Problem z szumem podczas spadku obrotów w octavi TDI ASV!!!

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

Zamieszczone przez Mery 1,9 TDI
    Przepraszam za OT ale Wasza chęć pędzęnia do ASO może w pewnych okolicznościach okazać się kosztowna.
    ASO, bo ten problem dotyczy samochodow na gwarancji, wiec łaski nikt nie powinien robic...

Musza to usunac i juz trzyba im tylko pomoc i pokazac palcem co jest do wymiany, bo sami tego nie znajda, a jak nie pomoze to trzeba bedzie jak napisal Bogumi gazrurke w reke i.... :twisted:
    TDI 205PS

Komentarz

• Luca
      Rider
      • 2004
      • 524

Tak czytam i czytam ten post i oczom swym nie wierze, Taki problem i nic w tej sprawie nie zrobione........ szok :shock: :shock: :shock:
      fakt ze ja miałem problemy dotyczące wiadomo czego, ale nic, kompletnie nic więcej, zero jakichkolwiek problemów z samochodem, Dlatego dziwi mnie ze takowe usterki macie i nikt jeszcze zdrowo nie opierdolił kogoś w serwisie lub SAP.
      Pozdrawiam i zcekam na dalszy rozwój wydarzeń.
      "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
      Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
      Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
      www.dynosoft.pl

Komentarz

• JanuszP
        Drive
        • 2005
        • 65

Zamieszczone przez Luca
        Tak czytam i czytam ten post i oczom swym nie wierze, Taki problem i nic w tej sprawie nie zrobione........ szok :shock: :shock: :shock:
        fakt ze ja miałem problemy dotyczące wiadomo czego, ale nic, kompletnie nic więcej, zero jakichkolwiek problemów z samochodem, Dlatego dziwi mnie ze takowe usterki macie i nikt jeszcze zdrowo nie opierdolił kogoś w serwisie lub SAP.
        Pozdrawiam i zcekam na dalszy rozwój wydarzeń.
        Własnie ja zamierzam to zrobić tylko znajde chwile czasu,bo jesli inteligentna rozmowa nic nie daje więc pozostał tylko zdrowy opie.....Wnerwia mnie wmawianie że ten hałas z turbiny jest prawidłowy a co niektórzy w serwisie nawet go nie słyszą!!!!!!!,podczas gdy hałas jest ludzie poprostu straszny tym k.. nie da sie jeździć, ma się wrażenie że zaraz cos odpadnie,albo sie zatrze,a MR servis "tak musi bć jest to prawidłowe".
        Po odkręceniu pokrywy filtra powietrza chrobot wyraźnie,duuuuużo wyraźnie wiekszy.Pozdrawiam
        L&K

Komentarz

• Sebastian_SComp
          Drive
          • 2004
          • 78

Ja tez pojade z nimi "powalczyc", ale jak troszke się ociepli. Bo mam jeszcze do nich kilka pytań, a tak będą się tłumaczyć, że jest zła pogoda i nie mogą wykonać jazd próbnych.

Komentarz

• konar
            Drive
            • 2004
            • 85

Re: Problem z szumem podczas spadku obrotów w octavi TDI Tou

Zamieszczone przez _tm_
            Zamieszczone przez JanuszP
            Witam wszystkich!Mam nową octavie TDI 110 koni z przebiegiem 1500km i mam problem.Otóż podczas spadku obrotów silnika po przygazowaniu słychać szum jakby coś obcierało (miałem wrażenie jaby wiatrak obracał sie na strym łożyszku).
            Mam ten sam silnik i ten sam objaw. Na najblizszym przegladzie mam to zamiar zglosic, ale skoro nie tylko ja mam ten szum to moze faktycznie ten typ tak ma.
            Bylem wlasnie na przegladzie po 15 tys w Wimarze na Modlinskiej.
            Zglosilem dzwiek obcierania czegos w silniku przy spadku obrotow.
            Panowie stwierdzili , ze jest ok, ten typ tak ma i nie ma sie czym martwic. Wedlug nich nie ma to wplywu na silnik....

Bede reklamowal to poniownie.
            Konar
            Była OI ASV- 143/327
            powered by Master's
            Jest Freetrack 170/350

Komentarz

• JanuszP
              Drive
              • 2005
              • 65

Wszystko w granicach rozsądku można zaakceptować, ale nie ten odrażający (w moim aucie) szum. Mozliwe że na silnik nie ma negatywnego wpływu, nie znam sie na mechanice, ale napewno negatywny wpływ ma na komfort jazdy a za komfort też sie płaci. A kto płaci ten wymaga!
              L&K

Komentarz

• wasyl
                L&K
                • 2005
                • 1084

kiedy jakiś spocik będzie bo bardzo chciałbym usłyszeć ten wasz hałas bo u mnie jest minimalny no chyba że z otwartym oknem jade...
                ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                www.wasilewski-foto.pl
                KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

