Zamieszczone przez alfee
Octavia II
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez lonerrbierz elegance takie moje skromne zdanie :szeroki_usmiech , a xenony sobie kupisz za pol roku , nie wiem czy to prawda i na polskich dziurawych drogach xenony sie przepalaja szybciej ;|. Natomiast zamiast xenonow wolalbym wziasc ESP, przedewszystkim bezpieczenstwo. PozdroTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Re: Octavia II
Zamieszczone przez stysiekWitam
Właśnie się zdecydowałem
na Octavie II 1.9TDI
i teraz problem czy brać ambiente z xenonami i felgami 16
czy elegance bez xenonów i felgami w standardzie.
Normalnie nie wiem co zrobił
chyba xenony warte są pewnych wyrzeczeń.
Pozdrawiam
StysieK
Co do xenonow, to jest zupelnie inny komfort jazdy... takie dzien a noc :zlosnik:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PerfeeNie demonizowałbym xenonów. Bez przesady - nie są warte takich wyrzeczeń. Ja wybrałbym ELEGANCE. :wink:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWZamieszczone przez PerfeeNie demonizowałbym xenonów. Bez przesady - nie są warte takich wyrzeczeń. Ja wybrałbym ELEGANCE. :wink:
pfff :P zwykle tez świecą i widać gdzie sie jedzie, narazie jeszcze mi sie nie zrobiło ciemno przed oczami , a chyba większą ilość km przejechałes w dzień ;/, chyba ze nocny łowca jestes
nie napisałem ze sa zbędne, ale można dokupić pozniej, a jeździć troszke na normalnych jak juz sie chce bardzo xenony.
Powiedz mi MisiekWWW, jak to jest z tymi zarówkami nie przepalaja sie jak sie jezdzi po dziurach :| bo nad xenonami tez sie dlugo juz rozwodze ale nie sa niezbędne bo normalne światła też świeca
Komentarz
-
-
takie są róznice:
-kurtyny
-aktywne zaglowki
-czujnik parkowania przód
-climatronic
-tempomat
-przyciemniona przednia szyba
-siatka i haki w bagazniku
-podswietlenie przestrzeni wokół drzwi w lusterkach
-+4 glosniki
-fabryczne radio
-maxi dot
-seryjnie alu 16
-pakiet skórzany + skórzana kierownica
niestety sam musisz sobie odpowiedziec, czy warto to zamienic na xenony, ja z róznych powodów wybrałbym elegance'a, ale od razu bez bicia przyznaje, ze sam zapomniałem zamówić xenony ops: :lol: i musze teraz jakos z tym życ :szeroki_usmiech
ale na 100% nie bede dokładał - jeżdze po omacku
[ Dodano: Pią 19 Sty, 07 21:39 ]
zresztą Grześ juz dawno stwierdził, ze mam swiatla jak w trabancie :szeroki_usmiech
[ Dodano: Pią 19 Sty, 07 21:42 ]
i jeszcze mam taką złotą myśl - jak dotychczas nie miales xenonów to na luzie wytrzymasz
gorsza jest przesiadka w drugą stronę...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lonerrpfff :P zwykle tez świecą i widać gdzie sie jedzie, narazie jeszcze mi sie nie zrobiło ciemno przed oczami , a chyba większą ilość km przejechałes w dzień ;/, chyba ze nocny łowca jestes
co wyscie sie czepili tak tego "elegance" :?: :shock: co on takiego ma czego nie ma ambiente a co naprawde jest niezbedne do zycia :?: :?: :?: powtarzam niezbedne a nie bedace spelnieniem jakis Waszych fanaberii :?: :roll:
Zeby daleko nie szukac to jesli chodzi o dodatkowe wyposazenie mam u siebie:
- elektryczne szyby z tylu, z ktorych nie korzystam
- funkcje follow me home ktora uruchomilem raz zeby zobaczyc jak dziala
- schowek na okulary w ktorym nie mieszcza mi sie okulary
- uchwyt na napoje w ktorym jedynym napojem ktory sie daje umiescic i sie trzyma jest puszka 0.33 i zadna inna
- tzw "pakiet skorzany" z ktorego ostala mi sie dzwignia hamulca recznego, bo galke wymienilem na ladniejsza od SuperBa, a kolo sterowe ktore ktos przez pomylke nazwal kierownica a ktore nie dosc ze bylo cienkie to jeszcze skora ktora podobno bylo obszyte przypominala naciagniety kondom zastapilem kierownica od RSa
Zamieszczone przez lonerrnie napisałem ze sa zbędne, ale można dokupić pozniej, a jeździć troszke na normalnych jak juz sie chce bardzo xenony.
