No coz chlopaki bedzieci na wizji
montaż tempomatu w O1 1.9tdi asv.
Zwiń
X
-
Mam wiązkę z 6 przewodami. Z pinami są 2 zółte (idą razem), żółto-czerwony, niebieski i biały to wszystko wpiąłem w tę czarną kostkę na pod szybą. Został mi jeden niebiesko-czarny bez pinu przewód i przylutowałem go do takiego samego w wiązce auta (kolega który zakładał taki tempomat tak powiedział że będzie ok). Tempomat jest teoretycznie odblokowany a nadal nie działa. Co może być. Może ten niebieski ma isć gdzie indziej lub tempomat jest popsuty (niby nowy z allegro. Jak możecie to pomóżcie bo zależy mi na czasie.lesiu
Komentarz
-
-
Po montażu trzeba go podobno aktywować VAG-iem.
A tak przy okazji, to dużo jest roboty z montażem, bo moje umiejętności mechaniczne oscylują około "0"?
Jak się obsługuje taki tempomat i jakie on ma funkcje (na manetce widzę sporo przycisków, których u siebie nie mam).
Czy tempomat jest identyczny w benzynie i tdi i czy możliwe jest wykorzystanie tempomatu z bliźniaczych konstrukcji (np. Seat Leon, Golf, SuperB)?Pozdrawiam, Dezet
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DezetPo montażu trzeba go podobno aktywować VAG-iem.
A tak przy okazji, to dużo jest roboty z montażem, bo moje umiejętności mechaniczne oscylują około "0"?
Jak się obsługuje taki tempomat i jakie on ma funkcje (na manetce widzę sporo przycisków, których u siebie nie mam).
Czy tempomat jest identyczny w benzynie i tdi i czy możliwe jest wykorzystanie tempomatu z bliźniaczych konstrukcji (np. Seat Leon, Golf, SuperB)?
A co do obsługi to wyjedź włącz go i pobaw się napewno go rozgryziesz . Jakby nie, pisz na priv.
Komentarz
-
-
A znacie może kogoś na terenie Warszawy lub w najbliższej okolicy kto za rozsądną opłatą zamontował by to ustrojstwo? Najchętniej jakiś np. były lub obecny pracownik serwisu :roll:
Bo nie wiem ile chcą za to w ASO. Chciałem zapytać, ale już było nieczynne. Może i dobrze, bo przynajmniej nie osiwiałem :lol:Pozdrawiam, Dezet
Komentarz
-
-
A ceny tempomatu w ASO przypadkiem nie pamiętasz?
[ Dodano: Pon 05 Lut, 07 18:01 ]
Znalazłem ogłoszenie na Allegro:
tylko nie wiem czy on pasuje do mojej Skodziny (2005 r, TDI ASV)? Wyczytałem na stronie Skody, ze do silników 1,9TDI/66 kW, 1,9TDI/74 kW, 1,9TDI/81 kW powinien mieć SYMBOL: BEA 300 002.
Nie wiem też, czy to już wszystko co potrzebne czy trzeba jeszcze dokupić ten kabelek:
Pomóżcie, bo nie chcę wywalić forsy w błoto. W ASO za tempomat chcą ponad 300 zeta, montaż 180 :twisted:Pozdrawiam, Dezet
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DezetA ceny tempomatu w ASO przypadkiem nie pamiętasz?
[ Dodano: Pon 05 Lut, 07 18:01 ]
Znalazłem ogłoszenie na Allegro:
tylko nie wiem czy on pasuje do mojej Skodziny (2005 r, TDI ASV)? Wyczytałem na stronie Skody, ze do silników 1,9TDI/66 kW, 1,9TDI/74 kW, 1,9TDI/81 kW powinien mieć SYMBOL: BEA 300 002.
Nie wiem też, czy to już wszystko co potrzebne czy trzeba jeszcze dokupić ten kabelek:
Pomóżcie, bo nie chcę wywalić forsy w błoto. W ASO za tempomat chcą ponad 300 zeta, montaż 180 :twisted:
Działa w 100%
PS. Wiązka jest niezbędna - bez niej nie pójdzie.
Komentarz
-
-
Kurczę, jeden typ na allegro twierdzi, że wiązki są jednakowe do wszystkich silników.
Hmm, ale ma taki tempomacik jak potrzeba za 199 razem z wiązką.
Tylko pytanie czy to na pewno wiązka do diesla?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
conrad81
siedze czytam, czytam, a nie moge doczytac gdzie to ma byc podlaczone ogolnie szukam info gdzie szukac tej wtyczki moze ktos ma fote jakas jak ona w aucie wyglada.
W etce znalazlem ze przelacznik co potrzebny do octavi I to 8L0 953 513 J poprawcie mnie jesli sie myle a moze jest tez jakis zamiennik bo aktualnie na allegro nie wiele mozna znalesc. W szczecinie w serwisie chcieli za sam przelacznik 313zl troche sporo.
Mam silnik AUM 1,8T 2003
Komentarz
Komentarz