Wszystko w granicach rozsądku można zaakceptować, ale nie ten odrażający (w moim aucie) szum. Mozliwe że na silnik nie ma negatywnego wpływu, nie znam sie na mechanice, ale napewno negatywny wpływ ma na komfort jazdy a za komfort też sie płaci. A kto płaci ten wymaga!
                  Całkowicie się z Tobą zgadzam. Gdyby ten hałas występował w fabrycznie nowytm samochodzie, to niesprzedanoby ani jednej sztuki. Ten szum jest nienaturalnym odgłosem pracy (wykańczania się) turbiny :evil:

Pozdrawiam

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

To moze czas zaczac myslec jak ja mechanicznie wykonczyc, zeby nie zostaly slady w razie ewentualnych problemow jakie bedzie robic ASO.

A czy oni komus z Was napisali czarno na bialym ze zglaszaliscie taka usterke i pozostawili wpis w ksiazce serwisowej razem z pieczecia?? Czy konczy sie na TTTM, bo jak klient cos zglasza to oni na wyrazna jego prosbe maja to zanotowac.
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• kbaran
                      Drive
                      • 2005
                      • 58
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                      • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Okazuje się że napisanie pisma do Poznania w moim przypadku sprawę popchnęło o tyle że ASO przestało opowiadać pierdoły i wzięło się do roboty :diabelski_usmiech . Dzisiaj osłuchiwali mój samochód prze 1,5h i stweirdzili że nie jest to normalny odgłos (chodzi o odgłosy "mielenia"), jakby dziwnie pracującego łożyska. Ponieważ chcieli żebym im zostawił samochód do wieczora "bo maja pewne podejrzenia ale muszą to sprawdzić" a ja nie mogłem to umówiłem się na przyszłą środę. Przynajmniej nie spuścili mnie na drzewo i narescie usłyszeli ze dzwięk jest nieprawidłowy :? ... Martwi mnie tylko że wyraźnie nie chcą żebym widział, jakie czary odprawiają nad samochodem :roll: . Ale ja się nie dam! :diabelski_usmiech
                      ...
                      O1 ASV & O2 RS

Komentarz

• Purchawa
                        Admin
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 8007

Zamieszczone przez kbaran
                        Okazuje się że napisanie pisma do Poznania w moim przypadku sprawę popchnęło o tyle że ASO przestało opowiadać pierdoły i wzięło się do roboty :diabelski_usmiech .
                        Czyli jednak wychodzi, ze nie TTTM

Zamieszczone przez kbaran
                        Martwi mnie tylko że wyraźnie nie chcą żebym widział, jakie czary odprawiają nad samochodem :roll: . Ale ja się nie dam! :diabelski_usmiech
                        No nie dawaj sie :!: Badz przy aucie jak beda je robic, masz do tego prawo. Zdasz relacje co bylo robione, to i od razu inni beda mieli bron do walki z ASO :evil:
                        "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                        Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Sebastian_SComp
                          Drive
                          • 2004
                          • 78

Zamieszczone przez Maicroft
                          A czy oni komus z Was napisali czarno na bialym ze zglaszaliscie taka usterke i pozostawili wpis w ksiazce serwisowej razem z pieczecia?? Czy konczy sie na TTTM, bo jak klient cos zglasza to oni na wyrazna jego prosbe maja to zanotowac.
                          Ja mam "otwartą naprawę" od przebiegu 700 km na silnik i mam to na papierze. Teraz mam przejechane 18tyś i efekt jest ten sam. Ale co z tego jak byłem na przeglądzie i powiedzieli, że to normalna praca silnika a rok temu chcieli mi go rozłożyć na części

Komentarz

• karolz
                            Elegance
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 823

ja dzisiaj juz wyslalem do poznania piemko - polecony za potwierdzeniem k
                            zobaczymy co odpowiedza :roll:

kbaran: w ktorym ASO wzieli sie za robote ?
                            NajtFukinPatrol North-West

Komentarz

• kbaran
                              Drive
                              • 2005
                              • 58
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                              • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez karolz
                              ja dzisiaj juz wyslalem do poznania piemko - polecony za potwierdzeniem k
                              zobaczymy co odpowiedza :roll:

kbaran: w ktorym ASO wzieli sie za robote ?
                              Auto-Wimar Modlińska
                              ...
                              O1 ASV & O2 RS

Komentarz

• JanuszP
                                Drive
                                • 2005
                                • 65

A ja do nich zadzwonię!!!!
                                L&K

Komentarz

• karolz
                                  Elegance
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 823

A ja do nich zadzwonię!!!!
                                  jesli masz zamiar dzwonic do poznania to odrazu mowie ze nic ci to nieda, ja dzwonilem i kazali wszystko opisac na pismie i wyslac do nich inaczej nic nie zrobia

Komentarz

• Luca
                                    Rider
                                    • 2004
                                    • 524

No widze że baaaaardzo powoli, sprawę sie załawia. Czekam na końcowe efekty Waszych walk z ASO. Bardzo to przykre jak by nie patrzeć.
                                    Pionek znów gra.......