Zamieszczone przez lonerrPowiedz mi MisiekWWW
Zamieszczone przez lonerrjak to jest z tymi zarówkami nie przepalaja sie jak sie jezdzi po dziurach :| bo nad xenonami tez sie dlugo juz rozwodze ale nie sa niezbędne bo normalne światła też
świeca
druga sprawa... nawet jeśli sie przepali to co :?: swiat sie zawali :?: :roll: na allegro mozna kupic zarowki xenonowe Phillipsa za ~65zł sztuka - to jakis kataklizm :?: :shock:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
z dodatków takie rzeczy jak tempomat, siatka i haki, faryczne radio - pewnie wytargujesz. dokładanie xenonów to jednak parę kzł na lampy, czujniki poziomowania i rzeźbienie. Ale climatronic to jednak wygoda nawet pojedynczy. Jak dużo jeździsz w nocy to obstawiałbym xenony, jak w dzień - cóż lata (a nawet zimy) ostatnio upalne jakieś..... ops:
Komentarz
-
-
A elegance z xenonami to juz nie mozna kupic co?Wole dopłacic i miec to co chce niz później jeździć i "żałować".A z pewnoscią jezeli sie zdecydujesz na którykolwiek z tych wariantów tak będzie.Nie ma co oszczedzac,w koncu nie kupujesz wozu na tydzien tylko pare lat.A z xenonami i pożądnym wypasem łatwiej bedzie przy odsprzedaży.Jaro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonz dodatków takie rzeczy jak tempomat, siatka i haki, faryczne radio - pewnie wytargujesz. dokładanie xenonów to jednak parę kzł na lampy, czujniki poziomowania i rzeźbienie. Ale climatronic to jednak wygoda nawet pojedynczy. Jak dużo jeździsz w nocy to obstawiałbym xenony, jak w dzień - cóż lata (a nawet zimy) ostatnio upalne jakieś..... ops:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Ale Ty sie denerwujesz OMG :P, ja za zarowke zapłacilem 24 zł i dalej widze droge, z tym przepalaniem to musiałem sie upewnić bo znajomy mowił ze jak przyjechal do PL to 4 sztuki spalil ;/, może to wina gów... Peugota, nie znam się ;].
za WWW przepraszam
-kurtyny
-aktywne zaglowki
-climatronic
-+4 glosniki
-fabryczne radio
-maxi dot
-seryjnie alu 16
takie dodatki, ale kwesta gustu
a z wymiana Xenonow ty odrazu zabierać dowód byś chciał :P, może Skoda zrobi promocje i beda za 3 tys to sobie chopak zamontuje .
MisiekWAW - climatronic jest dwustrefowy przynajmniej ja taki mam i sie zwie climatronic wiec nie ma problemow z zasiadającą Dusia :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWelektryczne szyby z tylu, z ktorych nie korzystam
- funkcje follow me home ktora uruchomilem raz zeby zobaczyc jak dziala
- schowek na okulary w ktorym nie mieszcza mi sie okulary
- uchwyt na napoje w ktorym jedynym napojem ktory sie daje umiescic i sie trzyma jest puszka 0.33 i zadna inna
- tzw "pakiet skorzany" z ktorego ostala mi sie dzwignia hamulca recznego, bo galke wymienilem na ladniejsza od SuperBa, a kolo sterowe ktore ktos przez pomylke nazwal kierownica a ktore nie dosc ze bylo cienkie to jeszcze skora ktora podobno bylo obszyte przypominala naciagniety kondom zastapilem kierownica od RSa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWco wyscie sie czepili tak tego "elegance" :?: :shock: co on takiego ma czego nie ma ambiente a co naprawde jest niezbedne do zycia :?: :?: :?: powtarzam niezbedne a nie bedace spelnieniem jakis Waszych fanaberii :?: :roll:
nie mów mi, że tego nie rozumiesz
a to, że xenony są zarazem i bajerem i baaardzo przydatną rzecza, a w dodatku w skodzie kosztują chyba stosunkowo niewiele, to chyba oczywiste, nieprawdaż?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lonerr-kurtyny
-aktywne zaglowki
-climatronic
-+4 glosniki
-fabryczne radio
-maxi dot
-seryjnie alu 16
takie dodatki, ale kwesta gustu
czujniki parkowania z przodu poprostu ROTFL, moze w ogole system parkowania, ktory zalatwi cale myslenie za kierowce :lol: :lol: :lol:
climatronic przy seryjnym polautomatycznym climaticu to imho bez sens
podswietlenie przestrzeni wokol drzwi w lusterkach... :lol: pewnie fajny jak sie na lale jedzie :szeroki_usmiech
+4 glosniki i fabryczne radio :roll: ja mam 4 glosniki i jakos zyje :roll: w subaru mam z tylu dodatkowe 4 glosniki i 4 w Octavii vs 8 w subaru wybieram zdecydowanie Octavie... ale dlatego ze naglosnieine nie jest seryjne, fabryczne radio daje zludne poczucie swietego spokoju, ale specjalisci od CA nie wypowiadaja sie o nim jakos specjalnie dobrze
no maxi dot to faktycznie fajny bajer k ale nic poza tym :roll:
seryjne felgi zdaje sie klega chcial dokupic
o seryjnym pakiecie skorzanym na podstawie O1 juz sie wypowiedzialem
Zamieszczone przez lonerra z wymiana Xenonow ty odrazu zabierać dowód byś chciał :P, może Skoda zrobi promocje i beda za 3 tys to sobie chopak zamontuje .
