Zamieszczone przez tomek
250 tys Octavia 1.6 i juz remont
Zwiń
X
-
bezduszny
-
bezduszny
borut, wynika z tego, że ten koleś ma jednak za małe te wtryski...
Ciekawe, czy to wynika z wprowadzenia go w błąd przez firmę sprzedającą instalację czy ze złego przeliczenia wydajności "cc" na "kW" przez samego właściciela ?
Komentarz
-
bezduszny
Zamieszczone przez borutmożesz w takim razie podać jakieś parametry tych wtryskiwaczy??
O ile się nie mylę (chyba, że ktoś wie to dokładnie), to wydajność w silnikach 1.8T 150KM jest... 280cc
Wynika z tego, że przy LPG powinny też być założone nie mniejsze niż 70cc na cylinder.
Komentarz
-
Zamieszczone przez boruttomek też uważam że brzydko zrobili te wtryski ( moich prawie nei widać ), ciekawe jak reszta tej instalacji
ale bardziej mi chodzi o.. bezsensowne zamontowanie. Niech sproboja zdjac oslone zeby np. wymienic swiece.. powodzenia :twisted:O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Sigma_74
przetłumacz stronę na nasz język ..
a apropos gazu, hmm mójkolega w golfie a teraz jeżdzi "autobuse" znany skodziarzon z Wrocka ma gaz w kolejnynm aucie i z tego co pamietam na golfie zrobił 320 kkm i nic ..
Komentarz
-
bezduszny
Zamieszczone przez Sigma_74ma gaz w kolejnynm aucie i z tego co pamietam na golfie zrobił 320 kkm i nic ..
Komentarz
-
Sigma_74
-
bezduszny
Zamieszczone przez borutJak przejade 320 kkm na gazie to bedę miał gdzieś wygląd silnika od środka, może nawet całkowicie się rozkraczyć bo ja zarobie prawie na nowy samochód.....
Komentarz
-
bezduszny,
Ktoś kto kupuje samochód z takim przebiegiem dokonuje transakcji za określoną kwotę i wie co kupuje. Nie należy się spodziewać po takim przebiegu, że samochód posłuży jeszcze lata - rozsądek podpowiada coś innego - i tak naprawdę najmniejsze znaczenie ma w tym przypadku to czym był napędzany ( ON, Pb, LPG, CNG.....) bo samochód to nei tylko silnik...
[ Dodano: Wto 02 Sty, 07 08:19 ]
Panowie,
W celu rozwiania wszelkich wątpliwości co do tego czy wtryski KEIHIN z pomarańczową kropką są właściwe do silnika 1.8T 150 KM zapytałem u samego źródła czyli u producenta mojej instalacji Prins Autogassystemen B.V. w Holandii. Oto odpowiedź jaką otrzymałem:
Dear Sir,
The orange injectors should be big enough for 150hp engines.
Niezwykle krótka, ale treściwa.
PozdrawiamPowered by VSI PRINS
Komentarz
-
Komentarz