Zniżki dla pracowników skody.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Panowie wydaje mi się, że te 15% dla pracowników może być realne, ale jeśli liczone jest od ceny, za jaką dane auto kupił generalny importer od producenta (czyli od czystej ceny producenta), a wiec ceny bez dołożonej marzy autoryzowanego salonu, który to auto najpierw kupuje od importera, a potem sam sprzedaje.
    Na 100% nie może być to 15% od ceny salonowej, gdyż wtedy, praktycznie każdy Kowalski, który mocniej ponegocjuje, dostałby auto ze zniżką co najmniej taka samą, a nawet i wyższą niż pracownik skody.
    Czarny Elegance

Komentarz

• kecaj
      RS
      • 2009
      • 1511
      • Superb II (3T4)

To może ja trochę wytłumaczę.
      Jeżeli pracownik zamawia samochód w fabryce to w momencie składania zamówienia samochód otrzymuje specjalne oznaczenie w systemach, że zamówienie jest dla pracownika. W wyniku umowy miedzy głównym importerem a producentem umniejszana jest cena już przez producenta o procent wynikający z umowy. Stąd cena dużo niższa od ceny sprzedaży.
      Gdyby dealer chciał sprzedać po cenie niższej niż zakupił naraził by się na konsekwencje karno-podatkowe.
      W przypadku pracowników VW jest program "Przywilej Korzyści" i tam działa to tak samo.
      Pracownicy Skody mogą kupić auta ze zniżką w VW i odwrotnie.
      Do zamówienia samochodu muszą zostać dołączone dokumenty potwierdzające zatrudnienie.
      Nie wiem jak w Skodzie ale w VW auto ze zniżką można kupić raz w roku.
      Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Enriquez
        RS
        • 2009
        • 7685
        • Superb III (3V3)

w Skodzie można kupić nie częściej niż co 6 miesięcy
        i tu Big ma rację, cena dla pracownika jest po prostu śmiesznie niska, z oczywistych względów nie mogę przytoczyć przykładów.
        Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

Pracuję...