ja jestem w niemczech teraz i kozystam z jakiejs sieci hotelowej wiec kto wie gdzie maja prowajdera podaj jak chcesz to podam ip mje to sobie sprawdzisz czy to ja czy nie
wymiana tarcz hamulcowych
Zwiń
X
-
Cześc wszystkim !
Mam zamiar osobiście wymienic tarcze +klocki . Na temat wymiany klocków znalazłem informacje na forum ,niestety o wymianie tarcz nic.Prosiłbym o jakieś praktyczne rady no i może ktoś poleci jakie tarcze i klocki kupic (nie chce badziewia ale też nie ma sensu niepotrzebnie przepłacac.)daryl0
-
-
a w sumie przy wymianie najważniejszą rzeczą jest oczyścić idealnie piasty z rdzy po odkręceniu starych tarcz i nieupapranie w smarze nowych . co do doboru tarcz i klocków było parę razy i w sumie zależy to do czego potrzebujesz hamulców - do sportu czy normalnej jazdyO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Ja mam nawieracne Zimmermany + klocki Ferodo DS - Niezly zestaw, jestem zadowolony. Mozna kupic na www.hamulce.net . Maja tam tez oleje Motula. Zrobilem tam juz kilka zakupow i POlecam.Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Komentarz
-
-
Ja mam zarówno jak tarcze i kolocki z EBC, zestaw super. Jesli wymieniasz z powodu pokrzywienia tarcz, to radze tez wymienic przewody gumowe - czesto to przez nie sie tarcze krzywia. Spowodowane to jest ze zbrojenie tych przewodów peka i powoduje zmniejszenie przepływu płynu hamulcowego, a co za tym idzie nie cofie sie całkiem tłoczek i cały czas tarcza jest poddawaniu tarciu. Mozesz roniejz rozmontowac cały zacisk i przeczyscic tłoczek.
Pamietaj rozniez tak jak kolega wspomnial o prawidłowym oczysczeniu piastyze rdzy oraz innych nieczystosci, przy okacji mozesz przeczyscic tarcze (tą ząbkowaną) od ABS`u.
Komentarz
-
-
Tarcze ATE a inne??Zamieszczone przez MaicroftTarcze np ATE sa gotowe do jazdy po przykreceniu, zadnego czyszczenia dlubania nic
Miałem do czynienia z tarczami wileu producentów i większość (nie wszystkie) były pokryte tym specyfikiem, więc się nie mylę a zawsze lepiej jest odtłuścić nic nie zaszkodzi :wink: .Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
też mam te tarcze i klocki i8 jestem na razie zadowolony. Miałem wcześniej ebc nawiercane i niestety pogięły mi się po 500km. Początkowo myślałem że to coś innego ale pojechałem na przyrząd do mechanika i mi sprawdził bicie i niestety waliły ostro.Zamieszczone przez MaicroftKomplet duzych ATE PD z klockami wyszedl mnie taniej niz zakup malych seryjnych tarcz w ASO z klockami. Tak wiec, sadze ze ATE zle nie sa biorac pod uwage, ze czesc takich tarcz idzie na pierwszy montaz
Więc nie mogę ich osobiście polecić , a zestaw kosztował 2x tyle co te ATE.
Pozdrawiam
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
Nie ma takiego magika co by zamontowal tarcze i ich paluchami nie dotknal w procesie - wiec i zasyfil najczesciej wlasnie tlustym czyms. Wiec nalezy je bezwzglednie oczyscic - zreszta jest to jedno psikniecie preparatu do czyszczenia hamulcow wiec o czym mowa?Zamieszczone przez Maicroftmroko, I tu sie kolego mylisz
Nalezy czytac instrukcje dolaczone do tarcz hamulcowych.
