jeszcze 11 dni do spota postaram się być
dziwny odgłos po zapaleniu
Zwiń
X
-
zibio, nikt tu raczej wrozka nie jest.
Sprobuj opisac jaki to dzwiek, oraz w przyblizeniu z ktorej czesci auta sie wydobywa.
Wtedy mozna cos probowac prorokowac."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Słychc to gdzieś z silnika. Coś jakby przeciąganie łańcucha, albo raczej jak wiertarke udarową z mechanicznym udarem, ale nie tak głośno. Pojawia się to zaraz po odpaleniu na zimnym silniku i trwa nie dłużej niż sekunde do półtorej. Odpala super, później też chodzi ładnie. Jak go kupowałem,(ok 2500 km temu ) też to usłyszałem, ale diler twierdził że to jest normalne bo to jest coś podobnego jak ssanie w benzynowym. Oczywiście zaraz po nabyciu dałem zrobić rozżąd, komputer wskazywał wszystko ok. ale wtedy były cieplejsze dni i tego nie było słychać. Może to faktycznie nic groźnego ale wolałbym to usłyszeć nie od dilera.
zibs
Komentarz
-
-
Posluchajcie probek dzwiekowych tutaj
Zgrzyty, piski i stuki podczas uruchamiania zimnego silnika
moze to ten sam problem jaki mnie dotknal
w wypowiedziach znajdziecie rozwiazanieOctavia I, 1.9TDI, 90KM
Komentarz
-
-
U mnie od wczowraj pojawił się podobny problem, odkąd temp spadła poniżej 0 jak samochód jest zimny tuż po odpaleniu słychać dziwny odgłos, jakby coś przez chwilę nie miało smarowania, czy jakby trudno miało ruszyć trwa to chyba max 3 sekundy a potem ju ż normalnie pracuje silnik.
Odgłos dziwny budzący we mnie strach, że coś jest nie tak? Poradźcie coś.
Komentarz
-
-
Jak zapale to przez chwile jest taki halas i wydaje mi sie, ze w tym momencie silnik dopasowuje kat wtrysku i potem jest juz cisza.
Jak przez 100kkm nic sie nie stalo, to nie planuje aby cos wyszlo teraz. Stare sieczkarnie mialy regulowany kat wtrysku na dzwignie i jak zapalily to dopiero byl odglos
przem1978, Jak zmniejszysz lub zwiekszysz predkosc nadmuchu to bedzie lepiej to slychac, a czy sie konczy, rok temu slyszalem ze czasem popiskuje, teraz tez czasem mu sie zdarzy i nie sadze, aby chcial sie zatrzec. Jak cos to bedzie do rozbiorki
Komentarz
-
-
Panowie głowy nie dam sobie uciąć ale rękę...
Jest coś takiego jak hydrauliczne popychacze i to one hałasują w 99 przypadkach na 100
A czy to jest norma... Powiem tak: 30000 temu wymieniałem wszystkie choć były zużyte tylko 3 i jeśli założyłbym np. ORI to pewnie na wiosne nie musiałbym ich znów wywalać a tak, wcześniej klepały tylko 3 a po założeniu FEBI i 30tyś przelotu, klepią chyba wszystkie. Oczywiście przy uruchamianiu zimnego silnika po nocy, dopóki popychacz nie napełni się olejem, te stuki słychaćNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaJest coś takiego jak hydrauliczne popychacze i to one hałasują w 99 przypadkach na 100
A czy to jest norma... Powiem tak: 30000 temu wymieniałem wszystkie choć były zużyte tylko 3 i jeśli założyłbym np. ORI to pewnie na wiosne nie musiałbym ich znów wywalać a tak, wcześniej klepały tylko 3 a po założeniu FEBI i 30tyś przelotu, klepią chyba wszystkie. Oczywiście przy uruchamianiu zimnego silnika po nocy, dopóki popychacz nie napełni się olejem, te stuki słychać
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
m!, tak jak napisałem: głowy nie ale rękę...
sprawa dotyczy silników wyposażonych w hydrauliczne popychacze a z tego co się orientuje to u Ciebie też takie są.
Jedynie sprostowanie do mojego postu z grudnia :
FEBI idą na pierwszy montaż
ponadto febi, hans p. , ina i pewnie jeszcze inne klepane są w jednej fabryceNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
Komentarz