henio, nie ma odpowietrznika pompy. czasami można drutować po prostu lekko luzując na wężykach. proponuję udać się do jakiegoś majstra , który Ci to odpowietrzy maszynką ciśnieniową. zapłacisz kilka zeta ( w końcu płyn hamulcowy nie jest aż taki drogi), a nawet jak coś zostało w pompie to przedrze.
numer silnika
Zwiń
X
-
Znaki identyfikacyjne
Tabliczkę znamionową w formie naklejki umieszczono w komorze silnika obok górnego gniazda lewego przedniego amortyzatora. Numer VIN wybito w centralnej części przegrody czołowej od góry (widoczny po otwarciu pokrywy silnika). Numer VIN umieszczono również na górnej powierzchni deski rozdzielczej po prawej stronie (widoczny jest w prawym dolnym rogu przedniej szyby).
VIN
Znaki 1-3 TMB - światowy kod producenta (Skoda, Czechy)
Znaki 4-6 ZZZ - znaki wypełniające (niewykorzystane)
Znaki 7-8 - kod modelu (1U - Octavia)
Znak 9 - kontrolny znak fabryczny
Znak 10 - kod roku modelowego
Znak 11 - kod zakładu produkcyjnego (1, 2, 3 lub 4 - Mlada Boleslav, 5 - Kvasiny, 7 - Vrchlabi, X - Poznań)
Znaki 12-17 - numer seryjny
tyle znalazłem mam nadzieje, że Ci to coś pomoże...
Komentarz
-
-
Numer VIn o jedno numer silnika to drugie.
Numer silnika bedzie na bloku, w okolicach filtra oleju. Jak zdejmie sie ta czarna oslone silnika to trzeba poszukac.
Sam symbol silnika jest tez najczesciej na naklejce pod tylna wykladzina bagaznika (tu polecam poszukac w ABC w ktorym miejscu to jest zapisane) oraz na obudowie rozrzadu jest taka naklejeczka.
Komentarz
-
-
Oznaczenie silnika "AHF" wg. książki umieszczone jest cyt. "przed numerem silnika na kadłubie silnika, nad połączeniem kadłuba ze skrzynią biegów", oraz jak napisał Maicroft, na obudowie rozrzadu . Trochę skomplikowane.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
nr silnika wybity jest na bloku silnika na krawędzi przy obudowie sprzęgła.
zaczyna się od trzech liter oznaczjacych rodzaj-typ silnika
na rysunku ziloną strzłką zaznaczyłem miejsce wybitego nr silnika 1,9 TdiO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Komentarz