Tarcze np ATE sa gotowe do jazdy po przykreceniu, zadnego czyszczenia dlubania nic
Wkladamy tarcze, klocki i jazda
[ Dodano: Nie 04 Lut, 07 15:55 ]
Wszystkie tarcze wczesniej czy pozniej bija szczegolnie jak nieumiejetnie jezdzisz po mokrym. Autopsja wskazuje, ze nawiercane maja szczegolnie tendencje. Wiec jezeli na prawde potrzebujesz nawiercanych tarcz to masz swiadomosc, ze trzeba je po prostu czesciej zmieniac.Zamieszczone przez autorusteż mam te tarcze i klocki i8 jestem na razie zadowolony. Miałem wcześniej ebc nawiercane i niestety pogięły mi się po 500km. Początkowo myślałem że to coś innego ale pojechałem na przyrząd do mechanika i mi sprawdził bicie i niestety waliły ostro.
Więc nie mogę ich osobiście polecić , a zestaw kosztował 2x tyle co te ATE.
PS !SIE POGIELY! - samo to sie grzmii i blyska :twisted:
PS2 Nawiercane Zimmermanny sa tansze AFAIR od gladkich w ASO (info dla tych co lubia dziurki)
PS3 gratuluje pogiecia tarcz w 500kmOctavia 1,9TDI 1999 /AWX 181KM /6gear /288mm /Bilstein B6
Komentarz
-
-
daryl0, a mnie sie coś kiedyś o oczy obiło że był chyba nawet poradnik ze zdjęciami jak wymieniać tarcze samodzielnie...Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
Dobra ulegne i przyznam ze istnieje teoretyczna mozliwosc wymiany tarcz bez dotkniecia ich, tak samo jak zawsze oczyszcznia butow a co za tym idzie nigdy nie odkurzania w samochodzie :twisted:Zamieszczone przez Maicroftwolff, Niby nie ma, ale jak ktos chce to zrobi to bez ich dotykania tlustymi paluchami - to tak jak z wsiadaniem do auta zima. Jeden buty otrzepuje i przenosi 10% sniegu na butach, inny ma to gdzies i ma ciagle gnoj w aucie :twisted:
tylko po co? Puszka Brake cleanera kosztuje grosze. Oszczedzanie na hamulcach to troche podcinanie galezi (z ktorej sie sra we wlasne gniazdo :twisted: )Octavia 1,9TDI 1999 /AWX 181KM /6gear /288mm /Bilstein B6
Komentarz
-
-
no i jak ci się sprawuje ten komplet???Zamieszczone przez Maicroftautorus, W nastepnym tygodniu montaz, wiec tak pod koniec miesiaca bede wiedzial co to jest warte i czy bylo warto zrobic jeszcze jeden myk o ktorym wkrotce
To są większe tarcze od seryjnych? jeśli tak to dużo rzeźby jest z zaciskami?
Komentarz
-
-
Zwrotnice kompletne do 312mm z jarzmami zaciskami tarczami klockami, okazuje sie ze lozyskami (przynajmniej jednym) do wymiany, robocizna i innymi atrakcjami cos kolo 1900zl. Jak szalec to na calego
A hamowac, no mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Jeszcze sie okaze
Pocieszam sie kilkoma aspektami:
- Tarcze i klocki z robocizna w ASO czyli oryginaly kosztowalyby wiecej, niz te tarcze z klockami i zalozeniem wszystkiego do auta.
- Dobre tarcze i klocki kosztowalyby polowe tej sumy, byc moze hamowalyby lepiej, ale dalej mam tarcze o niklej srednicy
- Bardzo dobry tarcze i klocki kosztowalyby tyle samo, jak nie wiecej
BTW Jakbys chcial, to jedna zwrotnice z zaciskiem jarzmem tarcza i klockami za 700zl moge miec. Wiem, gdzie sie ostala
Tylko druga skombinowac
Komplet z TT-ki i widac, ze dlugo nie jezdzil.
Komentarz
-
-
WitamZamieszczone przez MaicroftKomplet duzych ATE PD z klockami wyszedl mnie taniej niz zakup malych seryjnych tarcz w ASO z klockami. Tak wiec, sadze ze ATE zle nie sa biorac pod uwage, ze czesc takich tarcz idzie na pierwszy montaz
Nie bardzo rozumiem tej informacji ...????? :shock:
Wymiana tarcz z klockami w ASO 734,oo brutto
fabryczne do auta 1,9 TDI 110 KM
PZDRSuperb - 2 Kombi
Komentarz
-
-
bezduszny

Komentarz