[ Dodano: Pią 19 Sty, 07 22:14 ]
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez MisiekWAWco wyscie sie czepili tak tego "elegance" :?: :shock: co on takiego ma czego nie ma ambiente a co naprawde jest niezbedne do zycia :?: :?: :?: powtarzam niezbedne a nie bedace spelnieniem jakis Waszych fanaberii :?: :roll:
nie mów mi, że tego nie rozumiesz
a to, że xenony są zarazem i bajerem i baaardzo przydatną rzecza, a w dodatku w skodzie kosztują chyba stosunkowo niewiele, to chyba oczywiste, nieprawdaż?
IMHO i cala sprawa sie o to IMHO rozbija :wink: xenony sa duzo potrzebniejsza opcja niz zamiana climatica na climatronica :roll:
jezeli mam rozpatrywac 105 konna krowe w kategorii zabawki to ja odpadam ops: mam inne wyobrazenie zabawki :wink:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lonerrOgólnie każdy ma swoje wobrażenia i potrzebyTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Czesc,
de gustibus non disputandum est - jak mawiali Rzymianie - o gustach sie nie dyskutuje,
ale skoro pytasz, i kilka osob wyrazilo swoje zdanie (wychodzi na to ze wiekszosc jednak wolalaby wersje elegance zamiast xenonow...), to i ja dorzuce swoja cegielke :-)
Szczerze mowiac dla mnie nie byloby dylematu, bo wolalbym elegance :-)
Dlaczego? Coz dotychczas jakos bez xenonow sobie radzilem, podobnie jak chyba 95 % kierowcow w Polsce, natomiast bardzo mi sie podoba wykonczenie wersji elegance i to dodatkowe wyposazenie - ktorego bez doplaty/wytargowania nie ma wersja amb.
Najlepiej byloby zebys sobie obejrzal na zywo obie wersje - ponoc experyment jest krolowa metod - jak nie bedzie w salonie, to moze na jakims spocie, albo jakis kolega forumowicz przedstawi "zady i walety" konkretnego interesujacego Cie egzemplarza na zywo.
Co do alufelg to spokojnie mozna je potem dokupic...
Reasumujac - moj glos traktuj jako zachete do elegance - aczkolwiek cokolwiek kupisz - kup tak zebys byl zadowolony - Twoje pieniadze - wiec Twoja zabawa :-)
Milego kupowania :-)
Komentarz
-
-
Elegance powinna mieć Xenony w standardzie... W końcu 3kPLN przy ponad 90kPLN za 1.9TDI kombi to pryszcz... Wtedy to auto byłoby w zasadzie (niemal, bo jeszcze brak ESP) kompletne... A tak ze swojego doświadczenia. Gdy sprzedawałem O2 było niemało osób, które właśnie o ESP i Xenony pytały. Może to też warto wziąć pod uwagęSkoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Generalnie jednego nie rozumie. Xenon jest w dodatku, wchodzisz do salonu i mowisz, ze bierzesz to i to, ale xenon ma byc za free, za 3-6tyg jezdzisz autem.
Brac Elegance i po sprawie. Na dodatkach mozna wiecej wynegocjowac, niz na golej wersji.
A czy potrzebny Ci 2.0TDI, sadze ze 1.9TDI w zupelnosci wystarczy.
Jaka jest roznica w OII z i bez xenonow - tak jakbym jechal na postojowkach, albo swiatlach mijania H4.
Czy zarowki sie psuja, jeszcze mnie to nie spotkalo. Moze 4 lata to malo, w OI zarowka kosztuje cos kolo 80zl, a ile kosztuje komplet hiper zarowek, ktore padaja co 6 miesiecy W OII sa drozsze, ale i zwykle hiper zarowki tez sa drozsze
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWjezeli mam rozpatrywac 105 konna krowe w kategorii zabawki to ja odpadam ops: mam inne wyobrazenie zabawki :wink:
przecież nie każdy musi mieć impreze, nie każdy może i nie każdy chce :roll:
kazdy ma takie zabawki na jakie go stać i jakie ma ich wyobrażenie właśnie, a to juz zależy od wielu czynników, musisz zrozumieć, że nie każy kupuje samochody, żeby je dłubać, ścigać się, jeździć po torach i co tam jeszcze.
dla mnie czyjeś inne wyobrażenie czegokolwiek, nie wnosi absolutnie nic
dlatego napisałem, że pytajacy, tak na prawde musi sam zadecydować.
w ogóle dyskutowanie z czyimś zdaniem jest IMHO zupełnie pozbawione sensusaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Nie wiem czy dobrze wywnioskowałem ale opcję Elegance zamiast ksenonów polecają tylko osoby które ich nie mają w swoim aucie (nie wiem tylko jak jest z kolegą Perfee) :twisted:
W moim następnym aucie na 100% bedą zamontowane ksenony - o ile kiedyś mogłem jeździć nawet w nocy na postojowych to ostatnio mam coraz duże problemy z jazdą po ciemku
Komentarz
-
Komentarz