz

• blackrs
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 4826
                                                • Superb II combi (3T5)
                                                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

no i elegancko gratulacje i bezawaryjności a autem pochwal sie w dziale nasze auta chetnie zobaczymy co kupiles
                                                BYŁA o1 rs
                                                BYŁA o2 1.6
                                                JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• xxxmikey
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 351

Zamieszczone przez uisats
                                                  No to stało się... jestem szczęśliwym posiadaczem RS'a Pierwsze 300km to dużo frajdy, szczególnie z DSG. Na razie delikatnie i z wyczuciem, ale czuć potencjał drzemiący pod maską.

Dzięki wszystkim wypowiadającym się za opinie i sugestie, a użytkownikowi xxxmikey w szczególności - za fachowe porady i pełen profesjonalizm.

Pozdrawiam!
                                                  ops:
                                                  jak już mówiłem osobiście i pisałem w @... Szerokiej drogi, niech służy. No i mnóstwa frajdy z jazdy :!:
                                                  Jeszcze raz gratulacje 8)
                                                  Moja toczka -> tu

Komentarz

• SS
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 16209
                                                    • Superb III (3V3)

uisats, powodzenia, szerokiej drogi i niech się auto nie znudzi
                                                    Pisał Sebastian

Komentarz

Pracuję...