U mnie taki objaw podobny do ssania powietrza (szumi) z lewej stronu po lekkim dodaniu gazu i odpuszczeniu. Ale to ewidentnie tylko podczas spadku obrotów na biegu jałowym.
Alarm
Zwiń
X
-
Alarm
Mam problem z alarmem. Niedawno mi akumulator siadł, a jak go już naładowałem to zauważyłem, że zamykając samochód pilotem nie zamyka dżwi. Alarm sie uzbraja i jest wszystko ok oprócz centralki. Chciałem jeszcze dodać, że centralka jest sprawna i działa tylko jak zamykam samochód kluczykiem. Chciałbym wiedzieć czy jest jakiś sposób naprawienia tego samodzielnie czy musze jechać do jakiegoś warsztatu. Może komuś już takie coś sie przydażyło i wie jak usunąć taką usterkę. Alarm był zakładany przez Skode a firma produkująca alarm to "Texalarm".
-
-
Znaczy alarm działa, wyje itd tylko nie zamyka drzwi? A centralny z guzika lub klucza działa? Jeżeli tak to alarm jakby nie był podpiety do centralnego? Może ktoś grzebał w alarmie. Ale to może niech sie wypowie ktoś kto ma podobny alarm bo ja mam jakie "chujwieco"Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
może to głupie co napisze ale...
Jakis czas temu alarm zaczał mi świrować też niezamykał się centralny, migał co chwila kierunkami wył. niewiedziałem co zrobić a byłem na działce więc wyłączyłem syrenkę i odłączyłem akumulator samochód postał jakiś czas a powłączeniu zasilania okazało się że wszystko działa więc może najpierw spróbuj go w ten sposób może zadziała. zawsze najlepiej od najproszrzego rozwiązania zacząć :wink:
Komentarz
-
-
Odłańczałem akumulator już ale tylko na minutke góra dwie ale nie na dłużej. nie prubowałem na dłuzej dziś moze zostawie go na noc bez zasilania i rano będzie git. Mam nadzieje, że poskutkuje terapia wstrząsowa bo zamykanie samochodu z kluczyka jest uciążliwe jak tego dawno sie nie robiło.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GuciekOdłańczałem akumulator już ale tylko na minutke góra dwie ale nie na dłużej. nie prubowałem na dłuzej dziś moze zostawie go na noc bez zasilania i rano będzie git. Mam nadzieje, że poskutkuje terapia wstrząsowa bo zamykanie samochodu z kluczyka jest uciążliwe jak tego dawno sie nie robiło.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruS
Kurde ja nawet nie mialbym takiej opcji. Zamki w mojej Skodzie zostaly zabite przez nieuzywanie. Zadne wd40, ani nic innego ich nie rusza. :?Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
Wiecman,
Nie wiem wlasnie czy centralny w Octavii jest pneumatyczny czy elektryczny. Ale chyba wina nie dzialania lezy w tym ze trzeba by bylo mechanizmy przesmarowac jakims psikadlem od srodka i wydaje mi sie ze to by pomoglo. Wina moze tez lezec w zasniedzialych stykach, ale w to watpie.
A czy jak otwierasz z kluczyka to otwieraja sie wszystkie drzwi czy ten nie zawsze??
Bo cos podobnego dzieje sie znajomemy w Seacie, ale mowi ze nie moze czasem zamknac i otworzyc jednych drzwi. Zamek tak jakby chcial sie ruszyc ale nie starcza mu sil. Jak jest cieplo dziala bez problemu.
Komentarz
-
-
Jakie masz kluczyki?? Klucz z CZ w jednym a oprocz tego alarm z CZ z drugiego pilota z alarmu FOX?? Czy moze jeszcze jakos inaczej. Czy ten CZ masz fabryczny czy to jakis dokladany.
Niestety nie poskutkowało odłączenie akumulatora na noc.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GuciekJakie masz kluczyki?? Klucz z CZ w jednym a oprocz tego alarm z CZ z drugiego pilota z alarmu FOX?? Czy moze jeszcze jakos inaczej. Czy ten CZ masz fabryczny czy to jakis dokladany.
Niestety nie poskutkowało odłączenie akumulatora na noc.
A czy centralny zamek byl razem z autem czy to dodatkowo byl montowany. Z reguly jest tak ze alarm ma swoja centralke ktora jest zdalnie oblugiwana z pilota. Taka centralka ma dopiero polaczenie z sterownikiem centralnego zamka. Sa dwa przewodziki i w tym miejscu bym szukal dziury w calym. Jesli centalka od alarmu jest pod maska to tam poruszac wszystkie kabelki moze mu pomoze, bo na rozbieranie zawsze jest czas Jak piszesz ze sam alarm chodzi tzn ze z polaczeniem radiowym wszytsko ok, a sam centralny z kluczyka to on tez dziala i ma zasilanie (oczywiscie jesli wszystkie drzwi z niego sie zamykaja/otwieraja).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftWiecman,
Nie wiem wlasnie czy centralny w Octavii jest pneumatyczny czy elektryczny. Ale chyba wina nie dzialania lezy w tym ze trzeba by bylo mechanizmy przesmarowac jakims psikadlem od srodka i wydaje mi sie ze to by pomoglo. Wina moze tez lezec w zasniedzialych stykach, ale w to watpie.
A czy jak otwierasz z kluczyka to otwieraja sie wszystkie drzwi czy ten nie zawsze??
Bo cos podobnego dzieje sie znajomemy w Seacie, ale mowi ze nie moze czasem zamknac i otworzyc jednych drzwi. Zamek tak jakby chcial sie ruszyc ale nie starcza mu sil. Jak jest cieplo dziala bez problemu.
ten problem powtarza sie od nowości co zime juz 4 zimy wiec jakos do tego przywyklem ale robi sie to troche wkurzajace!! :evil:
a jak otwieram przez pilota to zamek jakby chcial sie otworzyc a nie starcza mu sil :evil:
Komentarz
-
-
No to na 100% jesli z klucza idzie a z pilota nie ma sil to mechanizmy. One poprostu pomarzna i nie maja takiej sily. Faktycznie denerwujace troche. Jak bedzie cieplej i bedzie Ci sie chcialo to przesmarowal bym te wszystkie mechanizmy w srodku moze cos temu pomoze.
A probowales robic na dwa razy. Nacisnac raz zeby otwarl potem jeszcze raz zamknac i znow otworzyc bo wtedy troche sie rozrusza i powinien calkiem otwierac.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft
A probowales robic na dwa razy. Nacisnac raz zeby otwarl potem jeszcze raz zamknac i znow otworzyc bo wtedy troche sie rozrusza i powinien calkiem otwierac.
a jak nasmarowac - rozebrac zdzwi czy prysnac z gory albo z boku
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wiecmantzn jak jest za niska temperatura to nawet to nie pomaga!! to skutkuje do -2 stopni (okolo)
a jak nasmarowac - rozebrac zdzwi czy prysnac z gory albo z boku
Zamieszczone przez KmabZobacz czy przypadkiem wszystko jest w porzadku z bezpiecznikami.
Ale to spadek napiecia na takim zasniedzialym bezpieczniku bylby straszny. Sam kiedys szukalem dziury w calym przy okazji nie swiecenia jednej z zarowek a przyczyna byl glupi bezpiecznik ktory wygladal na dobry, a jak sie mu potem przygladnalem to szczelil ale tak ze raz byl a raz nie :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz