Re: Wrażenia z pierwszych dni współżycia z O2
No i pora na mnie 
Witam wszystkich, wczoraj oficjalnie zostałem "aktywnym" członkiem klubu
i od razu na drugi poziom wtajemniczenia
Pora więc na wrażenia.
Uwaga - jako, że przesiadłem się z Fabii, a na Octavie 2 miałem już chrapkę od jej premiery, to mogę być mało obiektywny
))
Grafit 1.9 PD Elegance '04 - pierwsze 100km.
Zewnątrz - 10/10
O zaletach sylwetki nie ma co się rozwodzić - jest idealna - w sam raz łączy elegancję z drapieżnością.
Wewnątrz 9/10
Pierwsze zagoszczenie w fotelu i... stamtąd się nie chce wysiadać!
Na tak wygodnym fotelu jeszcze nie siedziałem. Obsługa wszystkiego intuicyjna, podświetlenie przyjemne, materiały pierwsza klasa. Minus 1 punkt za "schodek" w bagażniku (bo wg. testów WhatCar, w elegance miało go nie być 
Komfort 10/10
Climatronic 2-strefowy, MAXI-DOT, tempomat itd.... mi niczego nie brakuje, a nie jestem jeszcze na tyle rozpasiony, żeby nie móc ręcznie ustawiać foteli
Jakość wykonania 9/10
Wykonanie pierwsza klasa. Minusik za cichutkiego świerszcza w lewym słupku, który parę minut przygrywał - zobaczymy co będzie dalej
Układ jezdny, silnik 10/10
Trzymie się drogi jak przyklejona
o dynamice nie ma jeszcze co pisać, bo 3tys. nie przekraczam, ale i tak jest baaaardzo dobrze - czuć dużo więcej niż 105KM. Dwólitrowki chyba bym się bał 
Cena/co dostajemy 10/10
Żaden samochód nie oferował takiego "wypasu" za taką cenę. Na dodatek samochody zbliżone jakością były o 20tys. droższe (avensis, accord, mondeo). Przed zakupem przejrzałem wszystkie możliwe testy w internecie, i żaden samochód zbliżonej klasy nie zdobywał takich pochlebnych opinii.
Spalanie 11/10
I tu jest najlepsze. Trasa 100km (teren "co jakiś czas zabudowany" 10% w mieście
, godz. 18, -8 do -13 stopni, włączone radio, co jakiś czas przeciwmgielne, ogrzewanie lusterek i oczywiście cieplutko w środku - średnia prędkość 80km/h - 3.9l!!!!
Strach pomyśleć co będzie jak silnik się dotrze i będzie lato
)))))))))))
Niech żyją TDI
100km to mało na obiektywną ocenę + dochodzi "wrażenie pierwszych dni"
Zobaczymy co będzie po 2-3tysiącach. Jak na razie jest super - wyjeżdzając z salonu miałem przekonanie o życiowym interesie
i... przekonanie się pogłębiło 
I jeszcze podsumowując - minusy które zauważyłem (ale to bardzo malutkie minusy; plusów nie wypisuję, bo ich za dużo
cały samochód to jeden wielki jeżdżacy plus 
- Schodek w bagażniku
- Mały świerszczyk - przygrywał tylko parę minut na szczęście
- Spryskiwacze spryskują nie tylko szyby i reflektory
współczuję rowerzystom w zasięgu 
- Ciężko z niego wyjść. I to pomimo szerokich drzwi, dużej ilości miejsca, podświetlanej przestrzeni pod drzwiami. Żal zostawić
- W związku z powyższym Żona zrobiła się trochę zazdrosna
))))
Pozdrawiam wszystkich i z czystym sumieniem polecam
Zamieszczone przez zeb

Witam wszystkich, wczoraj oficjalnie zostałem "aktywnym" członkiem klubu

Uwaga - jako, że przesiadłem się z Fabii, a na Octavie 2 miałem już chrapkę od jej premiery, to mogę być mało obiektywny

Grafit 1.9 PD Elegance '04 - pierwsze 100km.
Zewnątrz - 10/10
O zaletach sylwetki nie ma co się rozwodzić - jest idealna - w sam raz łączy elegancję z drapieżnością.
Wewnątrz 9/10
Pierwsze zagoszczenie w fotelu i... stamtąd się nie chce wysiadać!

Komfort 10/10
Climatronic 2-strefowy, MAXI-DOT, tempomat itd.... mi niczego nie brakuje, a nie jestem jeszcze na tyle rozpasiony, żeby nie móc ręcznie ustawiać foteli

Jakość wykonania 9/10
Wykonanie pierwsza klasa. Minusik za cichutkiego świerszcza w lewym słupku, który parę minut przygrywał - zobaczymy co będzie dalej
Układ jezdny, silnik 10/10
Trzymie się drogi jak przyklejona

Cena/co dostajemy 10/10
Żaden samochód nie oferował takiego "wypasu" za taką cenę. Na dodatek samochody zbliżone jakością były o 20tys. droższe (avensis, accord, mondeo). Przed zakupem przejrzałem wszystkie możliwe testy w internecie, i żaden samochód zbliżonej klasy nie zdobywał takich pochlebnych opinii.
Spalanie 11/10

I tu jest najlepsze. Trasa 100km (teren "co jakiś czas zabudowany" 10% w mieście

Strach pomyśleć co będzie jak silnik się dotrze i będzie lato

Niech żyją TDI

100km to mało na obiektywną ocenę + dochodzi "wrażenie pierwszych dni"

Zobaczymy co będzie po 2-3tysiącach. Jak na razie jest super - wyjeżdzając z salonu miałem przekonanie o życiowym interesie

I jeszcze podsumowując - minusy które zauważyłem (ale to bardzo malutkie minusy; plusów nie wypisuję, bo ich za dużo

- Schodek w bagażniku
- Mały świerszczyk - przygrywał tylko parę minut na szczęście
- Spryskiwacze spryskują nie tylko szyby i reflektory

- Ciężko z niego wyjść. I to pomimo szerokich drzwi, dużej ilości miejsca, podświetlanej przestrzeni pod drzwiami. Żal zostawić

- W związku z powyższym Żona zrobiła się trochę zazdrosna

Pozdrawiam wszystkich i z czystym sumieniem polecam

Komentarz