Zamieszczone przez Mariusz87
Listwa Omegas
Zwiń
X
-
Listwa Omegas
Witam. Już drugi raz od założenia sekwencji padła mi ta nieszczęsna listwa. Auto ma 4 lata. Pierwsza padła po dwóch latach ,ale wymienili ja w ramach gwarancji. Teraz znowu zapaliła się kontrolka "check point" i diagnoza serwisu skody jak wyżej. Do wyłożenia w serwisie 1200 zł. Zastanawiam się czy ta listwa jest tak wadliwa czy serwis chce na mnie zarobić. Ale patrząc na cenę to napewno nie zrobię tego u nich. Czytając neta silnik jest jednym z lepszych do zagazowania - 1,6 MPI. Jeśli ktoś zna dobrego gazownika z Bydgoszczy prosze o kontakt. Pozdrawiam
-
-
Do wyłożenia w serwisie 1200 zł.Kod:http://allegro.pl/listwa-wtryskiwacze-med-omegas-4-cyl-landi-renzo-i2721364998.html
Przy wymianie oczywiście filtry także, można też węże od reduktora poprzez f.f. lotnej, do listwy.gazu, bo dogania nas starość!
Komentarz
-
-
A ten "check point" powoduje że w ogóle nie można jechać na LPG ? Bo jeśli jest inaczej to jest nadzieja... :lol: U mnie tez się pojawił check ale ja zamiast oddać auto do ASO (nawet próbowałem ale kazali mi przyjechać za kilka dni bo mieli problemy z diagnostą etc.) kupiłem sobie na Allegro interface za 30 zł , do tego soft za 0 zł i samodzielnie zestroiłem auto. Check'a nie widziałem już od 2 lat a do tego wyeliminowałem to delikatne szarpanie na wolnych obrotach o którym pisze sporo osób więc nie zawsze listwa kwalifikuje się do wymiany... Na niski rachunek w ASO to bym raczej nie liczył bo to firma (jak każda) nastawiona na zysk.Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
Komentarz
-
-
Re: Listwa Omegas
Zamieszczone przez rayaki444diagnoza serwisu skody jak wyżej. Do wyłożenia w serwisie 1200 zł. Zastanawiam się czy ta listwa jest tak wadliwa czy serwis chce na mnie zarobić.
Komentarz
-
-
Kolego rayaki444, o ile masz od nowości listwę wtryskową MED i padła Ci juz 2-gi raz, to cos jest nie tak z Twoja instalacją lub tankujesz badziewny gaz. Te listwy są jednymi z najlepszych listew. Ja robię juz na swojej prawie 90 tys. bez żadnych najmniejszych problemów.
Skąd wiesz że padła listwa wtryskowa ? Co z napięciem zasilającym cewki, co z ciśnieniami, co z dyszkami w koelktorze wlotowym ? A świece, kable, styki elektryczne ? Pewny jesteś że np. masz dobrą kolejność wtrysków do odpowiednich cylindrów ? Ktoś to sprawdzał ? W ASO z reguły kompletnie nie znają się na diagnostyce Omegasa, potrafią go ładnie założyć i nic więcej. gazownicy także o Omegasie z reguły nie mają bladego pojęcia i strzelają w ciemno. Zwykle zakładają STAGi i BRC. Omegas to inna liga. Musisz podjechać do autoryzowanych stacji Landi Renzo (np. do Mikołowa) i tam na pewno powiedzą, co jest nie tak.
Moim zdaniem masz zupełnie inny problem, a padające wtryskiwacze LPG to tylko następstwo tego problemu, a nie źródło problemu.Pozdrawiam tom_tom
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft
Za 1000zl, to bym wywalil to gowno spod maski i wsadzil STAGa zostawiajaca tylko parownik i butle z wezami.
[ Dodano: Sro 17 Paź, 12 11:40 ]
Zamieszczone przez tom.tomJa robię juz na swojej prawie 90 tys. bez żadnych najmniejszych problemów.
A gazownicy jak zwykle - "listwa do wymiany".gazu, bo dogania nas starość!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicrofti wsadzil STAGa
[ Dodano: Sro 17 Paź, 12 15:26 ]
Zamieszczone przez djwyrebasA gazownicy jak zwykle - "listwa do wymiany".
Komentarz
-
-
Za 1000 z robota, to kolega nie ogarnie STAGa 300/4 + 4 Hanki + jakis reduktorek np AC 150 albo KME Silver. Taki zestawik ciut wiecej, wychodzi nie cale 1200 + robota pewnie z 300zl. Ale zestaw ma znow gwarancje na 2 lata, jest IMO lepszy i bardziej rozwojowy niz gotowy kit jaki jest teraz. Od biedy reduktor mozna zostawic.
Pewne jest, ze bedzie jedna znaczaca roznica, Hanki beda cichutkie, a te listwy tluka sie strasznie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZa 1000 z robota, to kolega nie ogarnie STAGa 300/4 + 4 Hanki + jakis reduktorek np AC 150 albo KME Silver. Taki zestawik ciut wiecej, wychodzi nie cale 1200 + robota pewnie z 300zl. Ale zestaw ma znow gwarancje na 2 lata, jest IMO lepszy i bardziej rozwojowy niz gotowy kit jaki jest teraz. Od biedy reduktor mozna zostawic.
Pewne jest, ze bedzie jedna znaczaca roznica, Hanki beda cichutkie, a te listwy tluka sie strasznie.
Zakład w Strzale k. Siedlec.
W cenie oczywiście późniejsze regulacje itp.gazu, bo dogania nas starość!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djwyrebasza max 1200zł gazownik proponował przeróbkę, tj. pozostawienie tylko butli, instalki na staga 300 w ciągu jednego dnia z gwarancją 2letenią bez limitu km.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftSTAGa 300/4 + 4 Hanki + jakis reduktorek [...] KME Silver.
No chyba, że gdzieś na allegro kupic Medy i podmienić pojedynczy wtryskiwacz albo całą listwę.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
Komentarz