Zamieszczone przez Dzida
klimatyzacja
Zwiń
X
-
klimatyzacja
jak w temacie, dzis sluchalem klimy :twisted: zamiast radia
Bedac na postoju majac wlaczone ECO (silnik zapalony) slysze tylko silnik, majac ustawione na AUTO to cos cichutko popiskuje, no jakby sie toczylo popiskujac. To "popiskiwanie" to normalne? Kiedys chyba tego nie bylo.Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
-
-
u mnie na klimatroniku jest tak samo. Gdy pracuje słychać delikatne syczenie jakby się ulatniało np. powietrze pod ciśnieniem. Jest to normalne. Chyba już było o tym pisane na forum ?O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
pod dechą, od komory silnika jest wchodzący w skład instalacji zawór rozprężny, w którym następuje zmiana ciśnienia czynnika chłodzącego. Z tego zaworu słychać przy pracującej klimie ciche, czasem " falujące" popiskiwanie, syczenie
tu jest rysuneczek elementów klimy
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
endryu popiskiwanie z zaworu rozprężnego ? eR proponuję podnieś maskę jak będziesz słyszał to popiskiwanie i posłuchaj czy to nie od paska lub wentylatora klimatyzacji, i mam nadzieje ze nie od sprężarkiO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
leszekmw, zależy co rozumiemy pod słowem popiskiwanie, jeżeli dosłownie to ok może być pasek, wentylator, spręzarka. Ja miałem na myśli ciche syczenie, które zachodzi z zaworu rozprężnego. Też przerabiałem ten temat z takim właśnie syczeniem i te informacje uzyskałem w firmie od klimy przy jej przeglądzie.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
jak najbardziej tak. Jak sam nie dotkniesz, nie poliżesz to słowne określenia mogą być różne. Dlatego są różne opinie do rozwagi i zastanowienia się przez pytajacegoO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
no to raczej zawór , jest on umieszczony na ścianie grodziowej , po lewej stronie , w głębi pod filtrem przeciwpyłkowym. zapal silnik , włącz klime i podnieś maskę i spróbuj sie wsłuchać . wygląda / zawór / jak taka owalna puszka przyczepiona dościany grodziowej , powinna być w czarnej osłonie plastykowej i dochodządo niej 2 przewody alu od klimy ,cieńszy i grubszy z niej powinno syczeć , szumieć . ale jak to to to tak jan napisał endryu , tak może być . co prawda w tej chwili gaz jest bardziej skupiony / jak dobrze pamiętam / ponieważ jest niższa temperatura ale możesz to chyba słyszeć .
ale w/g mnie pisk to pisk a syk lub szum to co innego..... . piszczy pasek klinowy na przykład , a szumi wiatr w gałęziach drzew...... :wink:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwco prawda w tej chwili gaz jest bardziej skupiony / jak dobrze pamiętam / ponieważ jest niższa temperatura ale możesz to chyba słyszeć .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez harnas75Coś w tym musi być, ja też w granicach 5-7 stopni słyszę dźwięk gdzieś z okolic schowka i też pierwsze co mi przyszło do głowy to to że gaz zmienia właściwości i pracuje na "granicy" smarowalności. Chyba jakiś powód "blokady" klimatyzacji poniżej 5 stopni musi być.Zamieszczone przez leszekmwwydaje mi się że na razie niema co sie przejmować a na wiosne zrobić sobie serwis i tyle
Tu jest o klimie w pytaniach i odpowiedziach
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
Komentarz