www.dynosoft.pl

Komentarz

• JanuszP
                                      Drive
                                      • 2005
                                      • 65

Więc co proponujesz żeby sprawę przyspieszyć?
                                      L&K

Komentarz

• Luca
                                        Rider
                                        • 2004
                                        • 524

Hej, to zależy tylko od Waszej upierdliwości!!!!!
                                        Ja mam szczęście ze znam kier w ASO i jak mam problem, to mam temat załatwiony na tip top.
                                        Faktem jest ze na początku również miałem z nimi małe przeboje, ale będąc upierdliwym i do tego strasznie uprzejmym wszystko da się załatwić. Raz tylko prosiłem z właścicielem Salonu i od razu pewna mała usterka została usunięta od ręki :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech hmmmm Ciekawe czemu, tak czy siak stanowczym trzeba być, bo nikomu nie życzę awarii turbinki na drodze.
                                        Większość z Was ma Gwarancję Dożywotniej Mobilności i proponuje tego pilnować a przede wszystkim jej ważności. Przydaje się :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
                                        Pionek znów gra.......

www.dynosoft.pl

Komentarz

• MiKruS
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 7976

Mysle, ze czas rozeslac troche e-maili po mediach motoryzacyjnych, zeby ich zainteresowac tematem, bo pewien jestem, ze takich Octavii jest duzo wiecej i ludzi wysylaja na drzewo...
                                          TDI 205PS

Komentarz

• Purchawa
                                            Admin
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 8007

Napisalem do SAP takiego maila:
                                            Szanowna Pani,

W imieniu Octavia Club Polska uprzejmie prosze Skoda Auto Polska, o
                                            zwrocenie uwagi na powtarzajace sie w ostatnim czasie problemy
                                            uzytkownikow Skoda Octavia, ktore zostaly opisane w ponizszym watku, na
                                            naszym forum internetowym:

Nie wiem, czy powyzszy problem jest Panstwu znany, ale opisywane przez
                                            uzytkownikow praktyki poszczegolnych ASO Skoda, wydaja sie byc nie do
                                            przyjecia, powodujac narastajace niezadowolenie z wyboru marki Skoda.
                                            Mamy nadzieje, ze problem zostanie zauwazony i rozwiazany w sposob
                                            odpowiadajacy drugiemu pod wzgledem sprzedazy w Polsce producentowi.
                                            Moze cos sie ruszy :roll:
                                            "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                            Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• JanuszP
                                              Drive
                                              • 2005
                                              • 65

Napisalem do SAP takiego maila:
                                              Mysle, ze czas rozeslac troche e-maili po mediach motoryzacyjnych, zeby ich zainteresowac tematem, bo pewien jestem, ze takich Octavii jest duzo wiecej i ludzi wysylaja na drzewo...
                                              Ruch godny pochwały, chylę Wam czoła,też napisze!

.

[ Dodano: Czw 31 Mar, 05 17:56 ]
                                              Karolz: ja dzisiaj juz wyslalem do poznania piemko - polecony za potwierdzeniem k
                                              zobaczymy co odpowiedza

Czy juz otrzymałeś odpwoiedź??Ja tez napisałem do Poznania,narazie czekam.
                                              L&K

Komentarz

• misiekwaw
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 7715
                                                • Ford

dorzucę Wam kamyczek do ogródka :roll:

tdiracing - click !
                                                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                                http://www.disi-tune.pl
                                                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                                Był WRX
                                                Była Octa

Komentarz

• wasyl
                                                  L&K
                                                  • 2005
                                                  • 1084

spotkałem się z sebastianem , aby zaprezentował mi swój niepokojący dźwięk i doszedłem do wniosku, że u mnie jest tak samo. A więc ASO Katowice Skoda Piotr Śliwka i każda skoda odpalona na parkingu daje taki sam dźwięk po rozgrzniu silnika ..... :?
                                                  ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                                                  www.wasilewski-foto.pl
                                                  KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• karolz
                                                    Elegance
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 823

Zamieszczone przez wasyl
                                                    spotkałem się z sebastianem , aby zaprezentował mi swój niepokojący dźwięk i doszedłem do wniosku, że u mnie jest tak samo. A więc ASO Katowice Skoda Piotr Śliwka i każda skoda odpalona na parkingu daje taki sam dźwięk po rozgrzniu silnika ..... :?
                                                    pozwole sobie zacytowac kolege z tdiracing
                                                    Panowie z ASO powiedzieli, że to na pewno turbina i posiłkowali się tym, że w przeciągu paru miesięcy wymienili ponad 20!! turbinek (to konkretne aso) i to wszystko w octavkach i wszystkie z tego samego roku i jakiejś tam partii produkcyjnej. Ponoć kłopot był właśnie z kierownicami, że miały tendencje to zacinania się w różnych pozycjach.

Komentarz

Pracuję...